Mit csináljak, úgy érzem képtelen vagyok 2 kisgyerekkel helytállni? Miért ilyen nehéz?
Csodásan éltem meg az anyukaságot az első gyerekemmel, tökéletesen tudok egy gyerekre figyelni, minden szükségletét kielégíteni. Szofogadó kedves okos 3 éves kislányom van.A második gyermekem 8 hónapos őt is ugyanúgy terveztük, ugyanannyira szeretem és szeretném az ő igényeit is kielégíteni.Készültem sokat hogy sikerüljön jól minden, de nekem egyszerűen nem megy! Úgy érzem ha 8 karom lenne se lenne elég hogy mindenkinek jólegyen!Ha az egyikkel játszanék, foglalkoznék akkor a másik sír vagy vergődik, ha egyszerre akkor egyikre se tudok igazán figyelni, csak kapkodom a fejem ide oda egész nap, rettegek hogy a második gyerekem milyen lesz ha megnő mert közel sem tudok annyit foglalkozni vele mint az elsővel...
A kicsi még az éjszakákat is végigordítja általában.
Együtt alszunk, hordozom is, igény szerint szopik...
Nagyon szerettem volna hogy ne legyen nagy korkülönbség köztük hogy jó barátok lehessenek és tudjanak együtt játszani, de mégis hogy lehet ezt jól csinálni?
Én is ezt kérdezem magamtól néha, bár nekem a 3 évesem még bölcsiben van napközben. De amikor betegek, és itthon mindketten.... nekem minden tiszteletem azoké az anyukáké, akik nap mint nap két gyerekkel otthon... engem egy hét kikészít. A nagy a dackorszak közepén, a kicsi (fél éves) meg egész nap csak a kezeit meg a játékait nézegeti szegényem... Szóval nem (csak) ők készítenek ki, hanem a tudat, hogy úgy érzem kétfelé rohangászok, ha foglalkozni akarok velük. Ráadásul a nagyom elég apás, ez is rosszul esik.
Nekem szakmabeli rokonom mindig azt mondja, hogy sokkal jobb a második gyerkőcnek (mindezek ellenére amiket írtál), mert ő már abba születik, abba nő bele, hogy van egy tesója, aki ott van vele mindig, akitől sokat tanul. És hogy a figyelem nem feleződik, hanem csak átalakul...
Hááttt... nem tudom, hogy mennyire jó egy pici babának, hogy a kezemben ringatom, mert épp baja van, és közben a nagynak mondom 20-adjára, hogy jöjjön öltözni, enni, pakolja el az autókat, hányszor mondjam még?, stb, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!