Torokgyulladás, calici. Mi lehet ez? 5 napja tart, semmit sem javul,3 éves kisfiú.
Sziasztok! Pénteken már alig evett a bölcsiben, szóltak is, hogy este tuti jó étvágya lesz... Néhányszor köhögött, de itthon sem evett semmit. Szombaton napközben hőemelkedése volt, és egyre mélyebbről jött a köhögés. Estére 39,2 lett a láza, kúppal lement. Szinte semmit nem evett. Éjjel nagyon sokat köhögött, vasárnapra már mondta, hogy fáj a torka. Szinte húzza az ágy... vasárnap is hőemelkedés, köhögés (azt hittük torokgyulladás), feküdt, alig evett, majd este köhögést követően hányt is. Hétfőn 2x hasmenés, 2x hányás (hőemelkedés nem volt), levittük délután a körzetihez (akinél még sosem voltunk), aki azt mondta, hogy calici vírus (torkát nézte, hasát megnyomta meg meghallgatta a tüdejét) Ma is 2x hányt, hasmenése már nincs szegényemnek, mert péntek óta gyakorlatilag nem eszik!! (értsd: napi 3 kukó... negyed virsli... de még csokit sem, sajtot sem, semmit ami amúgy a kedvence és imádja) Még mindig nagyon rondán köhög, de láza, hőemelkedése nincs, az orra folyik ugyan, de teljesen vízszerű váladék...
Nagyon félek, mert gyakorlatilag 5. napja nem eszik, és én calicinél nem is olvastam hogy torokfájással, köhögéssel járna (a nyelve is váladékos)
Valakinek volt már ilyen, mi lehet ez? Ti mit tennétek, hová vigyem vissza, heim pál, vagy a körzeti, vagy várjak még?
Nagyon köszönöm mindenkinek!!! Picit megnyugodtam, de nagyon kétségbe tudok esni, én már rohannék vele most a kórházba. Ez életében a második betegség, pedig szeptember óta jár bölcsibe, de még ott sem betegedett meg soha, ezért én már azonnal a legrosszabbra gondolok :S
Inni szerencsére iszik, meg pisil is, de tényleg levert, elfekszik, egész nap mesét nézünk az amúgy örökmozgó fiammal.
Mi csak lacto p-t kaptunk, a doki a babyt mondta, de a gyógyszerész mondta, hogy adjam nyugodtan a felnőttet, azt 3 éves kortól lehet, addig már csak 1,5 hó van hátra, ma kapta másodszorra.
Van itthon mindenféle rágcsa (sósok), meg csoki, direkt bevásároltam, hogy arra legalább iszik, de egyenlőre azt sem hajlandó enni egyiket sem.
Mindenkinek mennek a pontok, köszönöm a megnyugtató szavakat, akkor nem rohanok vele kórházba, mert csak rászed még a végén valamit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!