Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire gáz ez egy 4 éves...

Mennyire gáz ez egy 4 éves gyereknél?

Figyelt kérdés
A probléma a következő: csak úgy hajlandó aludni, ha megy közben TV, nagyon kevés dolgot eszik meg, pl. krumpli, kenyér, de gyümölcsöt, zöldséget, húst csak alig, vagy egyáltalán nem. Pedig nem az étvágyával van a gond, mert bezzeg csipszet meg hasonlókat simán bevágna egy zacskóval. Ha próbálom tiltani, akkor sír, hisztizik. Más is küzd ilyen problémával, vagy én csinálok valamit rosszul?

2013. jan. 10. 12:08
 1/10 Jégtánc ***** válasza:
92%
Ezt te rontottad el:) Következetesnek kell lenni.Hadd hisztizzen.Te vagy a "főnök" nem ő.Így sosem fogja megtanulni hogy vannak dolgok amiket nem szabad.Nem késő még elkezdeni jó irányba terelni a helyzetet,ahhoz viszont azt kell hogy ne hagyd magad.Az nem megoldás hogy inkább adsz neki bármit is csak hogy ne legyen hiszti.Lépésről lépésre el kell kezdeni következetesnek lenni.Nem fog menni egyik napról a másikra,de hidd el egy idő után javulni fog.Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát:))
2013. jan. 10. 12:13
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Keményebben kell fogni a gyereket!

Lányo is finnyás volt! Reggel ha evett, evett, ha nem nem! Oviba megint vagy megette a reggelit, vagy nem, ha nem, délig éhen volt!

Az ebédre annyira éhes lett, megette, ha nem, akkor az uzsonnát!

Itthon is, reggeli ebéd vacsi van, nincs közte nasi!

Ha megeszi az ebédet, kaphat utànna cukorkát!

Nem foglalkoztam a hisztivel! Ha eszik eszik, ha nem, éwn marad, de amíg nem eszi meg azt ami az ebéd, addig nincs nasi!

Most már mindent megeszik, Bem kell külön főzni neki!

2013. jan. 10. 12:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elég gáz. A TV-t gondolom egyszerűen megszokta, azért ragaszkodik hozzá. Az ételekkel kapcsolatban nekem az jött be, hogy egyszerűen nem veszem meg a nassolni valókat: nincs chips, csoki, cukorka, stb. (Max. túró rudi.) Így nincs miért hisztizni, mert nincs otthon és kész. Előbb utóbb megérti. :) Hajrá!
2013. jan. 10. 14:16
 4/10 anonim ***** válasza:
Az evés részét nagyon jól leírták a többiek, így azzal már nem foglalkoznék. Az elalváshoz nem lehet, hogy azért kell a TV, mert fél a sötétben? Ami nekem bevált: gyenge éjjelifény, és esetleg cd-n valamilyen mese, vagy zene csendben szólt.
2013. jan. 10. 14:35
 5/10 anonim ***** válasza:
Szénhidrát függőség!!! Nézz utána! Gondolom a tésztát is jó étvággyal eszi.
2013. jan. 10. 14:52
 6/10 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. A Vida Ági írt a gyerekkori CH függőségről egy jó cikket.

Az oviban hogy alszik el, és hogyan eszik?

2013. jan. 10. 15:03
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi tanácsokat! A tésztát sem szereti, úh talán nincs ilyen függőség. Az oviban sem eszik túl sokat, és látszik is rajta, mert nagyon vékony, de az jobban aggaszt, hogy gyümölcs, zöldség, hús hiányában ki tudja milyen betegsége alakul ki.
2013. jan. 10. 15:08
 8/10 anonim ***** válasza:

Jó dolgokat írtak az előttem szólók. Még annyi, hogy a tv-re valószínűleg ti szoktattátok rá. Vagy ti magatok is így alszotok el, vagy legalábbis te kapcsoltad be neki először, és "úgy maradt". Onnan sejtem, hogy nálunk is így van! :-(

Ne aggódj, mindenki követ el hasonló hibákat. Nehéz, de lehet változtatni a fentebb leírt taktikákkal, csak kitartás kell hozzá.

2013. jan. 10. 15:09
 9/10 A kérdező kommentje:
Vszínű ez lesz a baj, mert sokáig velem aludt, én meg hát TV-t néztem közben :(
2013. jan. 10. 15:13
 10/10 Jégtánc ***** válasza:
100%
Le lehet szoktatni erről,csak beletelik kis időbe.Ha le szeretnéd szoktatni,akkor légy erős.Csak úgy sikerülhet.Lesz sírás,lesz hiszti,lesz hízelgés,ne hagyd hogy elgyengítsen.Pár nap után rájön ő is hogy hiába minden,és nem fog bepróbálkozni.Nasit meg el kell tüntetni ,a legjobb tényleg az ha nem is vesztek ,nem is esztek a gyermek jelenlétében.Meg fog enni mindent ha éhes lesz:)
2013. jan. 10. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!