Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi történt két évesemmel?...

Mi történt két évesemmel? Alvás, evés.

Figyelt kérdés
Borzasztó nehezen alszik el este, nem akar bemenni az ágyába. Tisztára felélénkül, ha be akarjuk tenni,akkor sír, pánikszerűen mászik ki. Eddig magától elaludt egy negyed óra alatt, sosem kellett altatgatni. Most úgy alszik, ha ott vagyok a kiságy mellett matracon. Enni sem úgy eszik, mint eddig :( Délutáni alvás megy szépen.
2012. okt. 10. 15:32
 1/4 anonim ***** válasza:

lehet a kiságy a zavaro kellene neki normál ágy illetve az alvási ritmusa is változhat idöröl idöre tedd le késöbb aludni mia napirendek?

mit kap vacsorára?

2012. okt. 10. 15:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy megijedt valamitől, vagy elkezdett félni a sötétben? Ez elég fogékony korszak. Nálunk kb. ilyen idősen kérte, hogy ne csukjuk be az ajtót. Az evésre nincs ötletem, de ez is megváltozott. Sokkal kevesebbet eszik, és nem szívesen kísérletezget. Csak a kedvenceit kéri. Lehet, hogy egy kis éjszakai fény segítene, de ha ennyire fél, szerintem maradj mellette, és mesélj neki, amíg megnyugszik. Később talán már elég lesz a mese is, és minden visszatér a régi kerékvágásba.
2012. okt. 10. 16:45
 3/4 anonim ***** válasza:

kedves sorstárs :)

én egy szűk hónapja járok ugyanebben a cipőben.

a kislányom 28 hónapos, az altatás nálunk annyi volt hogy letettem, betakartam, otthagytam.

kezdetektől napi rendünk van, amin mindig csak az igényei változásával variáltam.

kb.3-4 hete Ő se akar este aludni, felélénkül, kitalál dolgokat: eleinte inni kért, aztán pisilni kellett, most ott tartunk, hogy csak simán kijön az ágyból és várja, hogy bemenjek és visszategyem.

próbáltam szép szóval, rászólni erélyesen... semmi!

ma este a védőnénink tanácsára bevettem a lesz*rom tablettát és vártam, hogy mi történik!

ne foglalkoztam azzal, hogy kijött az ágyából és képzeld, egy idő után magától visszament.

most ezt próbálom pár napig hátha visszaáll.

egyébként mesélés sem érdekli, az se vált be, hogy korábban keltem reggel és délután csak nyűgösebb volt egész nap.

az evés is ugyanez, kanállal és villával is tök ügyesen evett, eddig.

most fogja a kanalat és a másik kezével eszik :/

most ennél is megpróbálom, hogy oda se figyelek rá!

ja és a délutáni alvásnál nálunk sincs semmi gond!2,5-3 óra nyugi.

2012. okt. 11. 00:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :) Talán levesszük a rácsot az ágyáról, megnézzük mi lesz. Fél kilenckor megy aludni, vacsira általában az ebédből kap, mert kenyeret csak ünnepnap eszik sajna. Válogatós is lett hirtelen, nagyon rossz ez nekem. Olyan jó alvó, jó evő volt! Talán ez is átmeneti, mint minden probléma :)
2012. okt. 11. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!