Hány éves hónapos kórtól jelenik meg a szerepjáték és miben nyilvánul meg pl nektek (mármint a gyereknél)?
Bence kisfiam 2 éves múlt, most kezdte a bölcsit. Minden nap azzal jön haza, hogy "Ádi sírt". Persze én tudom, hogy Ádi nem is sírt, hanem ő sírt egész nap (elmondja a gondozónő), de fiam kivetíti az egyik kis barátjára, ő maga nem vallja be, hogy sokat bőgött egész nap. Az én szívem meg közben majd megszakad. :(
Ilyesmire gondolsz?
2-2,5 éves kor körül jelenik meg, de 3 éves korig meg kell jelennie az egyszerűbb szerepjátéknak.
amit az első írt, az nem az, inkább az énkép kialakulásának egy bizonyos formája :)
a 2. válaszoló viszont a szerepjáték alapjait írta, ez már az, persze eléggé az eleje :)
aztán szépen jönnek majd a nehezebb formák, bevásárlósat játszik, benzinkutast játszik, stb. eljátssza azokat az eseményeket amiket átélt :)
3 éves a fiam, már elég jól szerepjátékozik, pl. legóból épít benzinkutat, bemegy az autóival és eljátsza, hogy megkéri a kutast, hogy tankoljon, majd bemegy fizetni, kis papírdarabot odaad, mondja, hogy 500.- kéri a visszajárót... :D
nagycsoportos korra már több napos lesz 1-1 szerepjáték :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!