Nálatok is eltér anya-aap nevelése?
engem úgy zavar, hogy nálunk én szép szóval, meggyőzéssel próbálom nevelni dac korszakos lányomat, férjem meg kiabál vele, aztán ad neki egy pofont, ha nem hallgat rá, hanem folytatja a rosszalkodást.
férejem szerint jó, ha megtanulja hogy mindenki másképp oldja meg...
Próbáld a férjednek megmagyarázni, hogy egy 2 évest (gondolom kb annyi lehet a lányotok) megpofozni nem megoldás. Egyáltalán mire megoldás a pofon???
Még felnőtt korban sem old meg semmit, nem , hogy egy gyereknél.
Ebből a kislányotok csak azt tanulja meg, hogy apa agresszív, nem segít csak bánt. Hogy durvábbat ne mondjak. Tapasztalatból beszélek. Nem is volt egy pofozkodós apám, pedig még csak rossz gyereknek sem voltam mondható. Hát nem is vagyok rá kíváncsi...
Gyereket nevelni csak úgy lehet, ha a két szülő egyetért, vagy legalábbis úgy csinál és amiben eltér a nézetük, azt kettesben beszéli meg, nem a gyerek előtt. Legalábbis egészséges, boldog gyereket...
természetes, hogy megbeszéljük és én is tudom, hogy nem ér semmit a bántás.
(ő sem üti gyakran, csak ilyenkor, mint 2 napja: lelkérebeszélt hogy ne folytogassa a 9 hós kisöccsét, a 2,5 éves lány erre apát megharapta. erre csattant.)
amúgy másnap bocsánatot kért a lányomtól is, tőlem is.
ma védőnő azt a tanácsot adta, hogy ilyenkor tegyük be egy másik szobába büntetésbe. szerintem ez jó kompromisszum lesz férjemnek, nekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!