Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Mézeskalács készítés...

Anyukák! Mézeskalács készítés kisgyerekkel?

Figyelt kérdés

Egy adagot már készítettünk a két évesemmel, élvezte ő is.

Most sütöttönk először, de mindne tészta ilyen keméyn, elég nehéz volt a figurákat kiszaggatni.


Illetve lehet én emlékszem rosszul, de nekem a mézeskalács nem egyenlő a mézespuszedlivel, és ezenreept alapján nekem ezek puszedlik lettek:(:(

Van valami jó kis bevált receptetek?


2012. dec. 19. 14:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a netről szedtem a receptet,talán 3 éve.

Beírod,hogy tökéletes mézeskalács,és azt a receptet keresd,hogy 76 deka liszt és 34 deka porckor kell bele,abból a receptből biztos tuti mézeskalács lesz:)

2012. dec. 19. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Mézeskalács


Hozzávalók:

 25 dkg méz

 10 dkg vaj vagy margarin

 10 dkg cukor

 50 dkg liszt

 1 csapott kiskanál szódabikarbóna

 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (ajánlott)

VAGY:

 (fél-fél mokkáskanál őrölt fahéj; szegfűszeg; ánizs;

szerecsendió; gyömbér)

 1 citrom reszelt héja

 1 egész tojás

 2 tojás sárgája

 Vaj vagy margarin (Tepsi kenéséhez)


Mázhoz:

 Fél tojás fehérje

 5 dkg porcukor


Elkészítés:

 A mézet, vajat, cukrot, kevergetve langyosra melegítjük.


 Lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, fűszerekkel,

citromhéjjal.


Mézes keveréket, tojást, és a tojás sárgákat jól

összekeverjük, hozzáadjuk a lisztes keveréket,

összegyúrjuk.


 Fóliába csomagoljuk, és 4 -5 órát pihentetjük hűtőben.


 4 -es fokozattal előmelegítjük a sütőt, tepsit kivajazzuk.


 Lisztezett deszkán 3 mm-re kinyújtjuk a tésztát,

kiszúrjuk, tepsibe rakjuk, díszítjük, és 4-5 percet sütjük.


 Ha kiszáradna, fémdobozba tesszük, amibe egy almát teszünk, és 1 nap alatt megpuhul.



Ez nekünk nagyon bevált, hmm fini, épp tegnap csináltunk :)

2012. dec. 19. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:

Jaj lehet nem volt egyértelmű a VAGY része az:

1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék (ajánlott)

VAGY:

 (fél-fél mokkáskanál őrölt fahéj; szegfűszeg; ánizs;

szerecsendió; gyömbér)


De inkább mézeskalács fűszer mint ezeket kutyulni, szerintem:)

2012. dec. 19. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Kedves Első


sztem egy receptet csináltunk.:)

Hiába nyújtottam nagyon vékonyra, elég vastagra feljöttek a kalácskák, és nem is puhult meg mára

2012. dec. 19. 14:19
 5/11 anonim ***** válasza:

Az első erre gondolt, de amit én írtam fincsibb, mert már ezt is próbáltuk..:)


[link]

2012. dec. 19. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
2. 3. vagyok, amit én írtam az már sütés után puha és az is marad..:)
2012. dec. 19. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

20 dkg méz

60 dkg liszt

20 dkg porcukor

2 kk szódabikarbóna

2 tojás

2 ek Rama

1 kk mézeskalács fűszerkeverék



Elkészítés

A tojást,Ramát, mézet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztes száraz keverékhez. A tésztát jól kidolgozzuk, és fóliába csomagolva legalább 1 napig hűtőszekrényben érleljük.

Formázás: másnap kb 2 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk tetszőleges formákra, és 200 fokosra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük. Nagyon figyelni kell mert gyorsan sül. Máz: 1 tojásfehérje, 12 dkg porcukor. A tojásfehérjét a porcukorral összekeverjük addig, amíg szálat húz. Utána egy zacskó sarkát levágva meghúzzuk a tetszőleges formákat. Akár 1 hónapig is eláll jól zárható dobozban, és nagyon finom puha már másnap.

2012. dec. 19. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:

Összekeverünk 76 dkg lisztet, 34 dkg porcukrot, 2 púpos kiskanál szódabikarbónát és

1 zacskó mézeskalács fűszerkeveréket.

Egy másik tálban 5 dkg margarint, 4 egész tojást, 4 evőkanál mézet simára keverünk, majd a szárazanyagokhoz téve az egészet jól összedolgozzuk.


A tésztát kis pihentetés után 3-4 mm vastagra nyújtjuk Különböző formákkal kiszaggatjuk, megkenjük tojással, sütőpapíros tepsiben, közepesen meleg sütőben világos barnára sütjük. (7-8 perc)


Cukormáz:

1 tojás fehérjét verjünk fel keményre, tegyünk hozzá kb. 12-15 dkg porcukrot, 10-15 csepp citromlét és jól keverjük ki. (Legalább 15-20 percig kell keverni!)


A konyhában letakarva már másnap puha lesz a mézeskalács 

2012. dec. 19. 14:28
 9/11 anonim ***** válasza:

[link]

én idén ezt csinálom. már pihen a hűtőben :) remélem jól sikerül, holnapra kiderül :)

2012. dec. 19. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Én is azt sütöm, amit a 7. válaszoló. Isteni finom, puha. A gyerekeim imádják.
2012. dec. 19. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!