Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj, ha nem egyedül alszik el...

Baj, ha nem egyedül alszik el másfél éves kislányom?

Figyelt kérdés
2013. jan. 9. 22:15
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

2 éves a kisfiam, és a mai napig úgy alszik el, hogy mellé fekszem egy kis időre, megbeszéljük a napunkat, énekelünk, viháncolunk, majd jön Apa és levált, mert konkrétan altatni csak ő tud! :)) Értem ezalatt azt, hogy a kisfiam velem nem alszik el, de igényli az elalvás előtti összebújást, mesélést. Amikor Apa levált, akkor már gyorsan elalszik, mert Apa kibírja, hogy ne beszéljen hozzá, pedig a kis cserfes mindig mondja a magáét, igyekszik ébren maradni. :))))

Egyáltalán nem érdekel, ki mit szól ehhez, nekünk így jó, és pont. :))) Egyébként van már egy tizenéves gyerekünk is, ő egészen más típus volt: letettem az ágyába, mese, puszi, és már aludt is! Szóval tényleg a gyerek és a szülők lelki-testi igényei számítanak ez ügyben, nem a mások által összehordott "vagy igaz, vagy nem" sztorik, hidd el! :)

2013. jan. 10. 16:52
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3 kisgyermekem van, születésük óta úgy vannak szoktatva, hogy beteszem az ágyba, és alszik. Nálunk minden mókázás fektetés előtt történik és nem az ágyban. Megszokták, hogy az ágyban csak alszunk. Nem tudom, melyik a jobb, szerintem mindenkinek az, ami bevált :) De azért hozzáteszem, apa is és én is olyan ágyba bedőlős fajták vagyunk, szóval leteszem a fenekem, és a fejem már alszik is :D
2013. jan. 10. 18:58
 23/24 anonim ***** válasza:
Második kislányomat már születésétől úgy szoktattam, hogy beteszem az ágyba, kimegyek, és szépen elalszik magától. No,de 20 hónaposan egyik napról a másikra az történt, hogy este, amikor betettem az ágyba, mint a nyúl pattant fel és ordított...! Néhány napig így ment, aztán most úgy történik, hogy beteszem, és már nem megyek ki, hanem simizem a buksiját, amíg elalszik. 10-15 perc. Egyértelmű, hogy nálunk a szeparációs szorongás második szakasza borított mindent. És valószínű sokáig így is marad... de nem bánom...az a plussz 20 perc megéri, hogy nyugodtan aludjon el!!
2013. jan. 10. 20:41
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

7. vagyok. Bocsánat, hogy eddig nem válaszoltam, nagyon zsúfoltak voltak az utóbbi napok...

Így, hogy elolvastam, hogy hogy alszik el, nekem is csak az a véleményem, hogy ez így szerintem teljesen rendben van! (És a mesére meg pláne szüksége van, fejleszti is!)

Úgy tudom, hogy ha a szeparációs szorongáskor egyedül hagyod a gyereket, mikor szüksége lenne rád, az még többet árt, mint máskor. (Bár őszintén szólva nekem az is sok, hogy hogy lehet úgy otthagyni egy babát, hogy "hadd sírja ki magát"...) Tehát valahogy úgy kell megoldani a problémát, hogy ne sírjon.

Mikor még írtam meg a kérdéseimet, úgy éreztem, hogy meg szeretnéd oldani, mert nem bírod. De most már látom, hogy Neked ez így működik, és csak a többiektől ijedtél meg, hogy nem tartják normálisnak, hogy nem alszik egyedül. A többiekkel ne foglalkozz!

Az én kislányom egyedül alszik a kezdetektől fogva, de ő pl kézben nem is tud elaludni! (Pedig újszülöttként nagyon sokat aludt úgy!!! Szóval az sem igaz, hogy olyankor el lehet rontani, mert 6 hetes korig nem lehet, és ez nálunk pl teljesen bebizonyosodott!)

Egy szóval, mivel látom, hogy bírod, ezért azt tanácsolom én is, hogy nyugodtan altasd őt továbbra is így, és ne foglalkozz másokkal!

(Amúgy én úgy érzem, hogy nagyon meg van tervezve, hogy kihez milyen baba kerül... Pl én nem biztos, hogy bírnám minden este a hosszú altatásokat, így én ilyen babát kaptam, akit nem kell altatni... :) Remélem a többi is ilyen lesz! De azért abban is biztos vagyok, hogy ha mégsem lesznek ilyenek, akkor náluk lesz majd erőm, kitartások az altatásokhoz. :) )

Ja, és bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam! :)

2013. jan. 13. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!