Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves gyereketek hol tart...

2,5 éves gyereketek hol tart az alábbiakban?

Figyelt kérdés

Mennyire beszél? Szobatiszta-e? Önállóan mennyire öltözik/vetkőzik? Egyedül eszik és iszik?

Kislány vagy kisfiú?

2013. jan. 23. 13:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
45%
33 hónapos kislány. Gyönyörűen beszél. 5-6 évesnek is becsületére vállna, olyan a szókincse. DE: nem szobatiszta. Igaz a nyáron nem tudtam ezzel foglalkozni:(. Észrevettem, hogy a medencébe, se otthon se a strandon soha nem pisilt be, nem kakilt be, hanem szólt. Esti lefekvés után is szól, és leveti a hálózsákot, de napközben nem. Öltözködni nem akar, de a zibzárral és a gombokkal jól elboldogul, és azokat nem hagyja másnak. Cipőt se veszi le, vagy fel. Mindig rossz evő volt, ritkán eszik itthon egyedül, bár tud, és a bölcsiben ezzel nincs gond.
2013. jan. 23. 14:31
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiú: szépen, választékosan, folyékonyan, érthetően beszél. Szobatiszta, éjszaka nem ágytiszta. Vetkőzni tud, de kizárólag fél óra könyörgés után. Öltözni nem nagyon akar. Kisgatyát, nadrágot fel tudja venni,de ritkán hajlandó rá egyedül, szintén csak fél óra várakozás, és meztelen szaladgálás után. Eszik, iszik egyedül.
2013. jan. 23. 14:35
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
kislányom 2,5 éves. vegyes házasságban élünk, igy 2 nyelven beszél folyékonyan és nem keveri. vetközni inkább tud, öltözni egyeltalán, illetve csak cipőt-papucsot felhúzni, esetleg zoknit. de még nem is álltam rá erre a témára:D onállóan eszik/iszik már elég rég, de persze takaritani kell utána. még nem volt 2 éves és szobatiszta lett, először éjszakára, meglepő módon.
2013. jan. 23. 17:12
 14/17 A kérdező kommentje:
Köszi nektek is, mentek a kezek:-)
2013. jan. 23. 17:20
 15/17 anonim ***** válasza:

2,5 éves a kisfiam

-3-5 szavas mondatokban beszél. Van, hogy azok tökéletesek, van, hogy vét még nyelvtani hibákat, vayg felcseréli a szórendet

-22 hónapos kora óta szoba és ágytiszta

-önállóan leveszi a sapkát, ha nem megkötős, nadrágot, alsót, szandált, zoknit, papucsot, köntöst, cipzáras mellényt. Felvenni a szandált, papucsot tudja. A nadrág és alsó sikerült neki egy-két alkalommal, de nem nagyon töri magát

-önállóan eszik és iszik

-egyedül alszik el

2013. jan. 23. 21:33
 16/17 anonim ***** válasza:

2éves 8hónapos fiu

kb 2éves kora óta folyékonyan beszél, sokat, mindenki megérti, az r betűje nem tiszta, de ettől még teljen értető a beszéde.

Szobatisztasággal visszaestünk- kistesvér miatt, lényegében a kistesó miatt nem szobatiszta szerintem, mert mindig mondja, hogy a pici is a pelenkába pisil-kakil- akkor ő is. Szóval szerintem már tudná, ha akarná... de majd eljön ez is. Próbálkozások vannak, de lényegében még folyamatosan pelenkában van.

Öltözés-vetkőzés... hát pár dolgot fel tud venni, levenni többet. CSinálgatja, de nem mondhatnám, hogy egyedül fel tud öltözni, és le tud vetkőzni. :) Szerintem ez még korai is lenne ebben a korban.

Egyedül eszik evőeszközökkel már 1,5éves kora óta, és iszik is egyedül. Ebben nagyon ügyes.

Egyedül alszik el újszülött kora óta, sosem kellett altatani, talán ha 3x aludtunk együtt vele, amikor lázas volt. Nagyon jó alvókája van.

2013. jan. 23. 22:32
 17/17 anonim ***** válasza:

2 éves 3 hónapos kislány

Mondatokban, ragozva beszél, de nem folyékonyan, amit mond érthető.

Néha szól, hogy kell pisilni, pisil is wc-be, de messze van még a szobatisztaságtól.

Vetkőzik (pólót még nem), öltözni próbál, de még elég ügyetlenke.

Egyedül eszik és iszik.

2013. jan. 24. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!