Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Psychológiai szempontból...

Psychológiai szempontból mennyire viseli meg a gyereket, ha csak pár hónapig jár bölcsibe, aztán hirtelen vált ovira? Folyt. Lent.

Figyelt kérdés
Kislányom most 26 hónapos, és lassan szeretnék visszamenni dolgozni. Ha 4-5 hónapot járna bölcsibe, és aztán egyik napról másikra szeptembertől oviba menne, nagyon megviselné? Ugyebár új arcok, új napi beosztás stb. A szobatisztasággal még nem állunk túl jól, eddig tiltakozott wc és bili ellen is, de tegnap először maga kérezkedett wc-be pisilni. Sźóval 2,5 évesen (májusban) így még oviba nem igen vennék be. Tapasztalatok?

2013. jan. 16. 22:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Májusban szerintem bölcsibe se fogják bevenni. Ha jól értem, májustól járatnád ugye? Nálunk a bölcsiben áprilistól már nincs felvétel, akkor meg kell várni a szeptembert. De szerintem ha már eddig vártál, akkor indítsatok szeptemberben az ovival.
2013. jan. 16. 23:49
 2/4 anonim ***** válasza:
az én lányom is épp 26 hónapos volt, amikor kezdtük a bölcsit tavasszal. Járt 3 hónapot, majd jött másfél hónap nyáriszünet, és még egy ősznyi bölcsi. de mivel a társai mind elmentek oviba, gyakorlatilag új csoportba került a nyáriszünet után. pár hétre rá a gondozónője is nyugdíjba ment, pedig nagyon szerette. Télen pedig egyik napról a másikra oviba került. szóval sok változás érte, viszonylag rövid idő alatt, de nálunk nem volt probléma, minden zökkenőmentesen ment. egy könnyebb természetű gyerek és jó bölcsi esetben 4-5 hónap szerintem elég, hogy megszokja a közösséget és kész legyen oviba menni. viszont ha csak májusban vinnéd bölcsibe, könnyen lehet, hogy csak másfél hónapja lenne beszokni, mert jön a nyáriszünet, utána még másfél hónap hogy visszaszokjon és rögtön ovi... ez azért elég húzós, én biztos keresnék más megoldást. Családi napközi?
2013. jan. 17. 07:04
 3/4 anonim ***** válasza:

fiamnál úgy volt,hogy pénteken még bölcsis volt,hétfőn ment oviba

ott meg nem is volt beszoktatás,reggel vittem nyolcra,és uzsonna után mentem érte

semmi gond nem volt

annyit csináltam csak,hogy néhányszor bevittem bölcsi után az ovi udvarára,hogy megismerkedjen az óvónőkkel és a környezettel,ami nem volt teljesen ismeretlen,mert a földszinten van a bölcsi,az emeleten az ovi.külön kertjük van,egyiknek az épület előtt,a másiknak az épület mögött

szóval nálunk nem volt gond.illetve csak annyi,hogy sokáig nem tudott aludni ebéd után,meg kellett szoknia,hogy egy óra eltérés van a napirendben

2013. jan. 18. 18:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lesz gond, nagyon jól tudnak alkalmazkodni, inkább csak az első helyre nehéz a beszoktatás. De lehet, hogy csak szeptembertől mehet.
2013. márc. 1. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!