Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elvihetem nevelési tanácsadóba...

Elvihetem nevelési tanácsadóba megvizsgáltatni 3 éves kisfiamat?

Figyelt kérdés
Beszéltem az óvónőkkel, szerintük nincs probléma a fiammal, mi itthon mégsem bírunk vele. Arra gondoltam, elvinném nevelési tanácsadóba kivizsgáltatni. Lehetséges, hogy az én kérésemre megcsinálják? Kell ahhoz orvosi beutaló?
2011. dec. 25. 14:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%
Az is lehet, hogy azt mondjak, nem a gyereknek kell a kivizsgalas, hanem Ti nektek szuloi tanfolyam. Most nem rossz indulatbol mondom, de igy lehet, ha ovonoktol kernek riportot.
2011. dec. 25. 14:38
 2/15 anonim ***** válasza:

Természetesen elmehettek, beutaló nélkül. Ha az oviban oké,akkor (ahogy az előző írta) valószínüleg nektek ajánlanak tanfolyamot,vagy közös családterápiát.

(ne aggódj, rengeteg ilyen van,sajnos a szülők sokszor nincsenek eszköztárral felkészülve a gyereknevelésre. A nagyszülők nincsenek a közelben, egyedül pedig nem megy)

2011. dec. 25. 14:43
 3/15 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom. Nagyszülőkkel élünk együtt, de Ők sem bírnak a kisfiammal. Ő senkinek nem fogad szót, azt csinálja amit akar, nem eszik, ... Nem használ a szép szó, a kérés, a hangos szó, és a büntetés sem. Semmi. Már tanácstalan vagyok. Amióta megszületett a kistesó azóta ez van. Állandó hiszti az életünk.
2011. dec. 25. 14:51
 4/15 anonim ***** válasza:

Az mit jelent, hogy otthon nem bírtok vele? A húgomék is elvitték 3,5 évesen a fiúkat, mert otthon katasztrófa volt a viselkedése a gyereknek. Sokat van nálunk, nálunk nincs vele semmi baj, igaz, én szigorú vagyok velük (az enyémmel is, és vele is), mégis szeretnek. Pedig sokszor.. Hajjaj!! :)

A húgomékat küldték el tanfolyamra, olyasmi volt,mint a Dadus módszer a Viasaton, ha szoktad nézni néha. A lényege valami olyasmi, hogy a gyerekkel szeretettel, de ugyanakkor nagyon határozottan és követekezetesen kell bánni, a gyerekenek tudnia kell már pici korban, hogy ki a "főnök". Dióhéjban.

2011. dec. 25. 14:52
 5/15 A kérdező kommentje:

Szoktam nézni a Jo-s szuperdadát. Eddig csak itthon volt vele gond. Akármit kérünk Tőle semmit nem csinál. Nem öltözik, nem pakol, nem eszik, nem alszik, vagy csak óriási hiszti által. Ha valami gondja van nem szól szépen, hanem nekiáll üvölteni. Csapkod, kiborít mindent, szétöntözi a vizet a lakásban, ... és még sorolhatnám.

Próbálom szigorúan fogni, sokszor megbüntetem, és ha egyszer azt mondtam hogy nem, akkor az nem is marad. Az újabb heppje, hogy hiába beszélünk hozzá, mint aki nem is hallja. Ezt viszont az oviban is csinálja. Év elején viszem hallásvizsgálatra. Mindent a szájába vesz, megrágja a játékait, a legót a szájába veszi és köpködi szét a lakásban, a kistesó rágókáit sorba szétrágja, ...

2011. dec. 25. 15:05
 6/15 anonim ***** válasza:

Igen, vidd el. Bár tudnod kell, hogy a 3 évesek nagyrésze ilyen. Nekem lányom van, ő is 3 éves, és még tesó sem "nehezíti" a dolgot, de vele sem egyszerű. :)

Alkalmi süket. Csak azt hallja meg, és válaszol is rá, amire akar. Nem minden kérésemet teljesíti, sőt, van mikor földhöz is vágja magát, de akkor sem. Próbálj meg nem tudomást venni ezekről, és a tesó rágógáit rakd el tőle messzire, hogy ne érje el.

Sokat kell szeretgetni, és mondani neki, hogy anya szomorú, ha ő rosszalkodik, szétköpködi a legókat. Amit amúgy nem is kéne a szájába venni. Hát türelem. Kitartás! :) Mindannyiunknak.

2011. dec. 25. 15:10
 7/15 A kérdező kommentje:
:( Lehet, hogy az én elvárásaim túl nagyok? Azt gondolom, egy 3 éves gyereknek már meg kell értenie azt, hogy vannak dolgok amiket nem szabad mert veszélyes. De mintha direkt csinálná. Tegnap délután jöttünk ki a kórházból, mert a drága lenyelt egy elemet. Megbeszéltük, hogy nem vesz semmit a szájába, meg is ígérte nagyon a doktornőnek. Máig tartott az ígéret, már délelőtt úgy szedtem ki a szájából az egyik játék darabját.
2011. dec. 25. 15:16
 8/15 anonim ***** válasza:

Ha csak a kistesó érkezése óta viselkedik így, én nem vinném. Biztos, hogy akkor az a baj. Sokkal több figyelem és szeretet kell ilyenkor a nagy gyereknek.

Az is, hogy az oviban minden rendben van vele, arra utal, hogy nincs nagy baj. Otthon vezeti le a feszültséget. Külön csak vele kellene játszani/foglalkozni Neked mint édesanyának legalább napi fél órát. Ha a nagyszülőkkel éltek, hagyd a kicsit a nagyira és játsszál vele, amit ő akar, vagy vidd el sétálni, vagy cukrászdába. vagy amit szeret.

Azért érdemes "meggondolni" a tanácsadó dolgot, mert ő már nagy, és azt fogja gondolni, hogy "baj van vele", és ez nem biztos, hogy segít egy ilyen helyzetben.

Ha már korábban is ilyen volt, akkor sztornó, amit írtam, akkor vidd el, nézesd meg. Bár az mindig árulkodó jel, ha "csak otthon" viselkedik rosszul. De arra jó lehet, hogy Nektek szülőknek adnak segítséget/tanácsot, hogy mit csináljatok másként.

2011. dec. 25. 15:18
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy a kistesó miatt van? Mert féltékeny? Úgy van vele, hogy amíg veszekszel vele, addig is újra CSAK rá figyelsz és nem a picire? És ha nem szigorral, hanem következetes szeretettel fordulnál hozzá, és elmennétek kettesben? Vagy a tesó menne el apával sétálni? Ti meg csak együtt lennétek? És megbeszélnétek? a dolgokat? És ha bevonnád a tesó ellátásába? Szerintem nem a gyerekkel van probléma.
2011. dec. 25. 15:21
 10/15 A kérdező kommentje:

Egyszer azt gondolom, hogy velem van a gond, máskor meg azt, hogy Vele. Nem tudom. Ezért gondoltam arra, hogy elvinném, és akkor kiderülne legalább melyikünk a hunyó. :)

Igazából a tesó születése előtt is ilyen volt, de nem ennyire.

2011. dec. 25. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!