Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi idősen és milyen...

Gabica44 kérdése:

Mennyi idősen és milyen módszerrel kezdtétek leszokatni a gyerekeket a cumizásról?

Figyelt kérdés
Unokám 24 hónaposan éjjel, nappal evés közben is cumizni akar! vejem ráhagyja, én viszont szeretném meggyőzni a leszokatásról, mi a véleményetek?
2012. aug. 20. 17:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Nálunk most épp aktuális ez a dolog, ezért is írok.

Szeptember végén lesz 2,5 éves a Kislányom.

A doktornője már kb egy éve mondta, hogy vegyem el tőle, mert egyre nehezebb lesz. Akkor megrántottam a vállam és én buta nem hallgattam rá.

2 éves korára kibújt az összes foga, és gondoltam tudom kontrollálni a cumihasználatot azzal, hogy csak alváshoz kapja meg.

Na sajnos be kellett látnom, hogy ez nem működik. Mindig volt valahol egy kósza cumi, vagy egy hatalmas hiszti, amivel kikönyörögte magának.

Múlt héten szerdán, amikor fogmosásnál jobban megvizsgáltam és megláttam, hogy mennyire eltolta az alsó fogait a cumi, és hogy a cumi miatt időnként nem értem, hogy mit szeretne, és többszöri kérésemre se veszi ki, elhatározásra jutottam.

Szépen elmagyaráztam neki, hogy nagylány, hogy bibisek lesznek a fogai, és hogy egy kisbabának sokkal nagyobb szüksége van a cumira és hogy rakjuk ki az ablakpárkányra és jön a tündérke és elviszi.

Na így vitte el a tündérke a cumit.

Az egész szerda délutánt jól viselte. Az éjszakát már kevésbé, nagyon sajnáltam, mert álmában kereste a kiságy sarkában.

A csütörtök nappal teljesen jól eltelt, és az éjszaka is......talán egyszer kereste.

Péntek nappal volt a holtpont. Nagyon sokat emlegette. A szívem szakadt meg, de mondom, ha már eddig kibírtuk akkor ki kell tartanunk.

Azóta eltelt még két nap, és még két éjszaka, és néha megemlíti, elmesélem újra a tündérkés mesét, és ennyivel be is éri.

Nagyon büszke vagyok rá.

Lehet szívtelennek gondolni engem, de tényleg nem ment a köztes módszer. Az ő érdekében vettem el. Sem a fogainak, sem a beszédfejlődésének nem tett jót.

2012. aug. 20. 21:19
 2/3 anonim ***** válasza:

Jaj azt kihagytam, hogy az elmúlt időkben már nálunk is odáig fajult a dolog, hogy ebédeltünk és egy kanál leves, majd rögtön bekapta a cumit. Szívott rajta kettőt, majd ismét egy kanál.....és így tovább.

Borzasztó volt, hogy már enni is kellett neki :(

2012. aug. 20. 21:21
 3/3 anonim ***** válasza:
Két dolog "szerencsés együttállása" hozta meg a leszokást. Másfél éves volt a kisfiam, amikor odáig jutottunk, hogy hetente két cumit "fogyasztott", mert szétrágta őket. Anyukám javaslatára a kicsit lyukas cumit még odaadtam neki és csak akkor dobtam ki, ha már nagyon ramaty állapotban volt. Így azért már egy fokkal kevésbé volt "finom" a cumi. Aztán kb. 2 héten belül kicsit megfázott, bedugult az orra. Ilyenkor ugye nem annyira kell a cumi (legalábbis a fiamnak nem kellett), mert nem kapott tőle levegőt. Ekkor láttam rajta, hogy nem annyira érdekli éppen a cumi, úgyhogy szépen eldugtam az összes fellelhető példányt. A kisfiam pedig a néhány orrbedugult nap alatt szépen meg is feledkezett róla.
2012. aug. 20. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!