Ha lenne rá letehetőséged elvinnéd a gyermeked bárányhimlő partyra?
Figyelt kérdés
nemsokára szülök 2 honap szeretném ha addigra átesne rajta és igy kevesebb az esélye hogy az újszülöttel együtt lesz himlös2013. jan. 3. 14:43
31/33 anonim válasza:
Kedves utolsó előtti válaszoló! Sajnos az övsömör pont azokat érintheti, akik megfertőződtek a bárányhimlő vírusával. Ez a vírus életünk végéig a gerincvelőben jelen marad, és ha legyengül az immunrendszer, pl. betegség után, vagy idős korban, stb..., akkor előjöhet. Gyakorlatilag ez az övsömör. Párom unokahúga töltött 10 napot kórházban, 5 éves korában övsömörrel :-( Nem kívánom senkinek. Aki már tapasztalta, az tudja, hogy egy nagyon fájdalmas és hosszan tartó betegségről van szó. Minden jót és üdv. Amúgy én is beoltattam a fiamat, nekünk a gyermekorvos szintén azt mondta, hogy nagyon sokat mutálódott az elmúlt évtized alatt ez a vírus, és a mi korosztályunk még simán átvészelte, de mostanra rengeteg a szövődményes beteg, főleg fiúknál gáz. Elmondása szerint, várhatóan egy pár éven belül pont ezért ez is felkerül a kötelező oltások közé, és mint azt kevesen tudják, az MMR sem ad teljes védettséget, 14 éves korban van egy ismétlője. Így lesz ez a bárányhimlő elleni oltással is.
32/33 anonim válasza:
én elvinném az biztos!!! és utána meg szerezz be Pox Clin habot, az tökre hűsíti, fertőtleníti a pöttyöket, nálunk egyet sem kapartak el a csajok. persze a viszketést is gátolja a hab.
33/33 anonim válasza:
Nem vinném el.
egyrészt azért, mert -ahogy már mondták- mire a pöttyök megjelennek, már 2 hete fertőzött a gyerek maga körül akit lehetett.
Neked viszont szülés előtt 2 hónappal nem hiányzik, h elkapd.
Övsömör: nekem a doki azt mondta, mikor megkaptam(3 hónapos volt a fiam),h ezt is a bárányhimlő baktériuma okozza, csak mivel már voltam b.himlős,így jött ki rajtam.
Tényleg szörnyű: a kiütésektől az érintett terület duplájára dagadt és kegyetlenül fájt!!! Gyógyszert nem kaptam, cs olyan keveréket, amivel ahogy kentem, hamarabb száradtak le a kiütések.
Ha elkapja a gyereked az egy dolog, de szerintem ne menj elé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!