A kicsik tényleg látják a szellemvilágot 3 éves korig? Ti hisztek ebben?
Én alapból hiszek a szellemvilágban. Elképzelhető, hogy látják a szellemeket. Kisfiam szokta néha mereven nézni a bejárati ajtót, a kislányom, aki 19 hónapos még oda is köszönt, hogy "szia". Érdekes.
Bemásolnád ide is azt a történetet első?
sajnos a kérdést nem találok,de a történet megvan.
2 éve kezdődött. Akkor Noémim még csak 3 éves. Egyik este lefektetés után, hallom, hogy Noémi hatalmasakat nevet. Benyitottam a szobájába, hogy megnézzem mit csinál. Ahogy beléptem elhallgatott és becsukta a szemét, mintha aludna. Kijöttem, becsuktam az ajtót. Szinte azonnal elkezdett hangosan kacagni. Újra benyitottam, abbahagyta. Ezt eljátszottuk, vagy 5x-6x egymás után. Majd már csak leskelődtem, hogy ne vegyen észre. Az ágyán feküdt, valami fura, kitekeredett pózban, nézte a szobája egyik sarkát és hatalmasakat nevetett. Azt az igazi, szívből jövőt.
Akkor bepánikoltam és írtam ide, hogy mi lehet ez. Akkor kaptam azt a tanácsot, hogy vegyek elő olyan fényképalbumot, ahol nem élő szeretteim is vannak. Másnap megtettem. Legnagyobb döbbenetemre, mikor anyukámhoz értünk, Noémi kikapta a képet a kezemből, berohant a szobájába és elkezdte a sarkot mutogatni és kiabált hogy néni,néni! Azt hittem összeesek. Este vártam a fejleményeket, de semmi nem történt. Lefeküdt és elaludt. Másnap, harmadnap és nagyon sokáig semmi. Azt hittem ennyi volt. Elkezdtünk oviba járni. Csak azt halottam, hogy induláskor és hazaérkezéskor Noémi motyog valamit, de nem tulajdonítottam túl nagy dolognak. Gondoltam játszik.De egyre tisztábban és érthetőben mondta. Szia néni. Először megijedtem, majd szép lassan megszoktam, hogy köszön. Utánanéztem jópár helyen és mindenhol az volt, hogy ne aggódjak, majd kinövi. Ha tényleg szellemet lát, akkor a biztosan nem akarja bántani, mert Noémi nem fél tőle.
Közben elköltöztünk. Jódarabig megszűnt a köszönés és minden furcsaság. Most karácsonykor nagy vendégség volt nálunk. Nővéremék egész családja itt volt. Beszélgettünk, jól éreztük magunkat. Noémi is játszott. Egyszer csak jön ki a kis kávés kannájával és vizet kért. Én visszakérdeztem, hogy minek. Kávézik a nénivel, volt a válasza. Nőérem viccesen visszakérdezett, hogy a néni, hogy issza a kávét. Két cukorral, habbal, volt a válasza.Csak anyánk itta így a kávét.... Mindannyian tisztán vagy tejjel isszuk. Megdöbbentünk. Figyeltük, de csak egy átlagos, kávézós játékot láttunk. Semmi különleges nem volt benne azon az egy mondaton kívül.
Majd nagyon sokáig megint semmi nem történt.
Múlt héten szerdán, éjjel Noémi kijött, hogy szeretne mellettem aludni. Ez hajnal 1 felé volt. Megkérdezem hogy rosszat álmodott? Nem, szépet. Akkor mi a baj? A néni simogatta és nem tud aludni. Gyorsan lefektettem magam mellé, elaltattam, bementem a szobájába, de semmi.
Szombaton elmentünk ebédelni.Vártuk az ételt. Noémi beszélt, nagyon sokat. Egyszer csak az apja felé fordult és elkezdte neki meséli, hogy a néni vágta a fát, narancssárga fűrészel. Megint döbbenet. Anyum kertes házba lakott és fával fűtött. Én pedig konkrétan emlékszem egy narancssárga fűrészre. Megpróbáltam tovább faggatni,de nem ment. Nem volt hajlandó egy szót sem szólni erről többet. Este lefektettem, mesét olvastam neki. Mikor befejeztem és jött a jóéjt puszi, akkor Noémi megkérdezte. Azért fáj a néni pocija mert pók van benne? Anyum hasnyálmirigy rákban halt meg. Ha eddig nem féltem volna, akkor itt biztos elkezdek félni. De már féltem, így már csak a rémület jött. Elaltattam Noémit, kijöttem és sírva fakadtam. Nem tudom miért,csak jött. Alig tudtam elaludni. Vagy 3 órát sikerült. Felébredtem és gondolkoztam.
Tegnap kimentünk a temetőbe. Mondom Noéminek, hogy itt fekszik a mama. Erre Ő:
Nem, Ő otthon van, az ágyamon ül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!