Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon kemény a bárányhimlő,...

Nagyon kemény a bárányhimlő, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Be vagyok pánikolva,padlón vagyok.Kisebbik fiam,(másodikként)elkapta a bárányhimlőt.A nagyobbikkal ellentétben(neki a pöttyökön kívül más baja nem volt,vígan átvészelte)rajta aztán minden tünet kijött.Nagyon tele van már és szörnyen viszket neki,emellett lázas,hőemelkedéses egész nap.Az orvos szerint a hintőporon kívül mást nem tehetek a bőrére,Fenistil cseppet adhatok a viszketés ellen.Voltak már betegek máskor is a gyerekeim,de ezúttal szörnyen nehezen viseljük,én is padlón vagyok,hétfő óta szinte alig aludtam.Csak annyit kérdeznék, attól aki járt már így,meddig tart ilyenkor a lázas,viszketős állapot?Mikortól kezdenek javulni a hólyagos kiütések?Köszönöm,ha segítetek!

2012. dec. 12. 14:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Csak hintőport??

Mi valamilyen fehér folyadékot tettünk rá pöttykben,atól nem viszketett annyira.

Nevét sajnos nem tudom,gyógszertárban vettük,ők segitenek szerintem.

2012. dec. 12. 14:11
 2/8 anonim ***** válasza:

Én vennék a patikában a rázós keverékből ami viszketésre van. Nagyon jól hűsít!

Ilyenkor felőled nézhet reggeltől estig mesét, nyalóka, keksz, ropi, amit csak akar!!! Majd ha bevarrasodik, akkor fog kevésbé viszketni.

2012. dec. 12. 14:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekünk is kínszenvedés volt, főleg, hogy fürödni sem lehetett, csak tusolni gyorsan. Mi vettünk a tusoláshoz gyógyszertárban olyan gélt, ami elősegíti a szárítást. Jó meleg legyen a szobában és figyelj oda, hogy ne nagyon kapargassa magát, anno én is elkapartam és szép kis mélyedések lettek az arcomon jó pár helyen, egy életen át hordhatom.
2012. dec. 12. 14:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Fehér rázós keveréket nehogy rá kenj, nem szabad!

Van egy PoxClin nevű hab, kimondottan bárányhimlőre, ez hűsíti a sebeket, csökkenti a viszketést és gyorsítja a sebgyógyítást.

Plusz amit nekünk ajánlott a doki, aloe first spray, vagy aole vera gél, én az utóbbit használtam, minden fürdés után, meg napközben is bekentem vele, gyorsan szárad, nem áztatja fel a sebet, fertőtlenít és szárít!

Mi ezt használtuk, fontos, hogy csak aloet tartalmazzon, semmi mást, nehogy elfertőzze a sebeket.

[link]

Nem tudom merre laktok, mi Pesten a Herbaházban tudtunk venni.

2012. dec. 12. 14:43
 5/8 anonim ***** válasza:

Mi a baj a rázós keverékkel?

20 éve én is azzal voltam kenve,én is azzal kentem a gyereket,kutya baja.

2012. dec. 12. 14:46
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát igen,ezért is vagyok bajban.A mi orvosunk szigorúan megtiltott minden mást:rázós keverék,Poxclin.stb.Azt mondta a mentolos hintőporon kívül semmi egyebet ne tegyek rá!(Amúgy szeretjük,jó orvos nagyon)Szóval ezért nem merek neki mást alkalmazni.Akinél lázzal járt,meddig tartott?És a viszketés mikor múlik el?
2012. dec. 12. 14:50
 7/8 anonim ***** válasza:

4-es vagyok.

Nekünk azt mondta a doki, hogy a rázóssal az a baj, hogy elfedi a sebet, nem hagyja szellőzni, szaporodnak alatta a bacik és elfertőzi a sebet.Ha belegondolunk logikusan is hangzik. Régen nagyon gyakori volt a seb felülfertőzése, most már ez ritka, nem véletlenül nem ajánlják.

Viszont a miénk meg ajánlotta a PoxClint meg az aole-t, pedig én is azt mondom, hogy nagyon jó orvos.

Hát kérdező, dönts belátásod szerint!

Láz az első héten lehet, második héten már nem, ha akkor is lázas, hívd fel a dokit. A viszketés meg úgy múlik fokozatosan, ahogy hegesednek és esnek le a sebek. A lányomnak még 2. héten is volt ami viszketett, volt amit el is kapart, de nem vészes a helye.

Kösd le a kezét, gyúrjatok só liszt gyurmát, fessen, ha van kedve, bármit amit a kezével tud csinálni. Nekem az a tapasztalatom, hogy tv nézés a legrosszabb, mert közben csak vakarózik. Én 2 hétig só-liszt gyurmáztam, mert az tetszett neki. :))

2012. dec. 12. 15:07
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2012. dec. 12. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!