Mit tegyek nagyon gonosz 5 évesemmel?
Nevet ha másnak okoz fájdalmat és ezt rendszeresen teszi. Ha valami másnál van kiveszi azonnal a kezéből, mert neki ilyen nincs. Hazudozik és aztán nevet rajta. Szót fogadásról már nem is beszélek. Szabályosan kinevet. Nem tudom kezelni. Régóta gondok vannak vele, voltunk szakembernél is. Járatom mozogni rendszeresen,hogy ne unatkozzon véletlenül se mert akkor valakit terrorizál itthon.
Következetesen igyekszem nevelni, 3-dik szólásnál jön a büntetőszék. De csak adott pillanatban javít a helyzeten, hosszú távon nem.
Egyszerűen már nem tudom mit kezdjek vele. Rettentően bánt, hogy nem tudom ezt a gonoszságot kiszedni belőle.
Sokszor jószívű, de látszik, hogy ilyenkor erőlködik és pár pillanatig tart. Anygalkából 1 másodperc alatt kisördög lesz ahol már kontrollt veszt maga felett. Vagyis így látszik.
rendszeresen eljarni szakemberhez.
turelmesen magyarazni, es nem buntetoszekkel buntetni, nem mindenkinel hasznal (a fiamnal nem hasznalna, mondjuk kopp kopp o inkabb hisztis mint rossz, nagyon joszivu, olyan edes, amikor uvoltve sir, hogy "apa legyel boldooog" :))
en a kisteso elott elvittem a fiam pedagogus-pszihologushoz (mondjuk mas okbol), es nagyon sok hasznos tanacsot kaptam, amire nem is gondoltam, mert ott nemcsak a gyereknek segitenek, hanem teged is tanitanak, hogy adott szituacioban mit jo tenni.
egyebkent en tul szigoru vagyok, de amikor nagyon rossz volt, akkor jott a katica, benezett az ablakon, es latta, hogy milyen butasagokat csinal, es elvitte az osszes jatekot.
amikor jo lett, a katica szepen lassan visszahozta mind, sot, neha egy egy ujat is hozott, amikor nagyon ugyes volt.
a mai napig mondja neha, hogy "amikor butasagot csinaltam, elvitte a katica, de mar jo vagyok, visszahozta".
Persze igy messzirol nehez tanacsot adni, mivel nekem "átlagos" gyerekem van, nem szelsoseges eset, igy ami nalunk bevalik, lehet, hogy nalatok nem fog.
En mindenkeppen szakembert javasolnek, aki nemcsak neki, hanem neked is segit.
Jártunk egy ideig, de azt mondta nincs szükség tovább rá, nincs vele semmi gond. Gyakorlatilag bennt jól elvolt, a játék közben megállapította hogy agresszíó sok van benne, de ennyi. Ő tanácsolta a büntiszéket, jutalom matricákat stb. Mindet csináltuk hosszú-hosszú ideig. De tényleg csak adott pillanatban van hatása, akkor erőt vesz magán. De hosszú távon semmi hatása. mintha nem lenne büntetés-jutalmazás. Persze hihetetlen nagy hisztit le tud vágni, ha a jutalom matrica nem ér addig amíg ő szeretné. "Mert Akarom" ezzel lerendezi és tombol. Mintha úgy működnének a dolgok hogy kiejti a száján az "akarom" szót és máris meg kell történnie. Nagyon jól tudnia kell, hogy ez nem így van, hisz nincs elkényeztetve.
Nagyon félek hogy mi lesz később.
Sajna mi is efelé haladunk a majd' 4 éves fiammal. A kishúgával rettentő gonosz (veri, fellöki, elvesz tőle mindent). Van egy kis barátja, akivel együtt hihetetlen rosszak, ijesztgetik a gyerekeket a játszótéren, csapkodnak, stb. Rájuk szólni lehetetlen. Szerintem ez valami tesztoszteron túltengés, de már én is sokat gondolkodtam a nevelési tanácsadón, hátha (egyszer beszéltem egy gyrekepszichológussal, annyit mondott, hogy "egy fiút sok szeretettel kell nevelni" - Na ilyen értelmes tanácsot köszönöm, nem kérek)
Bocsi, hogy nem tudtam semmit tanácsolni, de gondoltam leírom hogy nem vagytok egyedi eset, sajna.
Szerintem keressetek fel másik szakembert is.
Óvodában, hogy viselkedik?
elso vagyok. másik szakember.
regen is ilyen volt?
Óvodában állítólag nincs komoly gond. Rosszalkodik, mint egy átlag fiú és ennyi. Bár a viselkedése kissé zavart időnként, de nem bánt senkit.
Viszont nála is ez van, hogy amikor kint bicajoznak a kisbaráttal akkor szabályosan szégyenkezek, mert másokat akik elmennek piszkálnak. A tesóval meg úgy van, hogy akkor nyugszik meg ha fájdalmat okozott neki. Már ott tartunk hogy majdnem kitörte a kezét.
A tesó mégis imádja, ragaszkodik hozzá, de ez akkor sem állapot. Pedig egyáltalán nem egy vérmérsékletűek.
Lehet, hogy szóba jön másik szakember, csak félek, hogy vele se érnénk el semmit. Mert első látszatra egy teljesen átlagos gyerek.
Félek a jövőtől. Én nem erre nevelem/neveltem. Egyszerűen nem viseli ha valami nem az övé, nem vele történik.
Igen, régebben is voltak gondok,csak ahogy nő egyre nehezebb. Hisz ő is egyre erősebb, egyre erősebben érvényesíti akarátát és egyre jobban elutasít engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!