Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Büszke lehetek rá, vagy...

Büszke lehetek rá, vagy átlagos dolgok ezek egy 3,5 éves kisfiútól?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem szeretnék kérkedni, dicsekedni, azért teszem fel a kérdést, hogy objektíven lássam a kisfiam teljesítményét, mert nincs összehasonlítási alapom.

Pont 3,5 éves, egyedüli gyerek, és a környezetemben sincs ekkora kisgyerek, akit nagyon közelről ismerek.

Na szóval pl ilyeneket csinál: a kis ujjaival számolva, meg tudja mondani, hogy mennyi 1+1, 1+2, 2+2.

Tegnap egyedül vett perecet :) Megálltunk a pékség előtt, adtam neki egy 200-ast, bement, kért, elvette a perecet meg a visszajárót, megköszönte, kijött.

Én büszke vagyok rá :) csak nem tudom, hogy nem e túlzom el, és más ekkora gyerek is simán tud ilyeneket.

Köszi ha írtok!

#5 éves kifiú
2013. jan. 27. 22:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
50%

Bátor, magabiztos és ügyes :) Leginkább a számolása ügyes. Vegyes csoportú oviba jár?

A következőt csak azért írom, hogy ne ijedj majd meg, ha esetleg bekövetkezik. A magabiztos gyerekeknél is vannak olyan időszakok, amikor bizalmatlanok lesznek, félősebbek. Ha ilyesmit tapasztalsz, nem kell rögtön azt hinni, hogy visszafejlődik, csak éppen olyan periódusban van.

2013. jan. 27. 22:35
 2/14 anonim ***** válasza:
70%
Persze, hogy büszke lehetsz! Az enyém is tudta ekkor ezeket, de ugye ha valami újat tud az magàhoz mérten fejlődés, amire büszkék vagyunk, amiért megdícsérjük.
2013. jan. 27. 22:35
 3/14 anonim ***** válasza:
70%
A boltos dolog az elég általános, a számolás inkább különlegesebb. De mindenre büszke lehetsz amit csinál.
2013. jan. 27. 22:42
 4/14 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon ügyes!!

Igaz nekem lányom van, de ennyi idős, ilyen összeadást még nem próbáltunk, de kíváncsi leszek neki hogy menne. Számolni már tud, legalább is ha valamiből több van (max 10), akkor meg tudja számolni.

2013. jan. 27. 22:42
 5/14 anonim ***** válasza:
Büszke lehetsz rá! Ez természetes! :) Vásarlást mi is csináltunk hasonlóan ennyi idősen, csak az én fiam kifestőt vett magának a postán. :) Összeadni max. az 1+1-et tudta, bár ezt nem gyakoroltuk. Viszont játszottunk "idegenest nyaraláskor", úgy mentünk mellette, mintha nem ismernénk, ő kezelte a liftet, visszatalált a szobába, nyitotta az ajtót. Én is próbálom "önállósítani", szerintem ezek praktikus és mókás dolgok. :) Már elmondja hogy hívják, kik a szülei, hol dolgoznak, hol lakik. Remélem sosem lesz rá szükség, de ha mégis valami csoda folytán elkeveredne, el tudja mondani.
2013. jan. 27. 22:44
 6/14 A kérdező kommentje:

uhh ennyi válasz ilyen hamar :)

köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok!

igen, vegyes csoportba jár szeptember óta

számolni "régóta" :) számol, csak eddig nem tudtam eldönteni, hogy számfogalma már van-e, vagy csak egymás után megtanulta a számokat, és most hogy ezt az összeadást tudja, ezt érzem már igazán fejlődésnek

2013. jan. 27. 23:02
 7/14 A kérdező kommentje:
egyébként számít hogy vegyes csoportba jár? ott sokat tanul a nagyobbaktól? és a nagyobbaknak ilyen szempontból nem rossz a vegyes csoport?
2013. jan. 27. 23:04
 8/14 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nálunk vegyes csoportok vannak, és iskolaelőkészítő foglalkozásra különvonulnak a nagyok, úgyhogy nem gond. Viszont a nagyok megtanulnak a kicsikkel bánni, tudják, hogy a kicsi csak kicsi, nem pedig hülye... Soktól hallom, hogy azért nem akarja a vegyes csoportba adni a gyereket, mert a nagyobb gyerekek az udvaron bántják a kicsiket. Hát a vegyes csoportnál pont hogy nincs ilyen. A verekedős gyerek nem attól verekedős, hogy nagy, hanem már kicsinek is olyan volt. És vegyes csoportban leállítják a nagyok.
2013. jan. 27. 23:21
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekem az unokaöcsém ennyi idős, ő is számol, összead, kivon. Több 3 évest nem ismerek, nem tudom megmondani, hogy mennyire átlagos vagy sem.
2013. jan. 27. 23:35
 10/14 anonim ***** válasza:

Lányom már 3 évesen egyedül vette a fagyit, a Hamburgert a strandon, vagy a boltban a kekszet sütit, egyedül fizetett, megvárta a vissza járót, megköszönte...

Össze adni meg nem tud, viszont Angolul saját maga a Dóra mwséből megtanult 10-ig elszámolni, valamint el tudja olvasni, vagyis megismeri a mesék címét leírva. Pl. Ha leírom hogy Mickey , vagy ToyStory felismeri.

2013. jan. 28. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!