3 éves kisfiútól a Budai GYermekkórházban hogyan vesznek vénából vért?
kézfejből vagy könyékhajlatból? Ha ez utóbbi, akkor hogyan lehet biztosan tartani a kicsi kezét hogy ne rántsa el amikor megszúrják? Ez azért gondolom rémisztő neki és ahhoz még kicsi hogy akarattal koordinálja hogy márpedig nem rántom el akkor sem ha fáj...
köszönök minden tapasztalatot!
Szia! Az én gyerekemnek is kb. ennyi idősen volt vérvétele a Budai Gyk-ban, kétszer is. Először könyökhajlatból vették, pikk-pakk megvolt. Aztán másodszorra a nővér négyszer szúrta meg, és nem találta el neki… jól bírja a gyerek az ilyesmit, soha nem nyikkant egyet sem, de azért ez már neki is sok volt, bár jó régi a sztori, de a mai napig emlékszem, ahogy rámnézett, és megkérdezte sírásra görbülő szájjal, hogy „most már hazamehetnénk?” Végül jött egy dokinő, aki kézfejből levette neki, ő nagyon ügyes és kedves volt, mondta, hogy ha fáj, „fújja”, hát fújdosta is a gyerkőc bőven – nyilván ez lelki könnyebbség volt inkább, hogy volt neki is feladata az ügyben.
Egyébként én mindig ölbe vettem, tartottam a karját (nem kellett „lefogni”, elég volt, hogy én, a mamája tartom), és utána mindig kapott egy kis csomag Legót – második, szerencsétlenebbül sikerült alkalomkor kettőt is.
Mindenkinek köszönöm! Túl vagyunk rajta. 10-kor voltunk. Végigpityeregte, míg lejött a két kémcső vér és mondta hogy fáj. De nagyon ügyes volt nem húzta el, nem kellett lefogni stb. Azóta is mondogatja hogy fáj még a helye. Ez mondjuk elég fura, pedig egyszer szúrták, szép a helye. Nem tudom miért fáj neki még 3 óra múlva is :(. Remélem most kialussza.
Mindenkinek kívánom hogy többször ne kelljen vérvételre menni gyermekével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!