Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti ki szoktátok engedni csak...

Ti ki szoktátok engedni csak úgy gyermeketeket mamázni, hogy több napra?

Figyelt kérdés
Kisfiamért holnap jöttek volna anyukámék (20KM-re laknak tőlünk), hogy hosszabb legyen neki a szünet. Én már holnap dolgozom. DE már ma kiakar menni, így már ma elviszik. Szombaton hozzák haza, ha hamarabb nem akar hazajönni, vagy mi megyünk szombaton és jövünk együtt haza.
2013. jan. 1. 10:53
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Értelmetlen lett egy kicsit. Szóval, hogy több napra kint maradjon...

Nagyon szeret ott lenni, szinte minden kívánsága teljesítve van. Pl. anyukám este 8-kor palancsintát süt neki.

Csak azért kérdezem, mert van egy barátnőm, aki nem adja oda csak ha nagyon muszáj.

2013. jan. 1. 10:56
 2/16 anonim ***** válasza:

nem írtad mekkora a gyerek

de nekem vitte nyaralni is 1-1 hétre őket vidékre kb 4-5 éves koruktól

2013. jan. 1. 10:57
 3/16 anonim ***** válasza:

Mi többnyire csak hétvégére szoktuk amikor elmennénk valahová kettesben, akkor a gyereket péntek este levisszük és vasárnap délelőtt jön haza. Ő is imád ott lenni, meg nekünk is jó ha szórakozni támad kedvünk.

Mivel még csak ovis így más, de nyáron több napra is elvisszük főleg amikor már nincs úgy ovi sem, annyiból jó hogy a szüleimnél van jó nagy udvar meg kismedence ott elvan mint a befőtt. Ha apósomékhoz visszük le az is jó bár oda csak 1-2 napra szoktuk levinni mert sajnos a hülyeségre tanítja :S

2013. jan. 1. 11:00
 4/16 A kérdező kommentje:
4 éves lesz februárba. Most is azért megy, hogy ne menjen 3 napra oviba. Majd hétfőn kezdi.
2013. jan. 1. 11:10
 5/16 anonim ***** válasza:
Igen, én szoktam. Már baba korukban is mentek.
2013. jan. 1. 11:25
 6/16 anonim ***** válasza:
En is adnam a nagyobb gyerekeiet anyukamnak de o dolgozik meg nem is nagyon akarja a nagyokat mert inkabb piheni szeret a szabadnapjain
2013. jan. 1. 11:35
 7/16 anonim ***** válasza:
ha csak akkor vihetnek el,mikor mi a férjemmel el akarunk menni valahová,amúgy pedig nem,az elég gáz lenne..olyan "ingyen bebicsosznek jó vagy,de ha te akarod csak úgy látni az unokadat,felejtsd el"..szóval természetesen,ha vinni akarják,viszik,ha nincs programunk..
2013. jan. 1. 11:36
 8/16 anonim ***** válasza:
Én is engedném, csak nekünk sajnos nincsenek nagyszülők. De egy 4-5 éves gyerek már simán elvan a nagyszülőknél hosszabb ideig is szerintem. Főleg, ha szeret ott lenni. Tesóm gyerekei anyósáékhoz szoktak menni, van, igy a kislány haza sem akar jönni. :)
2013. jan. 1. 12:08
 9/16 anonim ***** válasza:

Nálunk nincsenek nagyszülők. De a 3-5 éveseimet tuti elengedném napokra a mamához főleg ha ők kérik és jóban vannak. Persze bármikor hazajöhetnek, tehát érdeklődnék naponta hogy hogy érzik magukat stb. meg persze a mamától is szóval hogy ne legyen ez kényszer senkinek.

Amúgy jópár ismerősöm van ilyen korú gyerekekkel és ahol csak kicsit is normális a nagyi és mutat hajlandóságot unokázni, ott mindenki "küldi" simán 3-4-5 napokra is sőt van olyan akit 1-2 hétre is.

2013. jan. 1. 12:21
 10/16 anonim válasza:
11%
mi csak akkor visszuk nagyszulokhoz a kislanyunkat, ha olyan helyzetbe kerulunk, hogy nem vihetjuk magunkkal, kulonben nem engedjuk, hogy elvigyek a picit. De nem ugy fogjuk fol, hogy ingyen bebicsosz, mert en meg mindig szivesebben hagynam valakire, akit megfizetek, de azert a penzert ugy rendezi a gyereket, ahogy en mondom. Csakhogy ha bebisittert fogadunk, akkor megvan a harag, hogy: "milyen megalazo nekem, hogy nem hagyjatok ram, inkabb mast fogadtok". Ugyhogy mar csak a bekesseg miatt is odaadjuk 1-2 orara havonta. Nem azt jelenti, hogy nem lathatjak, csak ugy, hogy mi is vele legyunk, felugyeljuk. Ez fokent azert van, mert az en kornyezetemben rengeteg rossz pelda van nagyszulok reszerol. Azt tapasztaljuk, hogy ha a szulok tiltjak pl a csokoladet estefele (jogosan, hisz azt szeretnek, hogy aludjon a gyerek ejszaka), akkor a nagyszulok ezt ugy magyarazzak a gyereknek, hogy: saaajnos nem adhatok, mert apad nem engedi. vagy sokszor voltam fultanuja, hogy nagyszulo szidja a menyet/vejet a gyerek elott. vagy olyat is lattam mar, hogy negativ celozgatassal manipulaljak a piciket (pl: "...es otthon neked kell egyedul felhuzni a cipodet...na nem baj, itt mama felhuzza neked", vagy "otthon egedul kell megtorold a fenekedet (6 eves gyerek eseteben), nem baj, itt mama megtorli neked") 3 evig babaysitter voltam, ugyh sokat lattam, hallottam. es megfogadtam, hogy en nem hagyom, hogy a szuleink ellenunk forditsak a kislanyt, vagy 20 ev mulva felhanytorgassak, hogy "en neveltem a te gyerekedet is". 25 eves vagyok, meg en is felig gyerek masok szemeben, de ilyen szempontbol nagyonis ontudatos. mar a babatervezes alatt eldontottuk ezeket a dolgokat: ha kell gyerek, akkor johet, ha kepesek vagyunk magunk felnevelni. Ettol fuggetlenul sztem sem art egy kis videki vakacio, hogy ne anyasodjon el a gyerek, meg ne legyen tulsagosan ragaszkodo, de sztem nem kell hagyni, hogy a nagyszulok nagyon beleszoljanak a nevelesbe es akkor vigyek amikor akarjak, vagy akkor nyissak ratok az ajtot, amikor nekik kedvuk van. Kivetel, ha nagyon megbizol a szuleidben es tudod, hogy nem fordulhat elo olyasmi, amiket fent leirtam.
2013. jan. 1. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!