Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Melyik jobb ovi szempontból?...

Melyik jobb ovi szempontból? Vegyes csoport vagy a hasonkorúak? és miért?

Figyelt kérdés
lassan nézelődnöm kell, de mindenhol vegyes van, ami aggaszt, mert pl egy 5 éve fiúcska elmegy az én apró 3 éves lányom mellett, szerintem rommá esik, nem féltitek a kicsiket? hisz ők már durvábbak merészebb játékokat játszanak, esetleg ollóval ragasztóval is ügyeskednek ami egy 3 évesnek még nem nagyon való, főleg az udvaron ott meg még jobban elszabadulnak az indulatok nem??? debreceni vagyok
2010. dec. 15. 15:28
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

A nagyobbaktól is függ. A kisfiam csoportjában pl. 6 évesek vannak (meg ők 3 éves picik) de a nagyok irtó nyugisak, rendesek, nem agresszívek. A 2 óvónő és a dadusok se hagynak elharapózni semmiféle indulatot. Így az én fiamnak nagyon használ ez a közösség, rengeteg mindenre tanítják meg a nagyok és őket utánozva egy hónap alatt tökéletesen tisztán eszik, öltözik, mosdik, mondókázik és énekel. Szóval sok minden "ragad " rá :)

A nagyobbak szülei már annyira nem örülnek neki mert szerintük a 6-7 éveseket visszahúzza a kicsik társasága, meg félnek hogy nem jut annyi idő foglalkozásokra iskolára való felkészítésre a nagyoknak.

Én ezt is megértem a részükről, de nekem mint a kiscsoportos anyukának, ez így nagyon jó.

2010. dec. 15. 15:34
 2/5 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen mindegy. Ami az egyikben előny az a másikban hátrány és fordítva. Ami hátrány a másikban előny. Inkább gyermekre nézve lehet eldönteni. Pl ismerek olyan gyermeket, aki az idősebbekkel van jobban el. Annak a vegyest ajánlom. Van aki nem igazán tud feloldódni, nagyon visszahúzódó, ott a hasonló. Jogos, hogy félted a picidet, de nézd meg, hogy a nagyoktól pl tart-e. De akár profitálhat is belőle. Edződhet, és erősebb egyéniség lehet. Az óvónők azért tudják kezelni az ilyen eseteket bent. Szétválnak a "feladatoknál", mindenki a korosztályának megfelelően tevékenykedik (2-3 személy van egy csoportban). Az udvaron meg úgyis egyszerre is kint vannak a csoportok.
2010. dec. 15. 15:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Megvan mindkettőnek az előnye. A vegyes csoportban a nagyok segíthetik a kicsiket, motiválják őket sok mindenben.

A homogén csoportban viszont olyanok vannak együtt, akik nagyjából hasonló szinten vannak, talán az óvónőnek is könnyebb a dolga.

Az én lányom is szeptemberben kezdi az ovit, ha egy mód lesz rá, akkor nem adom vegyes csoportba, mert egyébként nekem sem szimpi.

2010. dec. 15. 15:37
 4/5 anonim ***** válasza:
93%

Az enyém vegyesben kezdte szeptemberben. Az ovónő ajánlotta, mert teljesen tisztán és választékosan beszél, 20 ig számol meg rengeteg mondókát tud (nem dicsekvést mondom, hanem az okot) szóval ezért ő inkább ezt javasolta mert lehet a kicsiben unatkozna. Nem bántam meg, mert apró termete ellenére nagyokkal szeret játszani, szerintem jól is érzi magát. Hosszu gyalogtúrákra mennek, amit úgyszintén élvez (kicsi csoportban ilyen nincs, mert az elég nehéz lenne az ovónőknek. Tökéletesen megtanulta az ollózást is, itt azért jobb mert az ovónőknek csak 2-3 kicsire kell figyelni, nem 25re, és így bátrabban odaadják, akkor szépen megterít, ezt a nagyoktól tanulta. Komoly mondókákat tanulnak, amit szeret. mit is mondjak még, voltak kirándulni halastónál, ahova ugyszint piciket nem visznek, mert az már veszélyes- Az én gyerekem ezeket rettentően élvezi.Szóval mi csak az előnyeit élvezzük..kivéve egyet, a lányok nagyon szeretnek anyáskodni felette, na ezt utálja:)

Nem tudom ha visszahúzódó kis szerény gyerek lenne, lehet h nem akarnám ezt a vegyeset, gyerekfüggő azt hiszem ez a dolog.

Nagyoknál talán azért jó ha vegyesbe vannak, mert megtanulják, hogy vannak akikre vigyázni kell, a kisebbeket segíteni kell, és szerintem ez hasznukra válik, mert ebbe nőnek bele...talán toleránsabbak lesznek. Ha ráadásul kompetencia alapú oktatású oviba viszed, (mienk ilyen) még sérült gyerek is lehet épp ezért, és még jobban együttműködésre segítségnyújtásra elfogadásra ösztönzik a többieket. Én ezeket látom az első fél évben. Remélem valamit tudtam segíteni. Én is nagy dilemmába voltam egyébként!

2010. dec. 15. 16:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Lánykámat nem akartam vegyes csoportba adni, kerestünk egy ovit ahol hagyományos csoportok vannak. Tavaly egyáltalán nem szeretett járni, szorongott egész évben. aztán márciusban szóltak, hogy csoportot kell ismételnie, mert évvesztes lesz, a kis vagy a nagy csoportot akarjuk ismételtetni vele. A kiscsoportot választottuk. Nagyon jó döntés volt. Tavaly idősebb gyerekek voltak a csoportban, a lányok is ráakaszkodtak, mindig szorongott. Idén kevesebb a lány és nagyon jól feltalálta magát a kezdetektől, persze lehet agyilag is jobban megérett a dologra, de akkor is fura, hogy két hét után maga mondta, hogy ott akar az oviban aludni, tavaly pedig három alkalommal aludt ott, akkor is üvöltve ébred, nem tudtak vele mit kezdeni.

Kétségtelen, ha vegyes csoportba adtuk volna, akkor fel se merül, hogy évvesztes, és csoportot kell ismételnie, viszont, így lehetőség volt, hogy több pajtással megismerkedhessen. Tartja a kapcsolatot az előző barátaival, és nagyon szereti az új csoportját.

2010. dec. 15. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!