Ti ki szoktátok engedni csak úgy gyermeketeket mamázni, hogy több napra?
Utolsó,előfordul ilyen,amiket leírtál(mondjuk a csokis,de nem úgy,h "én adok,mert anyád/apád nem ad..csak a kérsz,ok most kaphatsz egy kicsit,ami mondjuk max. 1 kocka..)Nem hinném,hogy ettől a gyereknek komolyabb problémái lennének..A lényeg az,hogy pl. az ilyen "káros"dolgok ne legyenek rendszeresek,szabályozatlanok, állandó jelleggel..
Ahol a szülők és nagyszülők között jó a viszony,ilyenekből nincs probléma,vagy ha van,akkor az annyi,hogy a szülő képtelen kinyitni a száját,és kulturáltan megbeszélni...Nálunk is voltak olyan dolgok,amik nem tetszettek,volt amit elsőre megértettek,volt amit többszöri "figyelmeztetésre",hogy mi hogyan szeretnénk nevelni a gyereket,és szépen kértük,legyenek partnerek..
Vannak gondok,konfliktusok néha,nem mondom...
De az,hogy felügyeljem,amikor a szüleink unokáznak nekem elég visszatetsző(persze itt egy átlag,normális kapcsolatról beszélünk nem pl. alkoholista,unokát veszélyeztetőről..)
Gondolj bele abba,hogy Neked hogy esne,miután felneveled a gyereked,megteszel érte mindent,hogy boldog legyen,és közli veled,csak akkor lehetsz az unokáddal,ha ő is ott van.Nekem ez azt jelentené,hogy kudarc volt a nevelésem,hiszen a gyerekem nem bízik bennem.
Persze! Nagyon szeret mindkét nagyszülőnél lenni. Bár már 4 éves elmúlt, mi már 2 évesen engedtük egy-egy éjszakára. Nyáron több napra is elmegy, ha szeretne, ilyenkor év közben inkább csak 2 napokra. Mi társasházban lakunk, a nagyszülők mind kertes házban. Nem fosztom meg egyik gyermekemet a jótól, pláne, ha élvezi is. A kicsi még csak 11 hónapos lesz, de vele sem lesz másképp.
Persze nyilván függ ez attól, hogy kinek milyen a kapcsolata a szülőkkel, anyóssal, apóssal. Nekünk szerencsére jó, ezért engedem.
Már 2 évesen is nyaralt nagyszülőknél. Bölcsibe még nem vették fel, nekem vissza kellett menni dolgozni. Így volt 1 hónap amit meg kellett oldani.
Nehezen kikönyörögtem 1 hét szabit, férjem is 1 hetet, a kicsi meg 2 hétig (nem egyhuzamban) a mamáéknál volt. Most már gyakrabban van, hogy egy egy hetet ott tölt, nagyon élvezi.
Amúgy ma vitték el, vasárnap hozzák haza délutáni alvás után, hétfőtől lesz számára ovi.
A helyzet az, hogy én nehezebben viselem, mint a kicsim :) Ott sokkal lazább a fegyelmezés érthető módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!