2.5 év körüli gyermeket mit tud? Nyugodtan lehet kérkedni mire vagy nagyon büszke?
Kedves előző!
Az előző előtti vagyok! Szakemberként egy nálamnál is nagyobb szakemberrel már 1985 óta megreformált óvodai rendszert figyelembe véve nevelem a kisgyermekeket, ahogyan A HAZAI ÓVODAI CSOPORTOK LEGALÁBB HÁROMNEGYEDE!
Ami ellentmond a te elveidnek.
Egy szóval nem mondtam, hogy ha a gyerek érdeklődik valami iránt ,pl. betűk, akkor rejtegessük előle, cska mert 7 év alatti. De nem nagyon tanácsos belefolyni a direkt tanításba 7 éves kor alatt, mert a józan paraszti ész, és számos pszichológiai vizsgálat kimutatta, hogy azon gyerekek, akiket oktattak 7 éves koruk alatt, akár játékosan, és akár olyan téren, ami érdekelte őket EGY SZINTIG, azok 1 éves korukra vagy lemaradtak értelmi fejlődésbe na többiektől, vagy épp csak azon a szinten voltak, plusz neurotizálva lettek, mivel bölcsis, és/vagy óvodás korukból kevesebb lehetőségük maradt az oktatásuk miatt abból, ami az életkoruknak megfelel, azaz a spontán, szabad játékból, mely a legalapvetőbb kisgyermekkori tevékenység a világból őket érő benyomások, valamint saját érzelmeik feldolgozására.
Köszönöm, ha elgondolkodsz egy szakember szavain. Manapság már ez is valami, ha a szakembert nem küldik el a jó fenébe, gondolkodás nélkül, cska mert a szülő a mindenható értelem. A pedagógus se tökéletes, sőt, egészséges dolog a szakmai vita, vannak a szakmén belül is nézetkülönbségek.
De aki TÁGABB gondolkodás nélkül, pl. szakembereke tapasztalatának meghallgatása nélkül, és alapvetően önálló gondolkodás nélkül, makacsul, ösztönös gondolkodásával folytatja továbbra is , laikus, hozzá nem értő szülőként a gyereknevelést, önmagáért beszél az értelmi színvonala. Te viszont vélhetőleg értelmes ember vagy, és köszönöm, ha végiggondolod szavaimat, LEGALÁBB A GYERMEKED ÉRDEKÉBEN.
Én vagyok ismét. Elnézést az elírásokért.
Ráadásul TÍZ éves kor helyet "1" évest írtam, lemaradt egy nulla:
"...érdekelte őket EGY SZINTIG, azok 10 (TÍZ) éves korukra vagy lemaradtak értelmi fejlődésbe na többiektől, vagy épp csak azon a szinten voltak, plusz neurotizálva lettek..."
Kedves előző pedagógus! Minden bizonnyal a világ eszének képzeled magad, ahogy elég sok pedagógus társad is. Köszi hogy simán lehülyézel. Attól hogy árnyaltabban fogalmazol, felfogom mire gondolsz. Elhiheted hogy minimum annyi végzettségem van mint neked, de elhiheted, hogy több is... Azt hiszem nem értetted meg amit írtam, noha baromi okos vagy. Azt írtam hogy ha valakinek okos a gyereke, arra büszke lehet a szülő, és nem azt kell feltételezni egyből hogy erölteti a gyereket bármire is. Illetve azt írtam hogy nem a kérdésre válaszoltál. No meg azt is írtam hogy a gyerekem már csak olyan ha valami nem érdekli, akkor eröltetni sem tudnám rá, meg nem is akarom. Hát ezzel igazán baromi rosszat írtam.... Egyébként meg mindenhol az folyik hogy fejlesszük a gyereket, és ne csak hagyjuk felnőni a pad alatt. Akkor most kinek van igaza? Ti magatok kedves pedagógusok sem tudjátok eldönteni, mert mindegyikőtök külün-külön zseninek gondolja magát, és csak ő ért a gyerekneveléshez. Hát a környezetemben meg lehet nézni egy-két pedagógus gyerekét hova nevelték..... De hát nem általánosítani akarok, persze.
Szóval én is tanultam pedagógiát is, pszichológiát is, aztán még továbbtanultam, nem kell hülyének nézni.
Ezt írta az illető:
"A pedagógus se tökéletes, sőt, egészséges dolog a szakmai vita, vannak a szakmén belül is nézetkülönbségek... Te viszont vélhetőleg értelmes ember vagy, és köszönöm, ha végiggondolod szavaimat, LEGALÁBB A GYERMEKED ÉRDEKÉBEN."
Ez lehülyézés? És saját maga felemelése? Épp fordítva.
A végzetségek száma hogy jön ide? Szerintem nem a végzettség teszi az embert. Mégis teljesen értelmesen írt a pedagógus. És következetesen.
A másik dolog: egyetlen ember nem képes 0%-ra lepontozni senkit. Legalább 5-8 ember kell hozzá szerintem, de egyetlen ember -úgy következtetek- képtelen rá.
