Anyukák! Mézeskalács készítés kisgyerekkel?
Egy adagot már készítettünk a két évesemmel, élvezte ő is.
Most sütöttönk először, de mindne tészta ilyen keméyn, elég nehéz volt a figurákat kiszaggatni.
Illetve lehet én emlékszem rosszul, de nekem a mézeskalács nem egyenlő a mézespuszedlivel, és ezenreept alapján nekem ezek puszedlik lettek:(:(
Van valami jó kis bevált receptetek?
Szia!
Én a netről szedtem a receptet,talán 3 éve.
Beírod,hogy tökéletes mézeskalács,és azt a receptet keresd,hogy 76 deka liszt és 34 deka porckor kell bele,abból a receptből biztos tuti mézeskalács lesz:)
Mézeskalács
Hozzávalók:
25 dkg méz
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
50 dkg liszt
1 csapott kiskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (ajánlott)
VAGY:
(fél-fél mokkáskanál őrölt fahéj; szegfűszeg; ánizs;
szerecsendió; gyömbér)
1 citrom reszelt héja
1 egész tojás
2 tojás sárgája
Vaj vagy margarin (Tepsi kenéséhez)
Mázhoz:
Fél tojás fehérje
5 dkg porcukor
Elkészítés:
A mézet, vajat, cukrot, kevergetve langyosra melegítjük.
Lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, fűszerekkel,
citromhéjjal.
Mézes keveréket, tojást, és a tojás sárgákat jól
összekeverjük, hozzáadjuk a lisztes keveréket,
összegyúrjuk.
Fóliába csomagoljuk, és 4 -5 órát pihentetjük hűtőben.
4 -es fokozattal előmelegítjük a sütőt, tepsit kivajazzuk.
Lisztezett deszkán 3 mm-re kinyújtjuk a tésztát,
kiszúrjuk, tepsibe rakjuk, díszítjük, és 4-5 percet sütjük.
Ha kiszáradna, fémdobozba tesszük, amibe egy almát teszünk, és 1 nap alatt megpuhul.
Ez nekünk nagyon bevált, hmm fini, épp tegnap csináltunk :)
Jaj lehet nem volt egyértelmű a VAGY része az:
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (ajánlott)
VAGY:
(fél-fél mokkáskanál őrölt fahéj; szegfűszeg; ánizs;
szerecsendió; gyömbér)
De inkább mézeskalács fűszer mint ezeket kutyulni, szerintem:)
Kedves Első
sztem egy receptet csináltunk.:)
Hiába nyújtottam nagyon vékonyra, elég vastagra feljöttek a kalácskák, és nem is puhult meg mára
20 dkg méz
60 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 kk szódabikarbóna
2 tojás
2 ek Rama
1 kk mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés
A tojást,Ramát, mézet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes száraz keverékhez. A tésztát jól kidolgozzuk, és fóliába csomagolva legalább 1 napig hűtőszekrényben érleljük.
Formázás: másnap kb 2 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk tetszőleges formákra, és 200 fokosra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük. Nagyon figyelni kell mert gyorsan sül. Máz: 1 tojásfehérje, 12 dkg porcukor. A tojásfehérjét a porcukorral összekeverjük addig, amíg szálat húz. Utána egy zacskó sarkát levágva meghúzzuk a tetszőleges formákat. Akár 1 hónapig is eláll jól zárható dobozban, és nagyon finom puha már másnap.
Összekeverünk 76 dkg lisztet, 34 dkg porcukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát és
1 zacskó mézeskalács fűszerkeveréket.
Egy másik tálban 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evőkanál mézet simára keverünk, majd a szárazanyagokhoz téve az egészet jól összedolgozzuk.
A tésztát kis pihentetés után 3-4 mm vastagra nyújtjuk Különböző formákkal kiszaggatjuk, megkenjük tojással, sütőpapíros tepsiben, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük. (7-8 perc)
Cukormáz:
1 tojás fehérjét verjünk fel keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot, 10-15 csepp citromlét és jól keverjük ki. (Legalább 15-20 percig kell keverni!)
A konyhában letakarva már másnap puha lesz a mézeskalács
én idén ezt csinálom. már pihen a hűtőben :) remélem jól sikerül, holnapra kiderül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!