Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha nem lenne más lehetőséged...

Ha nem lenne más lehetőséged megpróbálnád?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy sok orvos és anyuka közt is vitatéma az ágytisztaság és annak kialakulása. Azt hittem majd nálunk is simán megy mint a szobatisztaság.19 hónaposan levette magáról a pelenkát és csak bilibe pisilt,kakilt, ez volt 7 hónappal ezelőtt.

Most a lánykám úgy döntött alváshoz sem kell már neki. Délután nincs is gond, 3 órá alszik, de 10ből egyszer ha bepisilt. Éjszaka viszont mindig, és nem tudom ráadni a pelenkát. Megpróbáltam már a kevesebb folyadékot, alvás után ráadtam a pelenkát,de később felébred és sír míg le nem veszem. Alvás előtt nem adtam már oda neki a ksi megszokott tejcsit sem,de csak van pisi, és az esetek többségében fel sem ébred rá.

Így csak az maradt, ha felébrsztem valamikor pisilni. Beviszem neki a bilit, és csak éjjelifényt kapcsolok.

Csak annyi kétely van bennem,nem szeretném elrontani,viszont erőszakkal a pelenkát sem akarom ráadni.

2013. jan. 24. 13:01
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Én nem ébreszteném fel, mert megszakítod az alvási ciklusát. Ez most egy ilyen időszak, túl kell esnie rajta. Ha ő úgy gondolja, érzi, hogy nem kell a pelenka, akkor ne erőltesd. Én óvintézkedésképp gumilepedőt tennék alá (édesanyám is ezt tette) és sokat beszélgetnék vele erről. Egy idő után szerintem magától fel fog ébredni vagy vissza fogja tartani reggelig.
2013. jan. 24. 13:12
 2/6 anonim ***** válasza:
4 évesemet ha nem ébresztem fel 11 körül mindig bepisil. Egy éve nincs éjszakai pelusa.
2013. jan. 24. 13:58
 3/6 anonim ***** válasza:
78%

Engem emiatt már sokszor lepontoztak itt, de azért leírom újra, mert nálunk ez bejött.

3 éves szülinap előtt 4 hónappal a lányom úgy döntött, hogy nem akar többet pelusban aludni (ekkor már hónapok óta szobatiszta volt). Nem is adtuk rá a pelust, viszont mindig bepisilt. Kifigyeltük, mindig éjfél fele pisilt be. Így aztán elkezdtük azt, hogy 11- fél 12 fele kivittük pisilni. Nem volt bili, ő vécére szokott. Fogtam a gyerekemet, felraktam a vállamra, kivittem a vécére, ráültettem, mondtam pisilj, ő pisilt, de csak féléber volt, aztán vittem vissza aludni. Nem ébresztettem kifejezetten, hogy keljen fel, hanem csak a mozgásra, pici fényre ébredt meg egy kicsit.

Ez ment 2-3 héten keresztül, hogy én vittem ki. Ezután viszont ő kezdett el szólni 11 fele, hogy pisilnie kell. Azóta egyszer sem pisilt be és nem is szoktam már kivinni, mindig ő szól. Ő mindig pisil éjjel egyet, mert én este is adok neki inni, csak azért, hogy végigaludja az éjszakát, én nem adok neki kevesebbet inni, inkább menjen ki egyszer.

Úgyhogy nálunk ez bejött, de mint írtam, emiatt a módszer miatt engem már sokan leszóltak. De még mindig jobb ez a módszer, mint a gyerekre visszaerőltetni a pelenkát, ha már nem akarja és az se jó, ha folyamatosan bepisil a gyerek heteken, esetleg hónapokon keresztül.

2013. jan. 24. 14:04
 4/6 anonim ***** válasza:
Az én fiam akkor is bepisilt _minden_ éjszaka, amikor kétszer is felkeltettem pisilni. Ez a felkeltegetés mindketőnknek baromi rossz volt. Végül visszapelenkáztam, mert már nem bírtuk - örökké ágyneműmosás, mindig minden pisis, ébresztőóra hajnali 2-re (a másik ébresztés 11kor volt, de akkor én még nem aludtam); mindkettőnknek rossz volt. Szóval visszapelenkáztam, pedig már 4 (!) éves volt. Fél évvel később közölte, hogy nem kéri többet. És nem volt egyetlen egy "baleset" sem.
2013. jan. 28. 13:44
 5/6 Disi ***** válasza:
Én úgy tudom hogy az éjszakai szobatisztaság egy hormontól függ, amíg az nem jelenik meg a szervezetében, nem lesz ágytiszta. Ennek fényében nincs baj egy 2 és egy 4 éves gyerkőccel sem, mert nem ők tehetnek róla. Jó módszert ajánlani nem tudok, mert mi még az egész előtt vagyunk, csak próbáltam utána olvasni a témának.
2013. jan. 28. 13:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is az vált be, hogy lefekvés előtt pisilt, majd éjfél előtt kivittem a wc-re és szinte álmában pisiltetem, hajnalban amikor keltünk, akkor még egyszer. Vállon vittem ki és vissza is. Soha nem volt vele gond, hogy nem tud visszaaludni tőle. Pár hónap után már csak 1x kellett kivinni. 5 hnap után magától felkelt és kisétált..
2013. jan. 28. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!