Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van olyan 3 éves (vagy picivel...

Van olyan 3 éves (vagy picivel több) gyerek akinél még nem alakult ki úgy a szerepjáték ahogyan kell? gondolok itt az orvosodira, vásárlás stb

Figyelt kérdés

mi jelenleg az autó tologatásnál tartunk meg néha ad az állatoknak kaját... 3 éves pont

aggódjam?

2012. nov. 6. 11:47
 1/6 anonim ***** válasza:
A szerepjáték bonyolultabb formái középső és nagycsoportban alakulnak ki. Nyugi! :-)
2012. nov. 6. 11:50
 2/6 anonim ***** válasza:
Pontosan nem tudom mikorra kell kialakulnia, de úgy emlékszem a 3 éves státuszon volt ilyen kérdés. De gondolom azok a kérdések a nagy átlaghoz igazodnak, így ha valamit kicsit előbb vagy később csinál, nem gond. Nektek nem kérdezték a státuszon?
2012. nov. 6. 12:26
 3/6 anonim ***** válasza:

én is úgy tudom, hogy 3 éves korra kell kialakulnia a szerepjátékoknak. mi járunk mindenféle felmérésekre és szerencsére 2,5 éves kora óta komolyabban szerepjátékozik a fiam így sok mindent ki tudtak zárni.

de ugyanakkor azt gondolom, hogy a kellő ingert és példákat meg kell kapnia ahhoz, hogy ez előjöjjön.

gondolok itt arra, hogy reggel elmentek a boltba, aztán hazamentek és előveszitek a kis kosarat, kipakolsz a pultra zöldségeket és együtt eljátsszátok újra.

tehát Petike, gyere, vásároljunk, mit szeretnél venni? mondjuk egy répát? nézd ott a répa a pulton, vedd le és tedd a kosárba? még valamit? nem, akkor menjünk, fizessük ki. akkor elővehetsz egy papírt és mond, hogy az a pénz, adja oda és elviheti a macijának a répát...

stb.

ezek így mennyire vannak meg? mennyire kezdeményezel ilyen játékokat? na meg vannak-e otthon kellékek egy egy szerepjátékhoz?

és ugye az is fontos, hogy ezek megtörténjenek vele, tehát vidd magaddal a boltba, benzinkútra tankolni, bemehettek fodrászüzletbe vagy autószerelő műhelybe, biztos megengedik, hogy 10 percre ott tátsátok a szátokat, én fiam imádja az imádja helyzeteket, aztán otthon eljátsza, hogy ő a fodrász, ő a szerelő, ő a pénztáros.

télen lesz 3 éves.

2012. nov. 6. 13:04
 4/6 anonim ***** válasza:
En nem agyalnék ilyeneken, jon amikor jon.
2012. nov. 6. 13:11
 5/6 anonim ***** válasza:

1. válaszoló vagyok.

Óvónői szakközepet végeztem, ott úgy tanultuk fejlődéspszichológiából, hogy az egyszerűbb formái már jelen vannak kiscsoportban is (pl. főzőcske játék kevergetés szinten), de a komplexebb formái inkább középsőben, nagycsoportban várhatók el. Mert ugye ennek is vannak fokozatai. A kérdező gyereke kb. kiscsoportos korú, és ennek teljesen megfelel a játéka fejlettségi foka.

Most utánaolvastam egy kicsit, és ezt találtam:

"Az életkor befolyásolja a játék témaválasztását.

A kiscsoportosok általában közvetlen környezetükből, (gyerek-szülő) választanak témát – ezzel kapcsolatban van a legtöbb élményük: főzőcske, babavendégség, babafürdetés. A kicsik még a tárggyal való cselekvést utánozzák – kavargatják az ételt, de nem biztos, hogy megetetik a babát; fürdetik a babát, de nem öltöztetik fel stb. A játék rövid ideig tart, egy érdekes eszköz hatására, új témát kezdenek.

A középsősök és a nagyok szívesen választanak a felnőttek munkájával kapcsolatos témákat: építkezés, orvosos, boltos, fodrászos játék. A játéktémát hosszabbideig játsszák, több mozzanatból áll. Az előző példánál maradva: kevergetik az ételt, majd megetetik a babát, fel is öltöztetik és elaltatják.

A nagycsoportosok képesek egy játéktémát napokig játszani. Pl.: lisztgyurmából süteményeket készítenek. Másnap boltot rendeznek be, megvásárolják a süteményt, beviszik a babaszobába és szülinapot rendeznek. Ez a téma még tovább bővülhet a következő napokban: a buli után elutaznak a nagymamához, vagy megnézik az építkezést, vagy ajándékot barkácsolnak a következő szülinapra. A lehetőségeknek nincs határa! Amíg van élményük, ismeretük, bővítik a játéktémát.

Ugye milyen fontos az élménynyújtás?"

Forrás: [link]

2012. nov. 6. 14:09
 6/6 anonim ***** válasza:
D
2012. nov. 6. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!