A 3. dolog:
"Egyébként meg mindenhol az folyik hogy fejlesszük a gyereket, és ne csak hagyjuk felnőni a pad alatt. Akkor most kinek van igaza?"
Hát a "biznisznek van igaza", ha rajtatok múlik. A szakembernek meg "lehet, h nincs igaza" ebben, aki az üzletiesség ellenében
nem javasol (iskolás jellegű) fejlesztést óvodásoknak és kisebbeknek...(?)
Ezek szerint te annak hiszel, ami a csapból is folyik. Mert hagyod magad a főbb médiákon át megvezetni, mitn a többség. Nézd, a tied is egy hozzáállás... ami a többségé... csak hát, mire jó a hozzáállásotok? A gyermekeink (gyermekeitek) érdekében??
Azt olvastam, hogy nagyrészben reformálódott az óvodapedagógia Magyarországon, már több, mint 20 év óta. Gyermekközpontú lett, a kisgyermek pszichés igéyneiből indul ki.
Nem a pedagógusoknak van nézetkölünbsége ezek szerint, főleg nem annyira az óvodapedagógusoknak. Bár őket is öszeugrasztja a hatalom. Ismered az arisztokraták ókor óta jellemző hozzáállását? Oszd meg (az embereket) és uralkodj (felettük ezáltal). De erre a fórumon ne mcsak én hívtam már fel a figyelmet sokszor... Összeugrasztja, megosztja az embereket, a szakembereket is... már ahol és már amennyire képes rá... Ezt a hatalom gerjeszti, nem a szameberek. Esetleg részbe nrajtuk is csattan.
Tessék, épp most írtam ide, kivételesen, EGY ÉV KÉSÉSSEL a kedves szülő belátta, hogya KÖZTUDATTAL ELLENTÉTBEN MEGINT a szakembernek volt igaza, 2013, január 24, 22:43, pár perce írtam, előte olvasható a kedves kérdező kommentje, mi történt velük, gyermekével az elmúlt egy év során, és milyen -köztudatbeli- tévhitben voltak, mire rájöttek, hogy tévedtek, ÉS SZINTÉN 2 ÉS FÉL ÉVES VOLT A GYEREKE, ez a beszédfejlődésről szól, teljesen hiába, SŐT ÁLLÍTOM, HOGY GÁTOLVA A KSIGYERMEKI FEJLŐDÉST , fejelsztésre vitték; az oktatás iskolás korra való, nem előbb!:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Kedves előző: az alábbi mondatban hülyézett le a kedves pedagógus:
"laikus, hozzá nem értő szülőként a gyereknevelést, önmagáért beszél az értelmi színvonala"
csak finoman árnyalta...
rosszul tudod, elég ha nyom egy valaki egy lefelé fordított hüvelykujjat, és máris 0-ra értékelődött a válasz... próbáltam megmutatni a tiéden is, de mivel valószínűleg az értelmi színvonalom nem üti meg a tiéteket, nem figyeltem oda, és véletlenül a felfelémutató hüvelyujjat nyomatam meg a válaszodnál. úgyhogy valószínűleg a válazsodat 100%-ra értékeltem.
nem kell politikát, és bizniszt vinni ebbe a tök egyszerű kérdésbe amit akérdező feltett. Nekem szakemberek mondták hogy fejlesszem a gyerekemet, nem politikusok, és tévések és üzletemberek. El volt maradva a mozgásfejlődésben, és még le is cseszetek hogy nem hordom el mindenhová, úszni, tornázni, játszóházba stb stb stb. noha megmondták hogy nincs baja, csak késik. viszont mentálisan meg már egy évesen is megelőzte társait.
És ha megfigyeled miket emel ki nagybetűkkel a kedves pedagógus kolléga, akkor láthatod, hogy egyértelműen azt feltételezi arról aki ügyes, hogy rákényszeríti a szülő az elvárásait. A gyerekem igényelte hogy olvassak neki pl. mondókákat, én olvastam mert törődöm az igényeivel. Ő megjegyezte, és már több mondókát tud 2,5 évesen mint egy kisiskolás gyerek. Nagy kényszer volt, fegyvert fogtam rá hogy tanulja meg.... ugyan már, hülyeség.. okos és megjegyezte mert érdekli. nagyon nagy hibák ezek amit szülő elkövethet... nem hordom tanárhoz, nem tanítom olvasni, nem tanítom írni, hanem ami érdekli arról beszélgetünk és megjegyzi. őrülten rosszul csinálhatok valamit. többet tud a világról mint a korosztálya mert fogalalkozok vele, magyarázok neki, beszélgetünk arról amiről kérdez... nagy hiba biztos ez is.
Az meg hogy kétszer is hozzászólt még a pedagógus, mentegetőzve a helyesírása miatt, az is azt tükrözi, hogy pont ő az aki ilyenbe belekötne, ahogy ebbe a kérdésbe is belekötött... saját magából indul ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!