Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gond, ha éjszaka felébresztem...

Gond, ha éjszaka felébresztem pisilni?

Figyelt kérdés

Délután ha alszik 3 órát nincs pisi, de éjszaka még bepisil

Pelenkát nem hajlandó felvenni.

Ha a kistesót kelek fel megetetni éjfél körül, felébresszem a nagyot, hogy pisiljen??

2013. jan. 19. 18:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem ne zavard meg, mert akkor azt szokja meg...
2013. jan. 19. 18:14
 2/12 anonim ***** válasza:
68%
Hány éves? Nem kel ébreszteni,mert nem tanulja meg,hogy magától ébredjen
2013. jan. 19. 18:22
 3/12 Denisa W. ***** válasza:
67%
Nővérem így szoktatta ágytisztaságra a másfél éves lányát: felkelt etetni a kicsit, közben pisiltette a nagyot. Neki nem voltak ezzel gondjai (sem ellenérzései), sikerült is elérni a célját.
2013. jan. 19. 19:05
 4/12 anonim ***** válasza:
80%

ettől nem lesz ágytiszta.

Az egész lényege az, hogy őneki kell érezni a pisilési ingert. Azzal, hogy te keltegeted, pisilteted, nem teszel jót.

2013. jan. 19. 19:31
 5/12 anonim ***** válasza:
57%
Szia, mi ugyanígy voltunk és én is amikor a kicsihez keltem éjszaka szopiztatni olyankor mindig megpisiltettem a nagyot, de sokszor fel sem ébredt rá, úgy csináltam, hogy bevittem a bilit a szobába és ráültettem, így sokszor álmában pisiltettem meg, de legalább nem történt "baleset".
2013. jan. 19. 20:43
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk azt mondták a nephrológián, hogy nem szabad éjjel pisilni kelteni, mert akkor azt tanulja meg, hogy félálomban pisilhet, és pont nem ez a cél, hanem hogy magától ébredjen fel teljesen és menjen el pisilni. Ettől függetlenül egy próbát megér, én is kipróbáltam, de abszolút nem vált be.
2013. jan. 19. 21:08
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem értem, hogy a 4. válaszoló miért lett lepontozva, ugyanis igaza van: a gyerekeket nem szabad kelteni pisilni, pont, hogy gátolja a teljes szobatisztaságot!
2013. jan. 19. 21:39
 8/12 anonim ***** válasza:
80%

Szia! Én is azt gondoltam, hogy nem jó ébreszteni a gyereket, viszont az élet ezt is megcáfolta. Mikor a fiam még 5 évesen is bepisilt éjjelente, mi elkezdtük felkelteni és kivinni pisilni.

Persze paráztunk közben, hogy ennek így sosem lesz vége, de két hét múlva már magától kelt, és kiment elintézni… (Azóta eltelt két év, és csak akkor kel, ha pisilinie kell, kimegy, megoldja egyedül, majd alszik. De jellemzően átalussza enélkül az éjszakát.)

Szóval én azt mondom, jó, ha vannak az embernek elvei, de a gyereknevelésben rugalmasan kell ezeket alkalmazni. :)

2013. jan. 20. 08:46
 9/12 anonim ***** válasza:

nem szabad felkelteni

majd megtanulja

képes lennél felverni szerencsétlent?

2013. jan. 20. 18:15
 10/12 anonim ***** válasza:
77%

8. vagyok megint.

Viccesek vagytok, lányok, hogy lepontoztok. Még ha valami olyasmit írtam volna, aminek nincs tapasztalati alapja, vagy valakit becsmérelek, az oké, de azért lehúzni az embert, mert leírja, nála hogyan történt a dolog… hát, messzire kéne futnotok egy kis intelligenciáért. Hajrá! :)

2013. jan. 20. 18:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!