Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Állandóan felső légúti problém...

Állandóan felső légúti problémával küzdő kisgyerkőcnek használhat a sólámpa?

Figyelt kérdés

Fiam állandóan beteg. Mire kigyógyul az oviban újra elkap valamit. Mivel segíthetnék neki?

(most pl. középfülgyulladása van)

2013. jan. 18. 17:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

semmit sem ér

inkább szerezz be sóinhalátort

vagy olyan inhalátort,amivel lehet salvus vizet porlasztani.az használ

[link]

2013. jan. 18. 19:45
 2/18 anonim ***** válasza:
azt elfelejtettem leírni,hogy tüdőgyógyász kiírhatja,úgy csak öt ezerbe kerül
2013. jan. 18. 19:45
 3/18 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2013. jan. 18. 20:05
 4/18 A kérdező kommentje:
Megnéztem, biztos nagyon jó lehet, csak a baj ott kezdődik, hogy a fiam túl pici (mini csoportos), és nem hajlandó inhalálni, 1-2 másodpercet hajlandó játékból fölénézni. Kínomba most az egész szobát felgőzöltem sós vízzel.
2013. jan. 18. 20:07
 5/18 anonim ***** válasza:

A gőzölés nem túl jó ötlet. Felső légúti betegségekre a lehető legrosszabb. Hidegpára kell, nem meleg gőz.

Ami nekünk sokat használt a só! De nem konyhai méreg, hanem himalájai kristálysó!

A szoba méretétől függően, veszel egy 1-2 literes üvegtálat, feltöltöd vízzel teszel bele a sóból, annyit, hogy 24 óra elteltével még mindig legyen só a víz alján, és hagyod párologni szobahőmérsékleten! Fűtőtestre ne tedd. Megtisztítja a levegőt, nagyon szuper.

Vehetsz ugyanilyen sóból sótéglát, ebből érdemes beszerezni 4-5 darabot, ez mehet a radiátorra, ugyanazt a hatást fejti ki, mint a vizes tál, csak ugye minél nagyobb mennyiségű só tud párologni, annál tisztább lesz a levegő.

A kórházi porlasztó is jó nagyon, az enyém sem engedi az arcára pakolni a maszkot meg inhalálni, én azt szoktam csinálni, hogy beülök vele a szobájába játszani, becsukom az ajtót és míg ő játszik elindítom a gépet a maszk nélkül, csak a csövön nyomja ki a Salvus vizes hidegpárát. Tetszik is neki van, hogy fogja oda teszi az orrához, köröz vele a feje körül. Megy negyed órát az bőven elég.

2013. jan. 18. 21:05
 6/18 anonim ***** válasza:
Én is az inhalátort javasolnám. Ha minden nap használjátok addig amíg engedi, hidd el gyorsan meg fogja szokni. Kislányom 20 hónapos, most már bármeddig képes elülni az ölemben arcán az inhalátorral. Megszokta, rájött hogy nem fáj, nem bántja, és közben jókat lehet énekelni.
2013. jan. 18. 21:41
 7/18 anonim ***** válasza:
Szia, én mindent kipróbáltam, most vagyunk túl az orrmandulaműtéten, fül-orrgégész ránézett és közölte hogy ez minden baj okozója (illetve a gyógyulás visszatartója), ha végül egyik tipp sem jön be, érdemes megnézetni ilyen szempontból is! Nekem bölcsiig makkegészséges lánykám volt, azóta hol köhögés, hol nátha, hol hörghurut, kíváncsian várom hogy igaza volt-e a dokinak.
2013. jan. 18. 22:16
 8/18 anonim ***** válasza:

első vagyok

e fölé nem kell nézni

egy csövön jön a hideg pára.ha a gyerek nem hajlandó a maszkot felvenni,akkor a pipát kell rátenni,és az orrához tartani,miközben számára kedvelt tevékenységet végez,pl mesét néz,vagy olvasol neki

a fiam 3,5 éves,tavasz óta van meg az inhalátor,tehát 2,5 éves múlt,amikor felírták.a maszkot ő sem hajlandó felvenni,de a pipát elviseli,ha az orrához,szájához tartom,közben mesét néz,és elporlasztok neki 4 mili salvus vizet

a meleg pára viszont kimondottan nem jó felső légúti nyavalyára

amióta van az inhalátorunk,sokkal kevesebbet beteg a fiam,már az első köhintésnél inhaálom

nekünk nagyon bevált

2013. jan. 18. 22:26
 9/18 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy érjen valamit, kb. sószobát kellene építeni belőle :)

Nekünk Salin sóterápiás készülékünk van: [link]

2 fiam van, 2 éve még szinte egész télen betegek voltak, akkor vettük, azóta viszont tényleg látványosan kevesebbet betegek, ill. a betegségek is sokkal enyhébbek.

Mondjuk ők probiotikumot is kapnak immunerősítésre, talán is az segít.

Az ovikezdés óta eddig 1x voltak náthásak, ill. a kicsinek 1x begyulladt a füle, mert nem volt hajlandó kifújni az orrát, inkább visszaszívta... :)

2013. jan. 19. 08:48
 10/18 TappancsMancs ***** válasza:

Sóterápia Heim Pál Gyermekkórház

[link]

[link]

[link]

2013. jan. 19. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!