Milyen sűrűn beteg, már közösségbe járó,2,5 év körüli gyereketek? Általában milyen betegségeket kap el?
Figyelt kérdés
2013. jan. 6. 15:34
1/10 anonim válasza:
Elég sűrűn :( Köhögés, torokfájás, nátha. Ez szinte állandó nála, van amikor kicsit jobb, de elég hamar visszaesik.
2/10 anonim válasza:
3 évesen kezdtük az ovit, előtte bölcsis volt, ott csak kisebb náthát szedett össze. Az oviban rögtön torokgyuszival kezdtük, pedig addig soha nem volt gond a torkával. Azóta sokszor volt már náthás, köhögős - ezt nagyon hamar összeszedik egymástól.
3/10 anonim válasza:
A bölcsi elején 2-3 hetente jött elő egy pár napos nátha, torokfájás. És 2-szer hányásos vírus, amíg bölcsis volt. A legrosszabb eddig a bárányhimlő volt, amit anno 1,5 évesen, még mielőtt közösségbe járt volna elkapott. Elég hamar megerősödött szeptemberbe az ovit kezdte, és még csak egy náthával volt itthon.
4/10 anonim válasza:
2 évesen kezdte a bölcsit, most januártól ovis. Bölcsiben eleinte megfázás, nátha, aztán vírusos torokgyulladás magas lázzal, ami ráhúzódott az egész szájüregére és mindene hólyagos lett. Volt kéz-láb-száj betegsége is és középfül gyulladása. Nyár óta semmi, egész mostanáig. Szerdán kezdte az ovit, de péntek este már fájlalta a torkát és hôemelkedése volt. Tegnap sok méz és hagymatea, de még volt hôemelkedése. Mára szerencsére már nem volt és a torkát se fájlalta. Remélem holnap tudom vinni.
5/10 anonim válasza:
26 hónaposan kezdte a bölcsit.Általában 1 hetet ment,2 hetet itthon volt.Főleg felső légúti betegségeket kapott,egyszer kötőhártya gyulladást.Tavaly előtt kezdte az ovit,összesen kb 5x volt beteg.Most már 4,5 éves szeptember óta 2x volt itthon betegség miatt.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, mentek a kezek:-).
2013. jan. 7. 08:35
7/10 anonim válasza:
Szeptemberben kezdtük a bölcsit.Hát,minden hónapra jutott valami:október közepén:fülgyulladás(másik fiamnak arcüreg),novemberben köhögés,decemberben jött a bárányhimlő.Most már várom,max.jövő héten tuti lesz valami!(szörnyű ez különben,de gyerekorvosunk szerint is így normális,ilyen a közösség!)
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi neked is, ment a kezecske.
Kislányom szept. óta jár családi napközibe heti 3 napot délelőtt. November végén tüszös mandulagyull. volt, most sima mandulagyulladása van:-(. Szerintem is sűrűn beteg, de doktornő szerint a közösseg ezzel jár. Remélem, nem így fog eltelni az egész óvoda.
2013. jan. 7. 10:23
9/10 anonim válasza:
Ó ez igazán nem is sok,ne aggódj.Van olyan nálunk,aki szinte hetente beteg bölcsikezdés óta.Állítólag az első év ilyen,engem legalábbis ezzel kecsegtetett a doktornő.kitartás!
10/10 A kérdező kommentje:
Nekem olyan soknak tűnik. A maradék időbe, amikor nincs gyulladás, akkor 1 hétig taknyos, 1 hétig nem:-(. De azért megnyugodtam, hogy ez a "normális". Köszi és neked is kitartást:-)
2013. jan. 7. 11:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!