Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vigyem nevelési tanácsadóba a...

Vigyem nevelési tanácsadóba a kisfiamat?

Figyelt kérdés
Kisfiam 4 éves lesz ,és egyszerűen nem bírok vele!Dacos, erőszakos,ha valamit nem ér el akkor a folyamatos hiszti..Egyszerűen kikészít.Nemrég lett ovis.Az oviba semmi panasz nincs rá..angyal gyerek.De ahogy hazaér kezdi a nyűglődést.Amit meg is értek, mert ha ott rendes okés, hogy itthon fog tombolni..Szépen kérem ezerszer meg se hallja,ha ordítok már mint a sakál meghallgatja és esetleg 10 percig nyugton van majd újra kezdi az erőszakosságait.Kérdésem az lenne milyen tippetek van arra,hogy egy kicsit szót értsünk?Vagy esetleg milyen büntetés a megoldás?A sarokban állás,illetve a csoki elvonás nem jött be..
2013. jan. 8. 20:34
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

Nem okés, hogy otthon tombol. Azért csinálja, mert eddig ezt megengedtétek neki. Ne törődj a hisztijével, ne engedd, hogy azt csinálja, amit ő akar. Te legyél a "főnök", ne ő.

Lehet, hogy egy ideig még hisztizni fog, de ha látja, hogy nem ér el vele semmit, abba fogja hagyni.

2013. jan. 8. 20:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Hiába semmi nem használ,nem engedek neki és mégis cirkuszol!Példa:Soha nem kapott reggelire csokit!De soha.Mégis minden reggel megkérdezi,hogy kaphat e csokit.Ezt játszuk kb másfél éve...és utána hallgatom a hisztit..biztos látja ,hogy már mennyire idegesít és csak azért is csinálja!De ember maradjon a talpán aki nem kap idegrohamot ugyan attól a kérdéstől minden áldott nap!
2013. jan. 8. 22:53
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
En azt tanacsolnam, hogy beszelj a problemadrol egy pszichologusnak. Lehet, hogy egy beszelgetes is sokat segit, ha ugy iteli meg, talan valami terapiat is javasol.
2013. jan. 10. 15:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én ugyan ebben a cipőben járok a lányommal.

Szeptember óta ovi. Oviba tünemény, itthon tombol , hiszti mindenért akaratos visszafelesel.

Bevallom biztos hogy valahol én rontottam el mert probáltam következetes lenni de megszídtam sírt rá pár percre odamentem elmagyaráztam neki miért szídtam le és már öleltem és pusziltam hogy többet ilyet nem szabad. és mondták hogy ezt nem szabadott volna... :(

most meg kínlódom és én sem tudom mitévő legyek. én most kezdtem a büntit keményen sarokbaállás és nincs utána babusgatás. Baromi fájó nekem mert imádom, de még most talán meg tudom fogni hogy én legyek a főnök ne ő.

2013. jan. 10. 16:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Én 2 évessel játszom, ugyanezt!!

Mi a keresztneve a fiadnak?

2013. jan. 10. 20:42
 6/8 anonim ***** válasza:
3,5 éves kisfiam-detto,de nekünk a dackorszaka közepébe született a kistesója.ő még nem ovis,majd most kezdi nemsokára,azt se tudom,hogy fogja viselni.Nálunk egy dolog jött be,a büntiszoba-ezaz ő szobája.minden nem megengedett dologért 3 perc (ahány éves) fogság van,utána bocsánatkérés,ölelés mehet játszani. (szuperdada-de nálunk úgy néz ki beválik).Első nap kb.10-szer volt bent -már én is bőgtem kint néha-aztán egyre kevesebb.Apával leültünk és megbeszéltük mik azok a dolgok amiket nem tolerálunk.Hozzá teszem,nálunk nagy bünti ez neki,mert nem szereti ha be van csukva-de máshogy nem ment.Ez most egyenlőre úgy néz ki hat,mintha kifele mennénk belőle,vannak már nagyon jó napjaink.Ők már nem kis gyerekek,akaratuk és eszük is van.Én is azt mondtam bármennyire sajnálom,meg tudom,hogy megrázta a kistesó érkezése,de azért nem Ő a főnök.kitartás és nagyon sok türelem,következetesség.Ami nem az nem,és nincs kivétel.
2013. jan. 10. 21:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Az én lányom is ilyen volt. Ő 3 éves múlt. Már sok mindent próbálunk, sarokbünti, játék elvonás stb. Ezek nálunk nem működtek.

Az én gyerekem is mintagyerek az oviban.

Szerintem először is rá kell jönni, hogy mi a hiszti valódi oka. Nem biztos, hogy tényleg a reggeli csokit akarja kiharcolni, lehet egészen más dolog, esetleg szorongás áll a háttérben.

A saját tapasztalatom szerint türelemmel és szeretettel érhetünk el a legtöbbet. Nálunk egyedül az a módszer működik hisztikor, hogy nagyon nyugodtan beszélek hozzá, megsímogatom, vagy felveszem és megdajkálom. Persze, volt már, hogy csapkodni is akart ilyenkor, de határozottan lefogom a kezét, nem engedem. Egyszer csak mintha elvágták volna a hisztit, megölel és bocsánatot kér.

Ne értsetek félre, nem kényeztetem el, nem adom meg neki ami szerintem akkor és ott nem megengedhető - amiért tulajdonképp kirobbant a hiszti - de segítek lecsillapítani a heves érzéseit.

Korábban szigorúbb voltam, "irány a sarok" típusú, de csak rosszabb lett a helyzet!

Szerintem beszélj nyugodtan egy szakemberrel ha kétségeid vannak.

És ne ess kétségbe, a hiszti idővel elmúlik!

2013. jan. 10. 21:50
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!Nagyon jó tanácsokat adtatok igyekszem megfogadni őket,ahányan írtatok mind nagyon jó ötletnek tűnik!Remélem nálunk is be válik valamelyik:)A kisfiam neve Ármin:)Köszönöm mégegyszer mindenkinek a segítséget!
2013. jan. 15. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!