Mikor derült ki, hogy lisztérzékeny a gyermeked? Mik a tünetei és hogyan változott meg az életetek, mióta ez kiderült? Mivel jár ez a betegség?
Ne haragudj hogy visszakérdezek, de nálatok hogy volt? Mi miatt kezdtek vizsgálódni?
Az egyik barátnőm kislányáról gondolom hogy lisztérzékeny( óriási pocak, egyensúlyzavar, alacsonynövés, nyákos hasmenés) de ő nem viszi el a kislányt... Igaz, mondja hogy szerinte érzékeny, de majd... Ha leírod a történetedet akár privát is, megkoszonom!
Emlékeim szerint kb. nyár óta nagyon gyakran volt hasmenéses állagú, krémes, vagy épp laza szerkezetű kakija, ami jellemzően sárga és bűzös volt. Azonban napi 1-szer ment wc-re. Mostanában pl tök normális állagú a széklete, viszont elmegy napi 3-4szer is. A háziorvos nem foglalkozott vele, így én sem. Viszont az oviban többször hazaküldték, hogy megy a hasa. Majd mondtam, hogy nem - nem megy, mert csak egyszer megy egy nap wc-re, valamiért ilyen a széklete. Azt mondták, amíg nem viszek székletvizsgálatról és allergiavizsgálatról papírt nekik, addig ne vigyem a gyereket. Így a gyerekorvosunk kénytelen volt lépni. Elmentünk székletvizsgálatra, negatív. Majd eljutottunk a gasztróra, ott is azt mondták, hogy semmi - de azért adnak beutalót laborra, mert azt illik. És ez lett a vége :(.
Így utánaolvasva viszont a kisfiamnál még fennállnak: vérszegénység, vashiány, fehér bőr, nagyon vékony végtagok, kidomborodó pocak, gyakori kedvetlenség, nem akar játszani.
Én 2 dolgot tanácsolnék olvasásra, mert sok félrevezető információ van mindenhol...
1. liszterzekeny.hu! Elsőként a startcsomag!!!
2. facebookon vannak nagyon jó csoportok, receptekkel, ötletekkel :) Pl: gluténmentes konyha és hétköznapok címmel :)
Még valami: elgondolkoztatok, hogy kitől örökölhette? Nincs a családban olyan, akinek "rossz a gyomra"? Vacak emésztés? Ekcéma, allergia?... Általában ilyenkor derül ki, hogy a szülők vagy a nagyszülők között is érdemes körülnézni, mert a lisztérzékenység, ha nem diétázok, tünetek nélkül is komoly gondokat okozhat!
Köszönöm a válaszodat.
Barátnőm nem hajlandó felismerni se a problémát, majdnem 3.5 évesen még baba... baba a francot, szerintem beteg a kislány. Utána se hajlandó olvasni a betegségnek, a magánélete romokban, az most fontosabb. :(
(felfogni nem tudom hogy ez hogy lehetséges)
Kedves 2. válaszoló! Senkiről sem tudjuk, hogy lisztérzékeny lenne a családban közel, s távol. Gyomorsav-problémája van a férjemnek, anyósomnak és nekem is. Másról nem tudok :(. Semmi ilyesmi tünetről nem tudok másnál, mint amit a kisfiam produkál. Így meg nehéz kideríteni. Gondolkoztam rajta én is, amikor olvastam, hogy örökölhető, de lövésem sincs kitől...
Köszönöm a tippeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!