Büszke lehetek rá, vagy átlagos dolgok ezek egy 3,5 éves kisfiútól?
Egyáltalán nem szeretnék kérkedni, dicsekedni, azért teszem fel a kérdést, hogy objektíven lássam a kisfiam teljesítményét, mert nincs összehasonlítási alapom.
Pont 3,5 éves, egyedüli gyerek, és a környezetemben sincs ekkora kisgyerek, akit nagyon közelről ismerek.
Na szóval pl ilyeneket csinál: a kis ujjaival számolva, meg tudja mondani, hogy mennyi 1+1, 1+2, 2+2.
Tegnap egyedül vett perecet :) Megálltunk a pékség előtt, adtam neki egy 200-ast, bement, kért, elvette a perecet meg a visszajárót, megköszönte, kijött.
Én büszke vagyok rá :) csak nem tudom, hogy nem e túlzom el, és más ekkora gyerek is simán tud ilyeneket.
Köszi ha írtok!
Bátor, magabiztos és ügyes :) Leginkább a számolása ügyes. Vegyes csoportú oviba jár?
A következőt csak azért írom, hogy ne ijedj majd meg, ha esetleg bekövetkezik. A magabiztos gyerekeknél is vannak olyan időszakok, amikor bizalmatlanok lesznek, félősebbek. Ha ilyesmit tapasztalsz, nem kell rögtön azt hinni, hogy visszafejlődik, csak éppen olyan periódusban van.
Nagyon ügyes!!
Igaz nekem lányom van, de ennyi idős, ilyen összeadást még nem próbáltunk, de kíváncsi leszek neki hogy menne. Számolni már tud, legalább is ha valamiből több van (max 10), akkor meg tudja számolni.
uhh ennyi válasz ilyen hamar :)
köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok!
igen, vegyes csoportba jár szeptember óta
számolni "régóta" :) számol, csak eddig nem tudtam eldönteni, hogy számfogalma már van-e, vagy csak egymás után megtanulta a számokat, és most hogy ezt az összeadást tudja, ezt érzem már igazán fejlődésnek
Lányom már 3 évesen egyedül vette a fagyit, a Hamburgert a strandon, vagy a boltban a kekszet sütit, egyedül fizetett, megvárta a vissza járót, megköszönte...
Össze adni meg nem tud, viszont Angolul saját maga a Dóra mwséből megtanult 10-ig elszámolni, valamint el tudja olvasni, vagyis megismeri a mesék címét leírva. Pl. Ha leírom hogy Mickey , vagy ToyStory felismeri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!