Milyen gyakran vesztek játékot gyermeketeknek?
Kíváncsi vagyok...És ha vesztek, akkor újat vagy inkább használtat?
Még csak most zajlott le a karácsonyi ajándékdömping, de már azon gondolkozom, hogy kellene vennem neki ezt-azt. Olyan klassz játékok vannak, a szülinapja pedig csak 4 hónap múlva lesz.
20 hónapos a kislányom.
4,5 éves a lányom és 3 éves a fiam. Nagyon sok jó játékomat megőriztem és az unokahugomtól is sok mindent kaptunk (Pl hegynyi lego/duplo, barbie-k+ház meg millió kiegészítő, pony-k, mesekönyvek, társasok, készségfejlesztők stb), így igazából alig volt olyan játék, amire azt mondtam, hogy hűha ez nagyon kéne nekünk de még nincs... minimális mennyiségű játékot veszünk nekik, és így is nagyon oda kell figyelnem a szortírozásra, meg hogy ne legyen elől túl sokminden.
A plüssöket, kisautókat, társasokat, mindenféle készségfejlesztőket 3 adagban tárolom és kb kéthavonta cserélem őket (illetve ha van aktuális kedvenc akkor az maradhat elől).
Amik rendszeresen forgalomban vannak és nem kerül a padlásra pihenni sosem, azok a következők: a lego és a duplo ágy alatti tárolókban van; babrie-k és a kiegészítőik egy külön tárolóban vannak szintén a szobában, a playmobil és kiegészítőik is, és a pony-k is mind külön dobozban, illetve van egy dinós-műanyagállatos kosár is odabent. külön polca van a társasoknak meg a készséges dolgoknak de ezeket cserélni szoktam időnként.
ajándékot ünnepkor kapnak kb, illetve kisebb dolgokat csak úgy is. Amire nekünk már nincs szükségünk, azokat vagy elajándékozom rokonbabáknak, vagy eladom ha sikerül értelmes áron.
Jó ötlet ez a játékok több részre osztása és időnkénti elpakolása. Én is csináltam korábban, de most szinte minden játéka szem előtt van.
Egyébként mi nem nagyon kaptunk sehonnét játékot, az én gyerekkori játékaim közül hozott el anyukám néhányat.
Változó!Nem tudom azt sem kijelenteni hogy havonta, mert van hogy 2-3 hónapig nem kap játékot, de van hogy egy hónapban ünneptől függetlenül többször is kap.
Bár attól függ hogy mit is számítunk játéknak, mert meglepetés tojást (nem feltétlenül kindert) van hogy egy héten többször is kap.Vagy ilyen 100Ft-os tekerőset.
De pl most volt karácsony, rengeteg mindent kapott, tegnap mégis az első utam a játékboltba vezetett.24-n eltört a kedvenc játék fogója és 4 napon keresztül sírt a fogóért, így tegnap kapott egy komplett szerszám készletet.
Én nem pontoztam le senkit, csak fel (ha nekem írtad).
Szerintem mindenki normálisan, kulturáltan válaszolt, nem gondolom hogy bárkit is le kellett volna pontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!