Egyszerűen úgy érzem nem bírok 2 és fél évesemmel!?
Elégítsd ki az igényeit.
Ha jóllakik és nem szomjas és kialussza magát na meg a szórakozási téren is megkapja amit kell akkor nem ilyen.
Legalább is az enyémek megbékülnek ha eltalálom mi a bajuk.
Nekem az a tapasztalatom ( 3 gyerekem van egyikkel túl vagyunk ezen a korszakon másik épp ezerrel benne van (2.5 éves) harmadik még pici de gondolom ugyanez lesz nála is) hogy ebben az életkorban a szükségletei kielégítésén TÚL is néha tökmindegy mit csinálsz hogy csinálod, hisztit és ordítást eredményez. Azon kívül hogy következetesen ugyanazt csinálod mindig büntetésként, és ebből nem engedsz még akkor se ha azt látod az égvilágon semmi haszna- csak annyit tehetsz hogy VÁRSZ. Kivárod hogy kinője.
Nekem az elsővel is ez volt, most 4.5 éves és egy tündér. Pedig élénk, élménykereső mozgós típus de egyszerűen megtanulta kezelni az indulatait egy élmény vele bárhova elmenni, okos értelmes, már van türelme.
2-2.5 éves korában kb. túléltünk minden napot csak.
Most a középsőm van ebben a hiszti korban, mindent csinálna persze nem megy neki sok minden még, önállóan szeretné mint a nagyobb de nem lehet neki vagy nem képes rá. Mindent azonnal rögtön szeretne, várni nem képes. Pedig egy 7-8 hónapja még egy teljesen nyugodt csendes gyermek volt, csak mosolygott, bújt el se hiszem ha így visszagondolok.
Tartom magam MINDIG ugyanazokhoz a szabályokhoz, pl. nem szállunk ki a babakocsiból vagy a bevásárlókocsiból vásárlás közben, mert egyáltalán nem hallgat ránk a boltban. Nem most próbálom meg a türelmes vásárlásra szoktatni amikor épp életkorilag is alkalmatlan rá. Ezzel egy feszkó forrást megspórolok.
Ezenkívül ha verekszik harap! vagy ilyesmi az szigorúan "kizárást" von maga után tehát egyszer szólok, másodjára megyünk a bünti sarokba. Ordít és igen legközelebb is megpróbálja (tehát látszólag semmi haszna) de később ez hidd el beérik.
Nem tudsz vele mit kezdeni.Nekem 28 hónapos a legkisebb,de ő is most ebbe a korszakba van benne.
Reméljük pár hónap s kinövi.
4 gyerkőc anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!