Ti hogyan reagáltok, ha ismerős gyereke hisztizik?
A minap nálunk voltak ismerősök a kislányukkal (4 éves). Nagyon jól eljátszottak az mi másfél éves kislányunkkal. De mikor este indulni kellett volna haza elkezdett hisztizni, szó szerint üvölteni, rugdosta, ütötte, harapta a szüleit. Mi csak álltunk és néztük, én még ilyen durva hisztit sosem láttam. Az anyja próbálta volna szép szóval csitítani, öltöztetni, de nulla sikerrel. Közbe az apja is felemelte a földről a gyereket, hogy ne vergődjön már, erre a gyerek ütötte az apját, az meg vissza csapott a kezére. Erre az anyja rászólt, hogy ne bántsa, szóval nem nagyon volt egyetértés a szülők között, hogy mit kéne tenni, pedig állítólag nem először fordult már ilyen elő. Én próbáltam volna oldani a feszültséget, hogy beszéltem a kislányhoz, hogy jöhet majd legközelebb is, meg stb, de az csak üvöltött. Utána inkább nem szóltam, mert mondom lehet, hogy csak rosszabbat teszek vele. Na, végül az anyja elindult kifelé, így az apja nagyjából fel tudta öltöztetni és szó szerint elrohantak.
Olyan kínos volt az egész, mert közbe az én gyerekem is elkezdett sírni, mert megijedt. Nem tudom ki hogy van vele, de anno a tesómat az anyukám jól nyakon öntötte egy pohár vízzel és ebből abba maradt a hiszti. Belőlem olyan indulatot váltott ki a kislány, hogy ha az én gyerekem lett volna biztos adok egy fülest, ha nem hagyja abba akkor még egyszer. Nem vagyok a verés híve, de ha megüt engem, akkor igenis szerintem vissza kell csapni, érezze, hogy ez fáj.
Mi a véleményetek erről az egészről?
Én voltam már mindkét oldalon.
Fiam is hisztizett már mert nem akart elindulni valahonnan.Nagyon kellemetlen volt, de határozottan kell ilyenkor hozzászólni, és megpróbálni terelni, magyarázni neki, de ha már benne van a hisztiben akkor vége, hiába magyarázol neki.
Nálunk is volt már egyszer olyan hiszti rokon gyerektől, hogy csak lestem.De nem szóltam vagy ilyesmi, tudom milyen ez egy szülőnek.
Az tuti hogy sok függ a szülőktől, hogy állnak az ilyen helyzethez hozzá, de mint írták, sok függ a gyerek vehemenciájától is, természetétől.Nyilván könnyen beszél az akinek tündér a gyerek, meg " tedd ki had hűljön".
Azért négy évesen már lehet nem túl szerencsés ha ennyire hisztis a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!