Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti ki szoktátok engedni csak...

Ti ki szoktátok engedni csak úgy gyermeketeket mamázni, hogy több napra?

Figyelt kérdés
Kisfiamért holnap jöttek volna anyukámék (20KM-re laknak tőlünk), hogy hosszabb legyen neki a szünet. Én már holnap dolgozom. DE már ma kiakar menni, így már ma elviszik. Szombaton hozzák haza, ha hamarabb nem akar hazajönni, vagy mi megyünk szombaton és jövünk együtt haza.
2013. jan. 1. 10:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Utolsó,előfordul ilyen,amiket leírtál(mondjuk a csokis,de nem úgy,h "én adok,mert anyád/apád nem ad..csak a kérsz,ok most kaphatsz egy kicsit,ami mondjuk max. 1 kocka..)Nem hinném,hogy ettől a gyereknek komolyabb problémái lennének..A lényeg az,hogy pl. az ilyen "káros"dolgok ne legyenek rendszeresek,szabályozatlanok, állandó jelleggel..

Ahol a szülők és nagyszülők között jó a viszony,ilyenekből nincs probléma,vagy ha van,akkor az annyi,hogy a szülő képtelen kinyitni a száját,és kulturáltan megbeszélni...Nálunk is voltak olyan dolgok,amik nem tetszettek,volt amit elsőre megértettek,volt amit többszöri "figyelmeztetésre",hogy mi hogyan szeretnénk nevelni a gyereket,és szépen kértük,legyenek partnerek..

Vannak gondok,konfliktusok néha,nem mondom...

De az,hogy felügyeljem,amikor a szüleink unokáznak nekem elég visszatetsző(persze itt egy átlag,normális kapcsolatról beszélünk nem pl. alkoholista,unokát veszélyeztetőről..)

Gondolj bele abba,hogy Neked hogy esne,miután felneveled a gyereked,megteszel érte mindent,hogy boldog legyen,és közli veled,csak akkor lehetsz az unokáddal,ha ő is ott van.Nekem ez azt jelentené,hogy kudarc volt a nevelésem,hiszen a gyerekem nem bízik bennem.

2013. jan. 1. 14:07
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Persze! Nagyon szeret mindkét nagyszülőnél lenni. Bár már 4 éves elmúlt, mi már 2 évesen engedtük egy-egy éjszakára. Nyáron több napra is elmegy, ha szeretne, ilyenkor év közben inkább csak 2 napokra. Mi társasházban lakunk, a nagyszülők mind kertes házban. Nem fosztom meg egyik gyermekemet a jótól, pláne, ha élvezi is. A kicsi még csak 11 hónapos lesz, de vele sem lesz másképp.

Persze nyilván függ ez attól, hogy kinek milyen a kapcsolata a szülőkkel, anyóssal, apóssal. Nekünk szerencsére jó, ezért engedem.

2013. jan. 1. 14:36
 13/16 A kérdező kommentje:
kedves 12.25-ös. Érdekes a hozzáállásod, de nem vagyunk egyformák. Nálunk ilyen problémák nincsenek, teljesen megbízom a szüleimben minden tekintetben. Volt, hogy bárányhimlősen volt náluk 1 hetet, mert én nem tudtam akkor vele táppénzre menni, egyébként mindég én vagyok vele ha beteg. Ő kezelte, kente stb.
2013. jan. 1. 19:56
 14/16 anonim ***** válasza:
Általánosítani nem lehet, mert minden gyerek más. Ha a kisfiad és az anyukádék is ilyen jól élik meg ezeket a napokat, akkor szerintem vétek nem engedni a gyereket! Ettől fejlődik a nagyszülő-unoka kapcsolat. Az én lányom 4,5 éves, 1x aludt anyósomnál, de utána valami miatt beparázott (pedig nagyon szereti mindkét nagyszülőjét) és azóta nem akar. Mondjuk most majd tavasszal megint megpróbáljuk, de nem erőltetjük. Ő ilyen. Mi engednénk, ha menne, de az neki sok. Mi kicsit "parásan" neveltük, ezért lassabban megy szinte minden ilyen. :)
2013. jan. 1. 20:01
 15/16 A kérdező kommentje:
Én csak anyukámékhoz engedem el így. Apósomban még bíznék, de a párjában egyáltalán nem bízom. Hiába 4 éves lesz a kisfiam, ha náluk van fél napot (többet szerencsére nem marad, vagy el sem megy velük), tiszta para vagyok.Amit a gyerek előtt nem mutatok, mert apósomat meg szereti. DE hogy így elvigyék mint anyukámék, arról szó sem lehetne. Nem adnám oda, ha valahova elakarnák vinni akkor sem (pl. állatkert).DE szerencsém van, mert még nem is kérték, meg nem is menne nélkülem vagy az apja nélkül el velük.
2013. jan. 1. 20:05
 16/16 anonim ***** válasza:

Már 2 évesen is nyaralt nagyszülőknél. Bölcsibe még nem vették fel, nekem vissza kellett menni dolgozni. Így volt 1 hónap amit meg kellett oldani.

Nehezen kikönyörögtem 1 hét szabit, férjem is 1 hetet, a kicsi meg 2 hétig (nem egyhuzamban) a mamáéknál volt. Most már gyakrabban van, hogy egy egy hetet ott tölt, nagyon élvezi.

Amúgy ma vitték el, vasárnap hozzák haza délutáni alvás után, hétfőtől lesz számára ovi.

A helyzet az, hogy én nehezebben viselem, mint a kicsim :) Ott sokkal lazább a fegyelmezés érthető módon.

2013. jan. 1. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!