Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szeptemberben kezdte kisfiam...

Szeptemberben kezdte kisfiam a kiscsoportot. Miket kellene tudnia így fél év után? Mondókák, versek, rajzolás terén?

Figyelt kérdés
2013. febr. 12. 09:21
 1/9 anonim ***** válasza:

Lányom is szeptemberben kezdte.

Tud 10 mondókát/ dalt.

Egyenes vonalat, karikát rajzol.

Mesél mese könyvből

40 db-os puzzlet kirak

Sokkal türelmesebb

2013. febr. 12. 09:31
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
Na, megint egy koravén gyerekjelölt. Játsszon és kész, könyörgöm, még csak 3 éves.
2013. febr. 12. 09:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez attól is függ, hogy mit vitt otthonról, mire tudnak építkezni az oviba és hogy milyen típusú a gyerkőc. Szívesen odaül-e, fülel-e amikor az óvónéni mondókázik, mesél. Mert ezek nem kötelező foglalkozások, nem ültetnek le 20 gyereket mondókát tanulni, vagy rajzolni. Bekapcsolódik-e egy körjátékba az udvaron, vagy rohangál helyette össze vissza. Ha szereti ezeket a tevékenységeket, és érdekli akkor egsy fél év alatt rengeteg új technikát sajátít el, és sok mondókát stb tanul. Az biztos, hogy már egy fél év után is látható, hogy önállósodnak sokat, normakövetés jellemző, ha minden rendben,.
2013. febr. 12. 09:40
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem jó szó, hogy "kellene". Voltam karácsonykor oviban, kislányok olyan gyönyörűen szavalták a verseket, hogy csak lestem... A kisfiúk (köztük) az enyém is meg csak úgy ahogy, ha mondtak valamit. Rajzolás terén enyém firkál. Van, hogy mondja, mi az, de olyat még nem tud rajzolni, ami tényleg kivehető lenne.

AMi egyértelműen látszik mióta oviba jár, hogy egyedül öltözik-vetkőzik, gyönyörűen eszik, még a levest is (amúgy is egyedül evett, de nagyon dicsérték 1 hónap után, hogy mintha már fél éve járna oda és gyakorolna) és állítólag tornából nagyon ügyes.

2013. febr. 12. 10:09
 5/9 anonim ***** válasza:

Az en kisfiam is kiscsoportos. O nagyon fogekony a mondokakra, enekekre, versekre es mesekre is ha tobbszor hallja. Nagyon sok eneket meg mondokat tud. Vettem neki egy mesekonyvet es fogalmam sem volt rolla, hogy ezt olvassak nekik az oviba gyakran. Elkezdtem olvasni es arra lettem figyelmes, hogy a fiam szorol szora mondta a tortenetet ahogy belekezdtem (rimmelos kis verses tortenetre kell gondolni nem kisregenyre). Oviban tobbszor hallotta, minden nap van meseolvasas es ez a konyv tobbszor elokerul ilyenkor.

Viszont a rajzolas meg a kezugyesseg nem az erossege. Egyaltalan nem szeret rajzolni, festeni es csak irka firkal. Egykoru kis baratja aki vele egy csoportba jar viszont vonalon belul szinez gyonyoruen de fele ennyi mondokat nem mond. Ugyhogy ez attol is fugg mi erdekli a gyereket, mire fogekony, milyen tipus... Szinten ez a kisfiu mozaik kirakobol kirakja azt a kepet ami elotte van (termeszetesen egyszeru kepre gondolok: kor, formak). A kisfiam meg csak ossze-vissza rakosgatja a szogecseket a mozaik tablan. Tehat o meg nem tudja a kepet leutanozni.

De nagyon sok pozitiv fejlodeset en is latok rajta, az itt emlitett oltozkodes teren, turelem teren es eves teren is.

2013. febr. 12. 12:08
 6/9 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést én is feltehetem volna, az én fiam is kiscsoportos (novemberben volt 3éves)Beszédileg van kissé lemaradva a többitől

Türelmesebb lett, de csak leheletnyit. Nem tudja elmondani mi volt a reggeli, mit evett, nem tud egy mondókát sem, csak annyit mond hogy biciklizett, nem igazán érdeklik a foglalkozások, ott sem rajzol csak pacákat.

2013. febr. 12. 12:17
 7/9 anonim ***** válasza:

Szeptemberben töltötte a fiam a 3. évét, akkor kezdte az ovit is (vegyes csoport).

Sokkal tisztábban beszél, nagyon fogékony a mondókákra, dalokra ő is (a Süss fel naptól az Este jó, este jó-ig elég sokat tud, olyan 15öt minimum, de nem azért, mert koravén, hanem mert ovi előtt is rengeteget mondókáztunk itthon, érdekli, szereti).

Rajzolásnál a pacákon és a firkákon kívül már a pont, pont vesszőcskénél jár, meg most próbálkozik a háztető rajzolással (de csak próba), kört (nem szabályosat) rajzol, vonalakat húzgál.

2013. febr. 12. 15:36
 8/9 anonim ***** válasza:
4-es vagyok, azt hozzátenném, hogy az én fiam mondjuk kirakóban nagyon-nagyon ügyes, ahhoz kifejezetten jó agya.
2013. febr. 12. 16:09
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Az én kisfiam egyre felismerhetőbben rajzol, nagyon jó a kirakókban és szeret vagdosni. Nagyon jó a labdajátékokban és a torna foglalkozáson. imádja a zenei dolgokat.

Viszont nem nagyon mondókázik, vagy szaval. Ezek valahogy nem mennek neki.

Akkor ezek szerint nincs lemaradva.

2013. febr. 12. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!