Baj, ha nem egyedül alszik el másfél éves kislányom?
Kisfiam is hamarosan 1 éves,de még mindig nem tud egyedül elaludni.Lényegesen javult a helyzet ugyan,mert eddig csak hosszas altatás,dúdolás,ringatás,sétálás,stb. árán tudott csak elaludni.Kész tortúra volt. :( Aztán kb. 1 hónapja valami történt,mert csak simán az ölembe veszem,miközben ülök és elalszik magától.
Szerintem sincs ezzel gond,hogy még altatni kell; nyilván nála még nem alakult ki ez a fajta "képesség" (vagy minek nevezzem).
Utolsó vagyok.Megértelek maximálisan.Nálunk pl. az altatás az én feladatom,senki másnál nem hajlandó elaludni.Nappal még csak-csak,de az esték azok tabuk másoknak (apa,mama,stb.).Így nekem kb. 7-7.30-ig tart a nap,utána jön az esti "műszak". :(
Semmiképp ne erőltesd,ne hagyd magára had sírjon,mert csak rontol a helyzeten.Türelem kell,nagyon sok.
Nem gond, normális:).
MÁsfél éves korban azon kívül, hogy épp a szepaszorongás második "felvonása" is beköszönthetett hozzátok, az újraközeledési krízis, az idegrendszeri sajátosságok sem feltétlenül adottak az egyedül való ellazulás képességéhez. Ez normális, 2- 3(4) éves korig semmi égbekiáltó gond nincs azzal, ha egy kisgyermeknek kell a segítség az elalváshoz:).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!