Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon rossz anya vagyok?

Nagyon rossz anya vagyok?

Figyelt kérdés

ma megint elpattant egy hur bennem...képletesen szólva mert 26 szor szóltam rá a gyerekre és nem értette csinálta ugyanazt a hülyeséget. erre sajnos ráorditotam, elvittem az adott helyröl

ö sirt én meg nem tutujgattam hanem szépen megkértem hogy többször szóltam rád, és nem érteted meg. ha befejezted a sirást akkor majd beszélünk. 5-10 percig sirt üvöltött majd megnyugodott

és csak utána engedtem meg hogy megöleljen.

2.5 éves

utóbbi pár napba sajnos egyszer kétszer élőfórul ugyanez a szitu. lehet érzi a változást?

35 hetes(terhes ) vagyok...

2013. jan. 16. 15:33
 1/9 anonim ***** válasza:
hát én nem tudom, szerintem így kell következetesen gyereket nevelni. 2,5 éves, azért feszegeti már a határokat. szerintem semmi rosszat nem tettél.
2013. jan. 16. 15:36
 2/9 anonim ***** válasza:

Lehet érzi a változást,én 2 évesem érezte szülés előtt.

Egyáltalán nem vagy rossz anya,kellenek az ilyen határozott beavatkozások,hogy érezze hol a határ.Nálunk is elég sok volt a terhességem alatt.Most 7 hetes a pici és örülök, hogy terhesség alatt szigorúbb voltam,mert most elnézőbbnek kell lennem,hogy ne legyen féltékeny.Hiszen azt nem csinálhatom,hogy a picit ringatgatom,vele meg veszekszem.

Persze ha nagy hülyeséget csinál azt nem hagyom annyiban most sem.

Ne furdaljon a lelkiismeret szerintem.

2013. jan. 16. 15:43
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem vagy rossz anya:)!

Az természetes ha az ember néha robban, sajnos nem kikerülhető. Nagyon jól csináltad, hogy megbeszéltétek, megvigasztaltad és elmagyaráztad, miért kiabáltál:).

Én annyiban csinálom másképp, hogy "segítek" megnyogodni neki(persze miután kibosszankodtam magam és őszintén magamhoz tudom ölelni), de egyébként szerintem nem tettél semmi rosszat.

És igen, BIZTOS, hogy érzi a változást, plusz dackorszakban vagytok.

2013. jan. 16. 15:44
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem te vagy az az anyuka, aki nemrég zokniban vitte le a kicsit sétálni? :)

Figyelj, szerintem kicsit túlreagálod ezt (is). Olyan nincs a világon, hogy egy gyerekre soha ne kiabálnának rá, hanem harmincadszorra is szép türelmesen elmondják ugyanazt. Ha nem fogadott szót elsőre, se másodikra, akkor muszáj valami határozottabb lépést tenni.

Elhiszem, hogy nehéz már fizikailag is, biztosan idegesebb is vagy a kelleténél, de lesz ez nehezebb is, amikor megszületik a tesó. Lesz olyan, hogy fáradtságodban rosszabbul fogsz reagálni a kelleténél a dolgokra, türelmetlenebb leszel, és az is elképzelhető, hogy a nagyobbik féltékeny lesz, hisztisebb, ezeket nem egyszerű kezelni. Nem fog mindig minden tökéletesen menni, de ez nem a világ vége.

Szeresd nagyon, aztán ha néha elpattan a húr, akkor elpattant, hát ez van. Mindenhol előfordul.

2013. jan. 16. 15:45
 5/9 anonim ***** válasza:
1. vagyok. nyilván nem a kiabálásra értettem, amit írtam, de az bárkivel előfordul. próbálj pihenni, mert ha kint lesz a pici tényleg nehezebb lesz.
2013. jan. 16. 15:48
 6/9 A kérdező kommentje:
ja ja én vagyok a zoknis :D:D:D
2013. jan. 16. 15:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan,mi rossz lenne ebben?Figyelj én nem vagyok terhes,de ma egész nap ordítozok a két és fél éves fiaimmal.Ők dacolnak ezerrel én meg idegbajos vagyok.Szerintem te nagyon türelmes vagy!
2013. jan. 16. 16:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Üdv Sorstárs!

Én is ebben a szituban vagyok,van egy 5,5 évesem és 38 hetes vagyok!

Ma pl elvittem 3 kerekű biciklivel a fiam sétálni,mondom a kissebb pocsolyákba belemegyünk(imádja)Persze hogy 5 perc után ő a legnagyobb tócsába akart beletekerni!

Nállam alapszabály 2x elmondok neki valamit nagyony nyugodtan,határozottan,nyomatékosan.Ha nem fogad szót harmadjára már nem szólok hanem amit beígérek betartom!

Most az volt hogyha belemegy a nagy pocsolyába hazamegyünk(persze elmagyaráztam neki,hogy azért nem jó belemenni mert elsüllyed a cipőnk,felfázunk és mehetünk dokihoz-tehát az ő szintjén)

csak nem fogadott szót,én erre levettem a bisikliről,gyereket,bicajr be a kocsiba és írány haza!

nem kiabáltam,nem papoltam csak egy mondaot mondtam neki.hogy nem fogadtál szót akkor hazamegyünk!Hazafelé abban az 5 percben ordított mint a sakáll de mire kiszálltunk a garázsba már rohant oda hozzám megfogni a kezem!

Én saját magamon meglepődtem,hogy milyen nyugodtan kezeltem a helyzetet de sztem annak a napi 1-2 Magne B6-nak köszönhető amita dokim javasot a keményedéseimre.

Na szóval tudd,hogy nem vagy egyedül meg ha nem bírod cérnával akkor mondom Magne B6 csodákra képes.

Kitartás nekünk,könnyű szülést kívánok neked!

2013. jan. 16. 20:12
 9/9 anonim ***** válasza:
bocs elírtam,nem 5,5 éves hanem ugyanúgy 2,5 éves mint a tied.
2013. jan. 16. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!