Bocsi, szóval ugyanígy volt!!!!!!! Kicsit kócsagos napom van :DDDDD
2013. jan. 3. 15:05
22/33 gabszem válasza:
azt mondta a gyerekorvos, hogy ne oltassuk be ,mert nem ér semmit. Sok baba akkor is megbetegszik, ha be van oltva. ÉN is túléltem gyerekkoromban, majd ő is átesik rajta szegény. De nem vinném el direkt megfertőztetni.
2013. jan. 3. 15:23
23/33 anonim válasza:
Azoknak írom akik beoltatják inkább gyereküket:
Az én lányom 2 évesen a barátnőm ovis lányától kapta el, aki BE VOLT OLTVA. Mikor a lányomon kijöttek a pöttyök, a másik kislány is "kiütéses" lett, persze nem annyira, mint az enyém, de a lényeg hogy beoltva is el lehet kapni és továbbadni. 50%-ban véd úgy tudom az oltás.
2013. jan. 3. 15:23
24/33 anonim válasza:
A baranyhimlo elleni oltas valojaban nem a baranyhimlo ellen van, hanem a kesobbiek folyaman elofordulhato ovsomor ellen. Az oltast megkapo gyerekek valoban megfertozodhetnek a baranyhimlovel, az oltas miatt viszont a lefolyasa nagyon enyhe, csupan nehany kiutes. Az ovsomort viszont szinte 100 szazalekos aranyban megelozik az oltassal. Nekem a gyerekorvos es a vedono is ezt mondta annak idejen, amikor az oltas kerdese felmerult.
2013. jan. 3. 15:38
25/33 anonim válasza:
Nem. Én beoltattam, de csak egy oltással. Így még elkaphatja, de nem lesz rajta millió pötty, ami baromira csúnyán el tudna fertőzni.
2013. jan. 3. 16:25
26/33 anonim válasza:
Hát őszintén nem tudom elvinném-e.Talán igen.De az tényleg igaz,h 6 hós kora körülig védett lesz a babád,ha szopizik.Utána egyszercsak ő is elfogja majd kapni,nem tudom tényleg!
A kialakult védőoltásos dologra meg annyit,h attól,h oltva van,tényleg elkaphatja,csak nem lesz olyan súlyos -fiamnak 3 db pöttye volt! -de túllesz rajta ennyivel és védett lesz egy életre,így már nem is érdekes,h kb 20 évig véd az oltás maga...
2013. jan. 3. 17:38
27/33 anonim válasza:
A legnagyobb gyerekem nem volt oltva,ovis korban volt bárányhimlője,enyhe lefolyású.10 éves korában övsömör formájában jött ki neki,nem kívánom senkinek.A középső lányomat beoltattam az orvos javaslatára,a fentebb már említett okok miatt(nem lesz olyan erős lefolyású ha el is kapja).Az orvosunk azt mondta mostanában olyan mutáns vírusok vannak amik némely gyereknél nagyon súlyos megbetegedéssel járnak,nem úgy mint régen.Igaz hogy nem nagy százalékban,na de ha pont az én gyerekem benne van ebben...Direktben nem fertőztetném meg a gyereket.
2013. jan. 3. 21:21
28/33 anonim válasza:
Nem vinném el. Semmi pénzért nem fertőzném meg a gyerekemet semmilyen betegséggel direkt.
Amúgy én is oltattam bárányhimlő ellen, mert a mi ismeretségünkben van egy kisfiú, aki 5 hónaposan kapta el az ovis tesójától és a szövődményekbe (nem övsömör) majdnem belehalt, 10 napig volt intenzíven.
2013. jan. 3. 21:36
29/33 anonim válasza:
Hát ez érdekes. Úgy tudtam hogy aki volt már bárányhimlős az védett az övsömör ellen is, mert ugyan az a vírus okozza. Most meg itt előbb olvastam hogy mégis övsömörös lett valaki kisfia. Na utána kell érdeklődnöm a védőnőtől, mert kicsit megijedtem.
2013. jan. 4. 12:42
30/33 anonim válasza:
elvinném, de nem biztos, hogy elkapja...
Óvónő lányaként sok olyan kisgyerekről tudok, akik az ovis nagy bárányhimlő járvány esetén nem kapták el!
Én is várom, hogy a gyerekeim elkapják végre, de nem sikerül :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!