Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Baj, ha nem egyedül alszik el...

Baj, ha nem egyedül alszik el másfél éves kislányom?

Figyelt kérdés
2013. jan. 9. 22:15
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem feltétlenül baj, csak kérdés mennyire kell hozzá a segítséged.Mi majd 1 évesek vagyunk, de még közel sem alszik el egyedül. Bár már könnyebb, mint eddig. De simókázni kell a hátát, meg egy kicsit dúdolni a felhúzhatós oroszlánnal.
2013. jan. 9. 22:22
 2/24 anonim ***** válasza:
8%
Már régen egyedül kellene aludnia. De ha neked nem baj, akkor aludj vele iskolás koráig.
2013. jan. 9. 22:23
 3/24 anonim ***** válasza:
95%
Ó, kedves 2. Finom voltál....és segítőkész!
2013. jan. 9. 22:24
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Kisfiam is hamarosan 1 éves,de még mindig nem tud egyedül elaludni.Lényegesen javult a helyzet ugyan,mert eddig csak hosszas altatás,dúdolás,ringatás,sétálás,stb. árán tudott csak elaludni.Kész tortúra volt. :( Aztán kb. 1 hónapja valami történt,mert csak simán az ölembe veszem,miközben ülök és elalszik magától.

Szerintem sincs ezzel gond,hogy még altatni kell; nyilván nála még nem alakult ki ez a fajta "képesség" (vagy minek nevezzem).

2013. jan. 9. 22:26
 5/24 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogyan bírhatnám az egyedül elalvásra, mert megint nagyon anyás korszakát éli amúgy is. Lefekvésnél pedig többszörösen.
2013. jan. 9. 22:34
 6/24 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.Megértelek maximálisan.Nálunk pl. az altatás az én feladatom,senki másnál nem hajlandó elaludni.Nappal még csak-csak,de az esték azok tabuk másoknak (apa,mama,stb.).Így nekem kb. 7-7.30-ig tart a nap,utána jön az esti "műszak". :(

Semmiképp ne erőltesd,ne hagyd magára had sírjon,mert csak rontol a helyzeten.Türelem kell,nagyon sok.

2013. jan. 9. 22:38
 7/24 anonim ***** válasza:
Mit jelent az, hogy nem tud egyedül elaludni? Ágyában van, csak simogatni kell, vagy kézben alszik, esetleg sétálgatsz vele? Ha kicsit több infót adsz meg, lehet, hogy tudok segíteni! :)
2013. jan. 9. 22:44
 8/24 A kérdező kommentje:
Lefekszik az ágyába, mellé kell feküdjek. Az sem elég, ha odaülök. Hozzámbújik, kell a közelségem. Akkor jövök ki a szobájából, amikor elaludt.
2013. jan. 9. 22:48
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem gond, normális:).

MÁsfél éves korban azon kívül, hogy épp a szepaszorongás második "felvonása" is beköszönthetett hozzátok, az újraközeledési krízis, az idegrendszeri sajátosságok sem feltétlenül adottak az egyedül való ellazulás képességéhez. Ez normális, 2- 3(4) éves korig semmi égbekiáltó gond nincs azzal, ha egy kisgyermeknek kell a segítség az elalváshoz:).

2013. jan. 9. 23:13
 10/24 A kérdező kommentje:
Megnyugtató, amit írsz. De felvetődött bennem ez a kérdés, mikor ezen az oldalon is olyan sokan írják, hogy egyedül alszik el a kisgyerekük. Kezdtem azt hinni, valamit elrontottam.
2013. jan. 9. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!