Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves gyereketek hol tart...

2,5 éves gyereketek hol tart az alábbiakban?

Figyelt kérdés

Mennyire beszél? Szobatiszta-e? Önállóan mennyire öltözik/vetkőzik? Egyedül eszik és iszik?

Kislány vagy kisfiú?

2013. jan. 23. 13:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
69%

2.5 éves a lánykám

folyékonyan beszél

szobatiszta ágy tiszta

minden le tud venni minden egyes ruhadarabot felvenni azért még nem ami megy:D :nadrág, csizma, zokni, pulover, kabát sapka sál

egyedül eszik , iszik

(amibe még változatni kell majd, a cumirol való leszoktatás)

és a tiéd?

2013. jan. 23. 13:48
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

2 év 9 hónapos

Egyre jobban beszél, de még elmarad a kortársai átlagától. A kívülállók általában nem értik.

Nem kap már pelust nappalra, de nem megbízhatóan szobatiszta.

Önállóan akkor vetkőzik, ha kedve van. Öltözni nem tud.

Egyedül eszik és iszik.

Nem egy csodagyerek, de odavagyok érte. :)

3/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja, kisfiú.
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Egypetéjű ikerfiúk

Beszélnek, 3-4 hang még nincs meg, de amúgy szépen, mindenki számára érthetően, összetett mondatokban, ragozni is jól ragoznak legtöbbször. (2 éves korukig szinte semmit nem mondtak, talán 30 szót.)

Nem szobatiszták, kíváncsiak, próbálkoznak, egyenlőre kevés sikerrel.

Nemrég kezdte őket érdekelni a vetkőzés-öltözés téma, napi szinten gyakorolják. Levetkőzés már egészen jól meg, belebújós pulcsik még bajosak, öldözésnél nadrág, bugyi megy.

Szinte elejétől egyetül esznek, nem nagyon hagyták hogy etessem őket. Inni cumisüvegből 8 hós koruktól isznak egyedül, most már természetesen pohárból isznak, szintén egyedül.

2013. jan. 23. 13:50
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom van.

Mondatokban beszél, de még nem mindent lehet érteni, mert sok mássalhangzót rosszul ejt. Nemrég kezdett el beszélni.

Szoba, és ágytiszta.

Deréktól lefelé egyedül vetkőzik, és most már öltözni is próbál. A zokni, és a harisnya még nehezen megy. Felülről nem igazán próbálkozik, ha elsőre nem megy, akkor dacol.

Egyedül eszik, és iszik, evőeszközt használ.

2013. jan. 23. 13:51
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Fiú.

Folyékonyan beszél.

Nappalra szobatiszta alváshoz is, éjjelre még nem igazán.

Ügyesen vetkőzik, felvenni csak az egyszerűbb darabokat tudja, zoknit, kardigánt, kabátot (tehát, ami nem belebújós) pl nem.

Egyedül eszik és iszik.

2013. jan. 23. 13:51
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom most 2.5 éves, beszél 1 éve már folyékonyan mondatokban szépen értelmesen. Vetkőzik. Felvenni bugyit nacit tud segítséggel tehát kezébe adom és bedugja a lábát és felhúzza de nem teljesen. Kardigánba bele tud bújni. Szoba és ágytiszta 2 éves kora óta, éjjel is kijön ügyesen pisilni (ez számomra nagyon meglepő mert a nagyobb gyerekem kb. 4 éves volt mire végre éjjel nem pisilt be hanem kitartott reggelig vagy szólt ).

Egyedül eszik és iszik 17 hónapos kora óta egyáltalán nem is hagyja hogy etessem akkor inkább nem eszik. Ez nem azt jelenti hogy tisztán is enne, mert sokszor mint a kismalac úgy fest.

De az első gyerekem (fiú) ennyi idősen nem volt szobatiszta csak nappalra épp kezdtük, beszélni kb. 50-60 szót tudott és azokat összekapcsolva egyszerű mondatok max. (apa jön, apa dó (dolgozik) anya ide (üljön ide stb).)

Önállóan csak a kabátból kardigánból bújt ki meg a zokniját lehúzta és ennyi. És inni ivott egyedül pohárból de enni sokszor kellett segíteni neki ő meg a másik véglet volt ha nem nyomkodtam össze meg pici falatkákkal nem készítettem elő a kaját és nem adogattam a szájába sokszor inkább nem evett semmit.:(

2013. jan. 23. 13:53
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, mentek a zöld kezecskék:-)

2,5 éves a kislányom.

Nem beszél folyékonyan, csak szavakat mond. Most kezd leszokni nappalra a pelusról, de még csak az elején vagyunk a folyamatnak. Mindent le-és felvesz, a pulóverhez kell segítség, hogy az ujjába rakja a karjait. Egyedül eszik és iszik.

2013. jan. 23. 13:54
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Gyönyörűen beszél a korához képest,idegenek is könnyen megértik. Mondatokat is szépen mond. Az "r" betű ami még nem igazán megy.

Önállóan levesz mindent tetőtől talpig. Öltözésnél próbálkozik ha odakészítem neki de álltában segíteni kell,mert vagy fordítva vagy rosszul veszi fel. A papucs és a szandál már nagyon megy!:)

Egyedül eszik iszik szinte mindent,csak a leveseknél és a folyékonyabb ételeknél van néha "baleset",meg persze ha nem oda figyel és játszik.

A szobatisztaság egyenlőre nem az igazi,inkább még pelenkás.:( Van hogy a bilibe csinálja a dolgát,de általában nem szól,én meg nem tudom mindig elcsípni! A nyarat végig próbáltuk,de nem igazán zavarta hogy pisis vagy kakás.,nem győztem takarítani!:(((

33hónapos kislány.

2013. jan. 23. 13:57
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

2.5 éves lány

1 éve folyékonyan,érthetően beszél

múlt hét vasárnap óta szoba és ágytiszta ,de a pelust nem hajlandó levenni.Múlt szombaton még csak pelusba volt hajlandó végezni a dolgát.Vasárnap óta szól.

nem öltözik egyedül és nem is eszik egyedül...egyszerűen nem hajlandó,pedig biztos vagyok benne ,hogy tud,szimplán szop@t!!!!

Pohárból sem hajlandó inni,csak szívószállal.Egyedül a nadrágját hajlandó levenni egyedül,meg a zoknit.ÉS egész álló nap be nem áll a szája!!!!!!!!

2013. jan. 23. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!