Extra tuti tipp hiszti nélküli körömvágásra?
nekem csak akkor ha mesét néz ha olyan a amese vagy éjjel álmába, vagy ha jön a kis barátnöje akkor elötte le tudom vágni .
detto olyan mint a hajcofi egyedül nem megy de ha itt van a kis barátnöje mindne hiszti nélkül meg lehet csinalni neki.... ezt szorozd össze :D XD
Ennek az az oka, azt hiszi levágod, és nem nő többet körme!
Olyan mintha az ujját akarnák levágni, ezért ellenkezik, ő még ne érti, hogy megnő!
Te is ellenkeznél ha le akarnák vágni az ujjad
Ezzel magyarázta nekem egy pszichológus miért sír a gyerek, nem haggya a körönvágást!
Ugyan ez van a kakával is, azért csak pelenkába, bugyiba kakil sok gyerek, nem wc, vagy bilibe, mert azt hiszi elveszíti a kákát, és nem lesz több, de a pelenkába tudja hogy megint lesz!
Nálunk 4 éves , a kezén le lehet vágni, mert én is szoktam neki hagyni, először ő vágja le nekem, vagy reszelje meg a körmöm, de a lábán csak úgy lehet, ha kap egy nyalókát közben!
Szia!
Nálunk egész pici korától kezdve hagyott minden köröm és hajvágást, fültisztítást.
Olyan 2 éves kora körül kezdett el kicsit félni tőle, és elhúzta a lábát. Kezdett hisztizni...
Akkor eszembe jutott, hogy anno Anyukám mit mondott nekem.
Nekünk mindig volt cicánk, és azt mondta, tartsam szépen a lában, főz a körmökből kandúr levest a cicáknak :-)
Kínomban én is ezt mondtam a kisfiamnak. Mivel nekünk nincs állatunk, azt találtam ki, hogy össze kell gyűjteni a Nagymamának, és főz belőle a cicájának levest.
Szerintem ha erőszakkal lefogjátok, rossz emlék marad benne a körömvágás. Próbáld megkérdezni, hogy mitől fél? Miért nem szeretné?
Valószínű azt hiszi fájni fog. Mond meg neki, hogy ez nem fáj. Találj ki Te is valami ürügyet, hogy miért kell összegyűjteni a kis körömdarabokat.
Gondolom most már meglátja az ollót, és tudja, hogy mi fog következni.
Ha nagyon ellenkezik hagyd, ne fogjátok le. Másnap próbáld meg megint. Egy idő után hagyni fogja.
Nálunk van olyan, hogy valamit nem akar, és azt mondja: holnap.
Ilyenkor megbeszélem vele, hogy jó rendben, de holnap hagyod. Másnap szól magától.
Én újszülött kora óta csak akkor vágom neki a körmeit, ha ébren van. Néha így is ellenkezik.
Amit az előttem levő írt, nagyon jó. :) Vagy a kis barátnős. Vagy mondd azt, hogy először vágja le neked ő, utána pedig te neki.
Milyen érdekeseket írtok.
Nagyon örülök a kérdésnek, mert az én fiam is extrán hisztizik főleg a lábánál. Eddig abban reménykedtem, hogy majd elmúlik...de ezekszerint nem. 19 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!