Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Állandóan felső légúti problém...

Állandóan felső légúti problémával küzdő kisgyerkőcnek használhat a sólámpa?

Figyelt kérdés

Fiam állandóan beteg. Mire kigyógyul az oviban újra elkap valamit. Mivel segíthetnék neki?

(most pl. középfülgyulladása van)

2013. jan. 18. 17:45
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

ezen a meleg sós gőzölésen meglepődtem, hiszen pont a fül-orr gégész mondta hogy sós víz fölött inhaláljunk...

Hát meglátjuk....ezt a párásítót, vagy inhalálót valószínű beszerezzük.

Köszi még egyszer!

2013. jan. 20. 19:49
 12/18 TappancsMancs ***** válasza:

Ha otthon készítitek a sós vizet akkor nagyon fontos hogy ügyeljetek arra milyen sóból készül! Lehetőleg legyen sima tengeri só mindenféle adaléktól mentes! Jód se legyen benne mert ugye nem jódos inhalálásról lenne szó. Meg vannak még egyéb adalékok mint pl csomósodást gátló adalék és fehérítő. Aztán vannak nem normál sók amik nem vagy nem csak nátrium kloridból vannak! Hanem kálium kloridból/is. Ugye olyan se legyen.

Néhány példa itt van képen de meg kell nézni alaposan. Én biztos tengeri sót vennék mert már abból is van olcsó kilós csomag. Meg ugye előfordulhat nálunk, hogy valami "véletlenül" lemarad a csomagolásról, akár üzleti okokból is.

Azt is érdemes lenne szakorvostól megkérdezni a tengeri só jó e? Mert abban meg lehetnek egyéb hasznos ásványi anyagok is ami inhalálásnál nem feltétlenül kell. Keress rá sókra neten szerintem és nézd a boltokban is az összetételét. Valószínűleg a sima nátrium klorid lesz a legjobb, asszem azt nevezik finomított sónak ha kivonnak minden mást belőle. Csak bele ne tegyenek mást is.

Itt van pár kép példának mik lehetnek az összetevők között:

[link]

2013. jan. 21. 10:54
 13/18 TappancsMancs ***** válasza:

Én a vizet is megnézném miféle. Szerintem se csapvíz se ásványvíz ne legyen. Csapvíznél klóros lenne az inhalálás és nem arról lenne szól. Asszem lehet kapcsi sima tisztított ivóvizet is palackosat, de utána kellene nézz.

A legjobbakat!

2013. jan. 21. 11:02
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!!! :) Ezt a sós dolgot feltétlen megnézem! Nem is gondolná az ember, hogy a só igazán nem is só...:(
2013. jan. 21. 11:46
 15/18 TappancsMancs ***** válasza:
Szivesen! Szerintem a Heim Pál Gyermekkórházban lenne legjobb megkérdezni milyen sórók/sókról van szó inhaláláskor, barlangterápiánál? Aztán amit mond a doki az alapján választani sót és vizet. Lehet jó lenne az a himalája só amit lehet kapni? De ez csak tipp. A legjobbakat! :)
2013. jan. 21. 11:59
 16/18 TappancsMancs ***** válasza:
... és jó egészséget a picurnak! :)
2013. jan. 21. 12:00
 17/18 TappancsMancs ***** válasza:
Most néztem és már írték :) a salvus és himalája sót.
2013. jan. 21. 12:02
 18/18 anonim ***** válasza:

5-össze vagyok.

A sòszobàk himalàjai ès parajdi sòbòl kèszülnek, szóval azok a tutik. A legjobb a himalàjai, mert Az a legtisztàbb sò a vilàgon. ezer forint körül van kilòja, ha csak egy szobàban pàrologtatsz belőle, hònapokig elèg.

2013. jan. 21. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!