Vigyem nevelési tanácsadóba a kisfiamat?
Nem okés, hogy otthon tombol. Azért csinálja, mert eddig ezt megengedtétek neki. Ne törődj a hisztijével, ne engedd, hogy azt csinálja, amit ő akar. Te legyél a "főnök", ne ő.
Lehet, hogy egy ideig még hisztizni fog, de ha látja, hogy nem ér el vele semmit, abba fogja hagyni.
Kedves Kérdező!
Én ugyan ebben a cipőben járok a lányommal.
Szeptember óta ovi. Oviba tünemény, itthon tombol , hiszti mindenért akaratos visszafelesel.
Bevallom biztos hogy valahol én rontottam el mert probáltam következetes lenni de megszídtam sírt rá pár percre odamentem elmagyaráztam neki miért szídtam le és már öleltem és pusziltam hogy többet ilyet nem szabad. és mondták hogy ezt nem szabadott volna... :(
most meg kínlódom és én sem tudom mitévő legyek. én most kezdtem a büntit keményen sarokbaállás és nincs utána babusgatás. Baromi fájó nekem mert imádom, de még most talán meg tudom fogni hogy én legyek a főnök ne ő.
Én 2 évessel játszom, ugyanezt!!
Mi a keresztneve a fiadnak?
Az én lányom is ilyen volt. Ő 3 éves múlt. Már sok mindent próbálunk, sarokbünti, játék elvonás stb. Ezek nálunk nem működtek.
Az én gyerekem is mintagyerek az oviban.
Szerintem először is rá kell jönni, hogy mi a hiszti valódi oka. Nem biztos, hogy tényleg a reggeli csokit akarja kiharcolni, lehet egészen más dolog, esetleg szorongás áll a háttérben.
A saját tapasztalatom szerint türelemmel és szeretettel érhetünk el a legtöbbet. Nálunk egyedül az a módszer működik hisztikor, hogy nagyon nyugodtan beszélek hozzá, megsímogatom, vagy felveszem és megdajkálom. Persze, volt már, hogy csapkodni is akart ilyenkor, de határozottan lefogom a kezét, nem engedem. Egyszer csak mintha elvágták volna a hisztit, megölel és bocsánatot kér.
Ne értsetek félre, nem kényeztetem el, nem adom meg neki ami szerintem akkor és ott nem megengedhető - amiért tulajdonképp kirobbant a hiszti - de segítek lecsillapítani a heves érzéseit.
Korábban szigorúbb voltam, "irány a sarok" típusú, de csak rosszabb lett a helyzet!
Szerintem beszélj nyugodtan egy szakemberrel ha kétségeid vannak.
És ne ess kétségbe, a hiszti idővel elmúlik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!