3 év körüli gyermeketek eszik e főzeléket ha igen milyen gyakran és mit szeret?
én heti 1-2 alkalommal csinálok fözeléket mert elég zsíros és lisztes, vagy is túlságosan nem egészséges, de megeszik mindent.
Amúgy meg párolt zöldséget csinálok mindenhez.
Itthon "nem szereti", ha oviban az van, ott megeszik mindent.
Egyedül a paprikás krumpli az, amit megeszik (már ha az főzeléknek mondható).
Mi nagy főzelékesek vagyunk mert én is szeretem ( a férjem ugyan nem) meg a gyerekek is. 5 és 3 évesek.
A nagyobb a zöldborsót meg a fejtett babot nem szereti (de azért megeszi ha eléggé szétfőzöm) a kisebb pedig a paradicsomos krumplit, de ezt leszámítva a többit megeszik szívesen.
A kicsi viszont imádja a borsót is babot is, a nagy meg a paradicsomos krumplit úgyhogy olyankor kétfélét főzök ha épp az van soron.
Egyébként sima tejfölös krumplifőzeléket, spenótot, sóskát, zöldbabot, sárgaborsót, lencsét, tökfőzeléket,brokkoli főzeléket, kelbimbót ezeket mind eszik. Heti 3-4 szer van ilyen (ha szünet van az oviban vagy itthon vannak más miatt) legalább.
lányom se eszegeti sajna, zöldborso fözelék jöhet8amit ö kukoricána mond:D)
más nem nagyon...
de probálok emriteni ötleteket mit fözzek bár jo sulyba van de nekem se ártana valami jo fözi lehet a férjemet ráállitom fözzön holnap krumli fözeléket elözö terhességem alatt 4 hónapig csak azt ettem és csak ugy ha ö fözte hátha a lányom is rákap
Zöldbab, és tök főzelék amit szívesen megeszik.
A borsót inkább levesben szereti.
Én minden főzeléket úgy készítek, hogy 1 vőkanál olajon lepirítok 1 hagymát, rá kis paprika, majd tök, zöldbab, borsó, kelkáposzta, karfiol... Annyi vízzel öntöm fel, hogy épp hogy ellepje, majd vegeta, bors. Puhára főzöm, utánna egy tálba,2 dl tejfölbe teszek 3 evőkanál lisztet, kézi habverővel csomó mentesre keverem, a főzelék vizével kicsit lazítom, majd a főzelékre öntöm, az forr 2-3-at, és kész is! Ha túl hígnak látom, még szórok rá lisztet, és keverem keverem hogy csomó mentes legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!