Szerintetek túl simán ment a beszoktatás?
Kisfiam hétfőn kezdte az ovit vagyis akkor kezdtük el a beszoktatást.
Vele voltam 2 órát az oviban,utána ottmaradt első nap(!) egy órácskát még játszani.Másnap ugyanígy.Harmadnap és ma pedig egész délelőtt ott volt nélkülem.Lelkes, vidám, eszik, iszik, játszik...és olyan büszke vagyok rá,de beárnyékolta az örömöm egy olyan kijelentés,miszerint azért megy ez olyan könnyen mert laza és sérült a kapcsolat köztem és a kisfiam között.Egy anyuka mondta ezt,akinek minden reggel pityergett a kislánya.
Én 3 évig otthon voltam a kicsivel,ritkán bíztam mamákra,és rengeteget foglalkoztam vele.Szépen felkészítettem a ovira,mindent ,megbeszéltünk és megbízik bennem,tudja,hogy mikor megyek érte.De mégis nyugtalanná tett ez a kijelentés.Ti mit gondoltok?Túl könnyen ment?Tényleg nem elég erős a kötődés köztem és a kisfiam között?
A bölcsibe való beszoktatás nálunk is zökkenőmentes volt. 2 hét álom. Már akkor mondták többen, hogy figyeljem meg, később majd jön a sírás, amikor rájön, hogy ez mostmár így lesz. És valóban. 2 hét után kezdődött a sírás, kapaszkodás, kb. 1 hónapig tartott és azóta imád a Lányom bölcsibe járni. Nekem a gondozónő mondta, hogy baj van a kötődéssel, ahol túl simán beszokik a gyerek. Hát, mondhatom, mintha arcon csaptak volna. 2 évesen ment bölcsibe, addig össze voltunk nőve, rengeteget foglalkoztam vele.
Ne foglalkozz anyukával. Örülj, hogy ilyen ügyes a Kisfiad! De ne lepődj meg, ha egy idő után eljön a sírás.
Szia!
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, így lehet, hogy már valaki előttem leírta ugyanezt.
Valószínűleg azért pityereg a kislány annyit, mert nem bízik az édesanyjában, hogy visszajön érte. Magyarán a bizalom hiánya miatt. Bár lehet temperamentum kérdése is, nehéz ezt így megállapítani.
Viszont sokszor hallottam olyan esetekről is, mint a Tietek. A gyermek imádja az ovit, jaja, egészen kb.1-2 hétig... Aztán rájönnek, hogy nem igazán jó buli ez, sőt örökös is.
Ha ez Nálatok kimarad, akkor nagyon szerencsés vagy. Ne engedd, hogy ilyen butaságokkal traktáljanak az "okos" és túlaggódó anyukák...
Köszönöm szépen a válaszokat.:)
Tényleg jól érzi magát és könnyen alkalmazkodik, örülök is neki.Felkészültem a sírásra, lehet ,hogy lesz majd hiszti is de eddig mindent meg tudtunk beszélni és bízom benne,hogy ezután is könnyen tudok majd hatni rá..mindenesetre kíváncsian várom a következő heteket...
Ügyes kisfiad van, és egyáltalán ne vedd komolyan azt az anyukát!
De arra azért készülj, hogy változhat ez még.
Nálunk a nagynál az oviba kb. a 3. héten volt törés, a kicsinél a bölcsibe meg egy hét után. De nem tartott sokáig. Egyáltalán nem biztos hogy nálatok lesz sírás, hiszti..ettől még ugyanolyan szuper anyuka vagy! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!