Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rosszat csinálok, ha éjszaka...

Rosszat csinálok, ha éjszaka felébresztem pisilni?

Figyelt kérdés
Kb. féléve leszoktunk az éjszakai pelusról is. De én éjszaka felébresztem pisilni. Ez baj?
2012. aug. 5. 23:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
minek ébreszted fel?
2012. aug. 5. 23:45
 2/12 A kérdező kommentje:
Mert amikor nem ébresztettem fel akkor bepisilt éjszaka.
2012. aug. 5. 23:46
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az óvónő mondta, hogy ébresszem, mikor voltunk beiratkozáson (most 33 hónapos.)

3x keltettem, mikor lekerült a pelus (másfél hónapja), de sírt. Akkor kivártam mindig, hogy valamiért felébredjen magától, hoztam a bilit, és pisilt, aztán aludt tovább.

Ez 1 hétig ment kb, azóta egyáltalán nem pisil be éjjel.

Nem kel fel magától éjszaka? (mert szomjas pl? Vagy más okból?)

2012. aug. 5. 23:55
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

A cél az, hogy álmában is megérezze az ingert, és felébredjen, ha kell neki.

Ha ébresztgetjük, akkor ahhoz szoktatjuk hozzá.

Emiatt szerintem nem szerencsés.

De ha már így alakult, próbáld meg nem ébreszteni, és nézd meg, mi történik akkor.

2012. aug. 6. 00:05
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

szerintem rosszat teszel.

nem tudja kialudni magát. ha fél év alatt nem lett éjjelre szobatiszta akkor miért nem adod vissza rá a pelust????

amíg nem érik meg rá, a fejed tetejére is állhatsz se lesz éjjelre szobatiszta, nem értem miért jobb felkelteni, na meg te is felkelsz nyilván, mint ráadni egy pelust és kész...

mennyi idős amúgy?

2012. aug. 6. 00:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
én is ébresztettem,mert nem ébredt fel rá,és féltem,hogy megfázik,aztán az ébresztést mindig tóltam el órákkal.aztán azt mondtam,na ennyi volt,és nem ébresztettem többet,párszor még volt baleset,de aztán szépen egész éjjel kibírta,hogy nem pisil,csak reggel.próbáld te is elhúzni az ébresztést,majd hagyd el teljesen,de beszéld meg vele,hogy most nem fogod kelteni,figyeljen ha pislnia kell,szóljon.lesz 1,2 baleset,de az is el fog múlni.ha érett rá,hogy tudja tartani a záróizom a vizeletett,akkor hamar szobatiszta lesz éjjel is,ha nem,akkor viszont még el tart ez az állapot egy darabig.én azért vettem le róla a pelust mert már egyáltalán nem volt pisi éjjel,aztán ahogy levettem rögtön volt,de nem adtam vissza rá,mert tudtam,hogy már tudja tartani a vizeletet.
2012. aug. 6. 06:52
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy ideig én is pisiltettem éjjel a gyerekemet. Bár én nem ébresztettem, hanem fogtam, kivittem, álmában pisilt, aztán vissza az ágyba.

Ez ment pár hétig, azóta felébred magától pisilni.

Szerintem nem akkora tragédia, amit csinálsz, de azért néha próbáld ki, hogy nem viszed ki, hanem várd meg, hogy szóljon. Ha igazán ágytiszta, akkor úgyis szólni fog.

2012. aug. 6. 07:00
 8/12 anonim ***** válasza:
74%
Az enyém 4 éves,és nem ébresztem.Általában száraz reggel a pelenka,de ha van benne sem tragédia.Amíg nem érett rá,nem fog felébredni az ingerre.Nappalra és délutáni alváskor viszont stabilan szobatiszta.
2012. aug. 6. 08:58
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne ébreszd. Az ágytisztaság nem tanulható dolog, mint a szobatisztaság. Az a lényeg, hogy felébredjen, mikor pisilnie kell. Ha ezt még nem "tudja", akkor nem érett rá, ezért teljesen felesleges ébresztgetni. Enyém kb. 7 hónapja szobatiszta és most van 1 hete úgy(3,5 éves), hogy nincs már rajta éjjel pelus, de sose ébresztettem. Éjjel persze benéztem, hogy nincs-e baleset, de felébred már, ha pisilni kell.
2012. aug. 6. 09:17
 10/12 anonim ***** válasza:

Hány éves gyerekről van szó?

Alapból én is azt mondanám, hogy nem szerencsés az éjjeli ébresztgetés, de mi mégis ehhez folyamodtunk, miután 5 évesen még nem volt ágytiszta.

Kb. két hétig csináltuk ezt, már kezdtünk ráparázni, hogy „élete végééig” keltegetni kell majd, de egyszer csak felkelt magától és kiment. Egy újabb hét elteltével pedig már simán átaludta az éjszakát, persze előfordul, hogy felkel, és kimegy pisilni, de sosem pisilt be azóta.

Annyiban igaza van az utolsónak, hogy a gyereknek meg kell érnie az ágytisztaságra, szóval, ha egy háromévesről beszélünk, akkor nem biztos, hogy szerencsés ezt csinálni, simán adhatnál még rá pelenkát, és megvárhatnád – ahogy szerintem sok gyereknél így történik –, hogy száraz maradjon reggelre, és akkor kéne levenni.

2012. aug. 6. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!