Váratlan vendégek? Hogy reagáltok, mit szóltok hozzá, ha valaki (legyen az egy barát, rokon, közeli ismerős), beállítana hozzátok úgy, hogy előtte nem szól nektek, hogy otthon vagytok-e vagy jó nektek ha eljönnek?!
Nálunk már nem egyszer előfordult, és eléggé kellemetlen, ha nincs itthon üdítő vagy sütemény. Persze boltba el lehet ugrani.
Vagy esetleg éppen más programotok lenne, vagy pont szépítkeznél (hajmosás, borotválás).
Mi ha megyünk valahova szólok előtte, hogy jó-e az időpont, de sokan legtöbbször csak úgy beállítanak.
Így volt, hogy pont ablakot pucoltam, vasaltam vagy takarítottam.
Megjegyzitek a vendégeknek, hogy nem jó az időpont, vagy nem szóltok semmit?
Én sajnos olyan balfék vagyok, hogy nem jegyzem meg... Pedig meg lehetne.
Utálom, mikor valaki spontán állít be. Bár nálunk ritka, az viszont gyakori, hogy 10 perccel előtte ideszólnak, hogy "jövünk".
Én mindig odaszólok, hogy alkalmas e? Főleg, ha baba van a családban, mert tudom, hogy akkor szalad a ház, stb... Volt, hogy pont útba esett, és felmentem köszönni, ha láttam, hogy nem jókor, akkor puszi-puszi, remélem, jól vagytok, nem is zavarok, és mentem is. Persze volt olyan, hogy ilyen véletlen beköszönésemnél berántottak, hogy -az ég küldött, segítség kell.
Ha hozzánk jött valaki a régi lakásba, (panel) és nagyon nem volt alkalmas, akkor megbújtunk gonoszul, és eljátszottuk, hogy nem vagyunk otthon.
Most már nehezebb, családi ház, nemsoká baba is, de megoldásként leszereltük a csengőt. így nehéz minket meglepni. Ha nem hívnak előre, állhatnak az ajtó előtt, ha épp nem alkalmas.
Én se jegyzem meg, ha beállítanak, na igen olyan is vagy, hogy szólnak nemsokára nálatok leszünk.
Pl. Az azért más, hogyha valaki előző nap szól, hogy jönnek 2-3 óra között és másnap felhív 1-kor, hogy 10 perc múlva ott vagyunk. Ilyet mi is csináltunk, előfordult.
Aki beállít így, azzal vagyok olyan viszonyban, hogy nem zavar, hogy nem tipp-topp minden. Megvendégelni mindig meg tudom valamivel, kávé, tea, citromlé (limonádéhoz is), nyáron jégkocka mindig van itthon, ezt lehet inni. Üdítőt akkor sem veszek, ha előre bejelentkeznek.
Ropi, gyümölcs, télen süti, nyáron fagyi mindig van itthon, ebből is kaphatnak.
Mivel alapvetően spájzolós vagyok, szeretem, ha van itthon sokféle étel, ezért mindig tudok valamit hirtelen prezentálni, ha kell.
Ha épp házimunkázom, akkor vagy félbehagyom (pl. fürdőszobatakarításnál), vagy csinálom, miközben beszélgetünk (pl. vasalásnál), vagy megkérem, hogy segítsen a látogató (pl. főzésnél). Nincs ezzel gond :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!