Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyit betegeskedett gyermeke...

Mennyit betegeskedett gyermeked közösségbe kerüléskor?

Figyelt kérdés
Lányom nem túl sokszor,de azért szokott telente beteg lenni.Lassan kezdheti az ovit és azt mondja mindenki,ilyenkor a legerősebb immunrendszerű gyerekek is igen gyakran betegek lesznek.Valóban fel kell készülni,hogy 2 hetente itthon kell maradjak vele?Nálatok,hogy volt?(munkába visszatérésem miatt is érdekelne,mert nincs kire bízzam ilyen esetben,tehát félek,kirúgnak,ha gyakran hiányzom majd).

2013. jan. 15. 11:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Hű, az enyémet nagyon megviselte a közösségbe kerülés.

Mondjuk annak ellenére, hogy erős és stramm fiú, az IgA szintje minimális, így alig ellenáló a kórokozókkal szemben, a bölcsit megelőzően is sokat volt beteg.

Az első 4 hónap rémálom volt, 1 hét bölcsi, 2 hét otthon heti 2-3 szpr voltunk az orvosnál.

Az idegeskedéstől én is állandóan beteg voltam, otthon azon cidriztem, ki ne rúgjanak, ha bent voltam, akkor pedig otthon, a beteg fiamnál jártak a gondolataim....

Mit mondjak, nem sírom vissza azt az időszakot.

Két szerencsém is volt: egyrészt az új főnököm nagyon rendes, nem csinált problémát abból, hogy legtöbbször nem tudtam heti 40 órát dolgozni; másrészt kaptam távoli elérést, így tudtam otthonról is dolgozni: hajnalban, amíg a fiam aludt.........

2013. jan. 17. 14:25
 12/14 anonim ***** válasza:
én is felkészültem ,mert sosem volt beteg és tavaly még kis csoportos volt,ahogy elkezdte az ovit, szeptemberben csak október végén volt valami orrfolyása, utána januárban láza és köhögése,aztán még most 2012ben,okt közepén fülgyulladása és most január elején láza és köhögött,Szóval elég jól bírja, ennyi kell ...szerintem....
2013. jan. 17. 14:48
 13/14 anonim ***** válasza:

2 évesen került bölcsibe

1 éves korában volt először beteg

1,5 éves korától 2 éves koráig háromszor,elkapta a bölcsis uncsitesótól

2-3 éves koráig havonta kétszer beteg volt

3,5 éves most,fél éve ovis,kétszer volt beteg

tehát javuló tendenciát mutat,most két hónapja nem volt beteg.kop-kop-kop

minden reggel kap egy 100 milis c vitamin rágótablettát.amint köhint egyet inhalálom salvus vízzel

ha kicsit folyik az orra,két c vitamint kap

én 1,5 éve dolgozom újra,de még egyszer sem voltam vele táppénzen,mert mindig meg tudtuk oldani.nem hivatali munkaidőben dolgozom,hanem 12 órázom,éjszakázom,így csak azt kell megoldani,ha nappal dolgoznék,ilyenkor az apja marad itthon vele egy napot.a többi nap én vagyok vele.igaz nagyon fárasztó éjszakai 12 óra munka után egész nap fent lenni egy beteg gyerekkel,ráadásul az éjszaka sem olyan nyugis,de így nem kell félnem,hogy szó éri a ház elejét

2013. jan. 17. 20:56
 14/14 anonim ***** válasza:

3,5 évesen került közösségbe, én addig nem tudtam mi az a lázcsillapítás (oltásnál sem volt soha még hőemelkedése sem), mi az a betegség. Ha jól emlékszem 2× volt náthás, egyszer fél évesen aztán 2 évesen.

Na azóta a férjem szerint ledoktorálhatnék és elmehetnék gyerekorvosnak, mert nálunk az elmúlt másfél év alatt volt minden, a 3 napos láztól kezdve bárányhimlő, gennyes mandula, gégegyulladás, skarlát, hányós vírus, fül és torokgyulladás, kötőhártya gyulladás csak hogy a komolyabbakat említsem amivel otthon kellett maradni min 3 napot.

Első évben a beszoktatás 4. napja után kidőlt a következő hetet otthon töltöttük. Meggyógyult, ment 2 napot bárányhimlős lett, ismét 2 hét otthon, aztán megint pár nap oviban és a bárányhimlő utózöngéjeként jött egy komoly fülgyulladás, újabb 1,5 hét otthon. Na kb ez ment az első évben egészen március, áprilisig. A tavasz nagy része és a nyár nyugisan telt, nem is volt beteg és már rettegve vártam az őszt. Azóta egyszer volt beteg az is skarlát volt. Illetve volt még a hányós, ami nem tudom máshol hogy van, de a mi ovinkban minden évben végigsöpör az óvodán legalább 3× és természetesen minden egyes alkalommal el is kapjuk, rendszerint az egész család.

Úgyhogy most már jó a helyzet tavalyhoz képest! Remélem jövőre még jobb lesz.

2013. jan. 17. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!