Nektek is ilyen nehéz az élet 2.5 éves gyerekkel?
hajaj igen:) nekem lányom van apro cseprö dolgokon kiakad néha
ha hisztizik az napi 2szer 15 perc az biztos akkor aztan hányásig is képes lenne csak ilyenkor beküldöm a szobájába hisztizze ki magát aztan utánna tárgyalhatunk
Hajaj, nálunk is ez volt, kitartás, következetesség (ha valamit egyszer nem lehet, máskor se lehessen) és valami kikapcsolódás időnként talán segít. De nyugi, elmúlik ez is. Emlékszem, én teljes parában voltam, mi lelte a gyerekem, aztán végighallgattam a szomszédban lakó 4 gyerek felcseperedésénél ezt a korszakot, hát, mindegyik ordított folyton, mint a sakáll. Főleg azért ijesztő ez a korszak, mert úgy kétéves korig általában jól kezelhetők, irányíthatók, aztán egyszer csak apró diktátorokká válnak. :)
Gondolj arra, hogy bontakozik az egója, és neki is rossz ez a korszak, az „akarás az akarásért”, hiszen ilyenkor rengeteg konfliktusba kerül a környezetével, és mondogasd magadnak, hogy nem veled akar kitolni, hanem ez a fejlődésének szerves része, amin túl kell jutnia.
De hozzáteszem, én könnyen okoskodok évek távlatából, bevallom boldog vagyok, hogy már nincs ekkora gyerekem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!