Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ilyen rossz anya vagyok?

Ilyen rossz anya vagyok?

Figyelt kérdés
3éves múlott a gyerekem és én voltam eddig vele mindig , és most jobban szereti a mamáját mint a saját anyját, nem hajlandó annyit szót fogadni hogy felvegye a hideg kövön a papucsot. Amikor rá adom a papucsot rúgja le a lábáról. És azután megy a mamához panaszkodni hogy nem adok neki inni hol ott egy szóval nem mondta hogy kér. Na én vagyok a rossz anya mert nekem nem hajlandó semmire én nem játszok vele a mama igen hiába hogy velem nőt fel engem semmibe nem néz. Kézen fogva kisétáltak ad neki inni én meg jövök sírni a szobába mert engem nem szeret itt senki sőt most éreztette velem anyós hogy az ő háza még mérgelődni sem lehet.

2012. dec. 14. 11:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem vagy rossz anya, csak fáradt, és megkockáztatom, depresszióközeli állapotban:(. Sajnos úgy tűnik, Te vagy a "rossz zsaru", mama meg a jó...

Hogyan alakult az eddigi három évetek?

Mennyit jársz el otthonról?

Mama a "nevelésből" is kiveszi a részét vagy az csak Neked jut? És neki a "kényeztetés"...

2012. dec. 14. 11:39
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
anyád a rossz mama, ha kijátssza a nevelési elveidet. A gyerek meg kihasználja a helyzetet. Egy hétig ott lenne anyádnál a gyerek, tuti nem kényeztetné, hanem jönne a nevelés.
2012. dec. 14. 11:41
 3/8 coffeez ***** válasza:
Ez a viselekedés a korral jár. Minél kevésbé tulajdonítasz neki jelentőséget, annál hamarabb elmúlik. Ne aggódj, ugyan úgy szeret, mint régen, csak dacol Veled, és mint minden ennyi idős, próbálgatja a határait és kihasználni az esetleges nézeteltéréseket. Ne hagyd magad, Te csak légy türelmes, számolj 3-ig, 4-ig :) Ki fogja nőni, éreztesd Vele, hogy Te ugyan úgy szereted. Legyél következetes, és mindig legyen legalább 1 óra, amit CSAK Vele töltesz kettesben. Ne veszítsd el a bizalmát(ha valamit megígérsz tartsd be!), és akkor lassan, de biztosan minden helyre áll! A nagymamának nyilván imponál a dolog, és adja a lovat a gyerek alá. Ne is figyelj rá, engedd el a füled mellett. Ha vitába szállsz a nagyival, olajat öntesz a tűzre. Úgyis fel fogja adni ;)
2012. dec. 14. 11:52
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
igen én is úgy gondolom,hogy aki ezt jol kijátsza az a mama,neki kéne kicsit megértőbben felé fordulni,hogy menj és kérj anyától mert nem is kértél,ad ő neked,vagy elmagyarázni,hogy bizony anyának igaza van ha megszid téged,mert nem fogadtál szót.ezt kéne vele megbeszélni,rajtad szerintem érzi a gyerek,hogy feszült vagy,hogy fáradt vagy,hogy ingerült vagy,ezért megy oda hol nyugi van,próbáld kiengedni a gőzt máshol.hátha akkor jobb lesz majd a helyzet.
2012. dec. 14. 11:56
 5/8 anonim ***** válasza:
a gyereket a nagyija elkényeztette,téged meg semmibe néz
2012. dec. 14. 11:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hiszem, hogy egy 3 éves kisgyerek önmagától lenne képes ilyen kis sunyiságra, hogy panaszra menjen a mamához, hogy anya nem ad inni, pedig kértem. Vagy valóban kért, és nem kapott, vagy ilyen kombinációra ő magától nem képes.Lehet te is rosszul éled meg, hogy eddig te voltál a központ, most meg osztoznod kell, s a világ nem omlott össze, a gyermek elvan nélküled is.Fogd úgy fel a dolgot, mi lenne, ha a mama nem lenne? Csak segítségedre van, csak jobb, hogy a gyerek szeret vele lenni, mint ha minden nap harcolnál vele, hogy nem akarok a mamához menni. A gyermek szeret téged, és szeretni is fog. Pláne, ha nem azt látja rajtad, hogy anya szomorú, anya nem szereti a mamát, s később egymás ellen használ fel benneteket.A nagymama-unoka kapcsolat csak színesíti a gyermek fejlődését. Tény, hogy kibicnek semmi sem drága, a felelősség a tiéd, nem a mamáé. S remélhetőleg a mama sem akarja a te helyedet átvenni. Ő mindig csak a 2.lesz utánad.
2012. dec. 14. 12:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lehet a gyerek hibája,a mamával van a gond.Mondd meg neki,hogy te vagy a gyerek anyja,ha akar segítsen,de lehetőleg ne hangolja ellened a gyereket.Ha nem,akkor lépjen már le az életetekből.A picinek találj ki valami jó kis közös programot,vidd el valahova-csak ti ketten!
2012. dec. 14. 13:19
 8/8 A kérdező kommentje:

Amikor adtam rá a papucsot akkor rúgta le a lábáról de azért is ráadtam. Alig bírtam a gyermekem a szobában tartani arra a kis időre amíg ráadtam a papucsot ment volna vissza egyből mamához nagy ordítás árán végeztünk könnycseppek nélkül a fiam részéről.

És egyből amint ráadtam a papucsot szaladt is a szomszédos szobába a mamához és mondta a mamának hogy anya nem adott inni, erre a mama mi az hogy nem adott neked inni és kézen fogva sétáltak ki a konyhába majd kis fiam adok én neked inni.

Azon háborodtam fel hogy nekem egy szóval nem említette a fiam hogy inni kér pedig a szobában is volt tea pohárban, gondolom annyira menekült tőlem a fiam hogy nem volt ideje se mondani.

Nem rég leültünk beszéltünk a mamával és megbeszéltük kit mi bánt.

Kibeszéltük a gondot és addigra a fiam elaludt egyedül a szobában.

De nagyon akaratos szófogadatlan gyermekről van szó. Nekem nem fogad szót ha valahol jól érzi magát akkor nem lehet el hozni onnan már csak arra gondolok hogy tapasztaltam mikor jobban belemerül a játékba más gyermekekkel nem lehet haza hozni sem pedig van mikor 4 órahosszát töltünk ott.

Olyankor ordít torkaszakadtából és izzad én meg úgy adom rá a kabátot és van mikor arcon csap hogy ne öltöztessem még, maradni akar.

De ha rajta múlik akkor akár ott is alhatna akkor sem jönne haza, csakhogy nincsen hely és illetlenség lenne,mert csak pár hónapja ismerjük a családot ahová szoktuk vinni ,nem sűrűn 2 hetente.

Nem sokat mozdulunk ki itthonról , oviba még nem jár nem vették fel nem teljesen szoba tiszta,néha előfordul hogy bepisil. Boltba járunk el csak azonfelül 3-4 naponta 1 szer. Tudom többször kéne vinnem emberek közé és megtanulná a határokat de hihetetlen cirkusz az is ha fel kell öltözködnie és öltözködés közben ugrál az ágyon és dobálja a ruhákat mire felöltöztetem addigra leizzad.

2012. dec. 14. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!