Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves kislányomnak feltűnően...

3 éves kislányomnak feltűnően nagy, puffadt a hasa, alkata pedig vékony, milyen betegség lehet?

Figyelt kérdés

most lesz 3 éves, alig eszik, de mindig olyan nagy a pocakja, már egy jó ideje, talán fél év egy éve is.

11 kg, vékony testalkat.

Félek, hogy lisztérzékeny.

Milyen vizsgálatok vannak?

2013. febr. 2. 22:59
 1/8 anonim ***** válasza:

ha keveset eszik, attól is ilyen szokott lenni...

a gyerekorvosnak nem hívtad fel erre a figyelmét? én megkérdezném tőle, hogy ez így rendben van-e...

2013. febr. 2. 23:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálunk a tejcukorérzékenység okozta a puffadást és az étvágytalanságot. Persze a háziorvos rávágta, hogy ő ilyen..nekem kellett utánajárnom a dolognak és milyen jól tettem.
2013. febr. 2. 23:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Tipikus lisztérzékeny tünet. Keresd fel a háziorvost, gasztroenterológiára kérj beutalót.
2013. febr. 2. 23:49
 4/8 anonim ***** válasza:

Egyértelműen lisztérzékenységre utal.

Sápadt és fáradékony? Gyakran fáj a hasa? Hasmenéses?

2013. febr. 3. 10:30
 5/8 A kérdező kommentje:

Én is erre a kettőre gyanakszom, tej, vagy lisztallergia :(

Hasmenés, mennyire? Nem folyós, de felnőtt szemmel nézve lazább. Mindenképp kérek kivizsgálást. Mivel jár ez a két vizsgálat? Vérvétel?

2013. febr. 3. 11:12
 6/8 frászkarikaborsó ***** válasza:
Nekem is a lisztérzékenység ugrott be ahogy elolvastam a kérdést. Gyerekorvos utaljon be laborba, vérvétellel nézik... ha nem akar, akkor csináltasd meg magánba, még az is jobb mint ha nincs kezelve a dolog..
2013. febr. 3. 11:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Barátnőm kislánya ilyen, de ő nagyon durván puffadt. Olyan, mint egy éhező, etióp kisgyerek.

Gasztroenterológiára vinném, szerintem amiket leírtál, lisztérzékeny.

Más tünete nincs? A mozgásban, egyensúlyban, beszédben lemaradás? Esetleg fáradéknyság?

Az a baj, hogy egy lisztérzékenynek a glutén méreg. Kb. 3 éves korig fordítható vissza az a leépülés, amit ez okoz.

Ha van eredmény, kérlek jelentkezz!

2013. febr. 5. 00:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! Én is most kezdek igazán aggódni. Fiamnak is nagy pocakja van és vékony végtagjai, sokszor lazább a széklete. Mondjuk ő 3 évesen 15 kg volt, de akkor is feltűnő a pocak. Szóltam a háziorvosnak még tavaly nyáron, mikor 3 éves volt a fiam, annyit mondott ő is, hogy ilyen alkat. Oké. Aztán decemberben kórházban jártunk és ott kérdezték, hogy megvizsgálta-e valaki a fiam pocakját, mondtam nem, mert a gyerekorvos nem aggódott. A kórházban azt mondták vigyem gasztrora... most akarok beutalót kérni én is.

Nálatok mi a helyzet? Kiderült azóta, hogy lisztérzékeny-e? Milyen vizsgálatokon mentetek át?

2013. febr. 25. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!