Ha februárban tölti be a 3 évet a lányom, érdemes akkor elkezdeni az ovit, vagy jobb, ha majd csak 3,5 évesen kezdi, szeptemberben? Tesóval itthon vagyok.
Be van már íratva? Mert ha nincs, akkor hogy kezdené februárban? Felénk májusban van a beíratás (év közben nincs), és akkor mondják meg, hogy mikor kezdhet, ha felvették.
Szerintem csak szeptemberben kezdje, főleg ha otthon vagy a tesóval.
Szeptembert javasolnám, ha meg tudod oldani.
Egyrészt a beszoktatás szeptemberben van, amikor a gyerekek megtanulják a szabályokat, megismerik egymást. Ilyenkorra kialakulnak a baráti körök, ráadásul ha februári, akkor ő lesz a legkisebb közöttük. Akkor sok a taknyos beteg is, szinte mindent hazahoz.
A másik ok az az iskolakezdés. Ha most megy kiscsoportba, akkor 5,5 éves lenne nagycsoport után, és akkor még nem mehet iskolába. Tehát vagy beviszed oviba februárban, és akkor valamelyik csoportot ismétli (az enyém a kiscsoportot ismételte, mire megszokott mindenkit és lett barátja, addigra új csoportba került új óvónőkkel), vagy szeptemberben kezdi és akkor azzal a csoporttal végigjárja 3 évet az oviit és 6,5 évesen megy suliba.
Áprilisban volt a beiratkozás, akkor nem vették fel, csak azt, aki idén (decemberig) betölti a 3 évet.
Eredetileg úgy gondoltam, nem kezdi el, majd csak szeptembreben, amikor a tesója 2 éves lesz. És abban az évben, ha úgyis itthon vagyok, akkor haza is hozhatja a betegségeket.
De egyre inkább valószínű, hogy a tesónak el kell kezdeni szeptemberben a bölcsit, mert vissza kell mennem dolgozni (a gyes nem lesz elég, sajnos). És akkor hogyan szoktatnék egyszerre 2 gyereket, 2 helyen?
De persze ma még nyerhetek a lottón, akkor marad mindenki itthon :)
Amitől félek ráadásul, hogy a kisebb csoport (2 kiscsoport van, egyikbe a 3 év alattiak, a másikba a 3 év felettiek járnak), nagyon fiús... (2-szer annyi a fiú, mint a lány)
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!