Mi tortenik ejszaka a 4 evesemmel?
Figyelt kérdés
4 evet toltott a kislanyom, sosem volt tul jo alvo(vagyis nehezen alszik el), viszont most nem akar delutan aludni. eddig aludt, habar nagyon nehez volt elaltatni,de kikinlodtuk, mert nem birta ki estig a faradtsagtol. aztan elkezdett felora utan felebredni es nagyon sirt, alig lehetett megnyugtatni. nem mondta meg, mi a baja, csak annyit, hogy nem akar aludni delutan, rahagytuk, mert nagyobb volt a kinlodas az egesz korul, mint a haszon. most nem alszik delutan de este akkor sem alszik el hamarabb/konnyebben, viszont ejjel felkel sir, oirdit, olyan mintha ebren lenne de nem tudunk kommunikalni vele, nem tudjuk kizokkenteni belole, surolja a labait. most vakacio van, nincs voda, az alvasait leszamitva problemamentes gyermek. tanacstalanok vagyunk es elkeseredettek...mi tortenhet vele?2013. jan. 7. 09:19
1/10 anonim válasza:
Nekünk másfél évig tartott. Fel ugrott az agyban -o 2 eves volt- es orjongott. Egy fel oraba minimum bevételt, mire felebresztettem es egy újabb félórába, mire elaludt ujra. Heti minimum 4 alkalom volt.... Gyerekpszichiáterhez vittem. Kivizsgáltak, nem találtak semmi rendellenességet. A diagnózis Pavor Nocturnus.
2/10 anonim válasza:
Így van, ez pavor noctornus. Olvass utána.
Sajnos nem lehet semmit csinálni, kinövi. :(
3/10 A kérdező kommentje:
igen erre gondoltam en is, olvastam is utana sokat, de nappal is csinalja/csinalta nem csak ejszaka. mikor kisebb volt, volt idoszak, mikor minden nappali alvas utan sirva ebredt, a leirt modon, de az kimaradt. akkor is lehet pavor nocturnus, ha nappal is elofordul??? koszonom a valaszokat!
2013. jan. 7. 09:37
4/10 anonim válasza:
Vidd el a székletét laborba, lehet gilisztás, az is okoz este nyugtalan alvást.
5/10 anonim válasza:
Nálunk nappal nem volt. Ha sírva ébred es valóban ébred, akkor a nem Pavor, csak rossz alom. A pavornal nem ébred a gyerek, neked kell ebresztened es nem emlékszik a világon semmire. Egy kivizsgálást megérne....
6/10 A kérdező kommentje:
az ebred alatt azt ertem, hogy ul az agyban/fekszik, nyitva van a szeme es ordit, de valahogy maskepp, mint mikor sir. nem vagyok megggyozodve, hogy ebren van. kerdeztunk gyerekneuropszihiatert, azt mondta, 7 eves korig barmi belefer az alvasaba...nem akadekoskodni akarok, csak nagyon megijedtem
2013. jan. 7. 09:42
7/10 anonim válasza:
Valóban, nekem is azt mondtak, hogy a Pavor 6-7 eves korig tart.... Hat mit mondjak, annyira nem volt lelkesítő, egy 2 eves gyereknel.... Gyógyszert nem adnak rá, mert nem kezelhető. Tanácsokat kaptunk, pl tv ne legyen, semmi zaj, éjjeli lámpa kicsi fénnyel, a nap atbeszelese meg jóval fektetes elott, nyugodt környezet teremtése délutántól.
8/10 anonim válasza:
Volt már erről kérdés, olvasd át hátha van vmi jó ötlet: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Illetve ilyen alvászavarokban sikeres szokott lenni a homeopátiás kezelés, de a kísérletezést nem javasolom, inkább egy homeopata orvost kellene felkeresni aki személyre szabott kezelést fog ajánlani.
9/10 anonim válasza:
Alapítottunk egy csoportot, pavoros szülők osztják meg egymással a tapasztalataikat. Ha gondolod, szívesen látunk, hátha tudunk segíteni. Írj privit.
10/10 anonim válasza:
2-es vagyok, nálunk is előfordult nappal is, illetve a nappali alvások után borzalmasan nehezen, sírósan ébredt mindig. Szerencsére (?) 2,5 évesen leszokott a nappali alvásról... Most 4 éves, és már elég jól alszik.
(Szóval nálunk se csak pavor volt/van, hanem egyéb alváspróblémák is...) Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!