3-4 éves, egyke gyermeketek tud egyedül játszani, el tudja magát foglalni?
Az enyém sajnos nem :( egyáltalán nem tud egyedül játszani, tulajdonképpen egy árva percet sem, így ha én nem játszok vele, akkor vagy a mesét nézi, vagy rajtam lóg. De ez nagyon nem jó. Régebben nem érdekelte ennyire a tv, max 1-2 mesét megnézett azt kész. Most meg már "egész nap" nézné. Csak nekem a háztartást is kell csinálni, meg főzni, meg megmondom őszintén, sokszor nehezemre esik autókat tologatni, és olyan jó lenne, ha legalább egy rövid időre elfoglalná magát.
Van egy kisebb barátja, ha átjönnek hozzánk, vele sem játszik, a kicsi hívja, de ő csak velünk van, vagyis csak felnőttel tud játszani. Sőt a minap azt mondta hogy az oviban sem játszik, inkább csak rajzol (de ez nem biztos hogy igaz)
Mit csináljak, hogyan vezessem rá az önálló játszásra? Egyedül lenni nagyon nem szeret.
Vagy természetes a viselkedése ekkora korban? megváltozik idővel?
de hogy tanítsam meg?
egyébként jár oviba, ezt írtam is
az egész napot direkt idézőjelbe tettem, mert természetesen nem néz egész nap tv-t, mert nem hagyom, de ha nem megyünk el valahova, vagy nem ülök le vele játszani, foglalkozni, akkor egész nap nézné a tv-t
egyébként csinálunk mindent, rajzolunk, ragasztunk, színezünk, gyurmázunk, könyvet olvasunk, autózunk, építünk, mókázunk, stb, de egyedül! nem csinál semmit :(
kedves 2-es! igen, lehet nálunk emiatt van, mert mindig foglalkozott vele valaki, és ezt szokta meg
és az oviban is így viselkedik az enyém is :)
Jelentkezem! Mi is itt vagyunk!
Mintha a lányomról írtad volna ki a kérdést. 3 éves és ha nem ülök le vele játszani, akkor vagy engem nyúz, vagy egész nap a TV elôtt ülne. Nagyon ritka, hogy nagy a csönd és közben a szobájában játszik valamivel egyedül. Ami néha beválik, hogy leülök vele játszani és pár perc múlva felállok, hogy valamit megcsinálok, addig ô folytassa a játékot. Aztán késôbb visszamegyek pár percre és újból el. Így igazából vele is vagyok, de próbálom elérni, hogy egyedül is játszon. Az én lányom is ovis és lehet, hogy ezért igénylik ennyire a társaságunkat, mert egész nap alig látnak minket. Nálunk legalábbis így van.
3 eves a kisfiam es egyedul a telefonommal jatszik el. Semmi massal. Azon van egy olyan jatek, hogy valami bubbuorekok szallnak es ki kell pukkasztani azt amelyikbe csak szamok, betuk, gyumolcsok vagy zoldsegek vannak stb. Van egy repulos meg egy autos jatek. Egyedul ezzekkel van el. Az oviba is mindig a szamitogepet tamadja le amikor szabad foglalkozas van.
Nagyon szeret legozni de csak akkor ha kozosen epitunk garazst vagy tologatjuk mi is az autokat... Az en kisfiam meg egy meset sem nez vegig igy a TV is kilove ha hazimunkazni kell. Csak tablet vagy telefon. Ugyhogy mi sem allunk fenyesen.
Köszönöm szépen mindenkinek! Azért az megnyugtató hogy nem vagyunk ezzel a problémával egyedül :)
Persze én sem azt várom el hogy órákig ellegyen, csak néha egy kicsit :)
Már én is gondoltam rá, hogy beszélek az óvónővel, a héten lesz szülői, lehet rá is kérdezek a témára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!